10 sep 2016 19:40

10 sep 2016 19:41

Bilos Yonakhir svarade för ett hattrick

FOTBOLL: Mittfältaren bakom segern för Skövde AIK mot Stenungsund

Skövde AIK tog tre viktiga poäng i toppstriden efter 3–1-segern mot Stenungsunds IF.
Det kan man främst tacka Bilos Yonakhir, 23 år, för.
Yttermittfältaren var stor segerorganisatör när han svarade för samtliga av SAIK:s mål.

– Det är bara att gratulera honom. Han är en duktig spelare och är irrationell. Han oroar försvar ganska ofta. Jag tycker ändå att det som han har saknat tidigare mot vad han har gjort nu är just det här att leverera fler mål och var med närmare mål. Jag tycker att han har förbättrat den biten och helt plötsligt är han svårare att möta, berömmer SAIK-tränaren Charbel Abraham efter 3–1-segern på Södermalms IP.

– Väldigt skönt att få med sig tre poäng. Det är inte så lätt mot ett sådant här lag att bara vinna. Man kan tro det men det är faktiskt en match som ska spelas. Vi gör ingen perfekt match och vi är inte i närheten av vår toppnivå men ändå vinner vi och har en bra lägsta nivå. I andra halvlek spelade vi väldigt stabil. Jag tycker killarna ryckte upp sig i halvlek. Vår insats var ändå tillräckligt bra för att vinna, fortsätter Skövdetränaren.

Granat skadad

Det dröjde dryga 30 minuter innan SAIK spräckte målnollan. Bilos Yonakhir fick bollen i fritt läge utanför straffområdet och tog några steg in i detsamma innan han distinkt placerade in ledningsmålet. Men kort senare var det utjämnat sedan SAIK uppträtt nonchalant i försvarsspelet.

– De är lite luriga och det krävs att vi är med på tårna och är villiga att göra det jobb som krävs för att lyckas prestera bra. Jag tycker inte riktigt att vi gör det i den första halvleken. Vi är ofta väldigt bekväma och erbjuder väldigt få alternativ i djupled. Vi är helt enkelt för långt ifrån varandra. Det gör att det också går för långsamt och vi får få alternativ. Många pass bröts när vi var lätta att läsa.

Anfallaren Viktor Granat tvingades utgå skadad i den första halvleken och det tvingade SAIK till ett tidigt byte.

– Viktor har vissa egenskaper som han är bra på men vi tar in spelare med andra egenskaper och får möblera om. Det är aldrig optimalt att tvingas göra det mitt under en halvlek. Jag tycker ändå att det fungerade men det vi saknade var djupledslöpningarna, säger Abraham som fick se Granat hjälpas av planen med det högra knäet bandagerat.

– Han vrickade knäet men jag vet inte vad det betyder. Jag hoppas att det inte ska vara så allvarligt.

Bilos avgjorde

Matchen avgjordes efter paus och då klev Bilos Yonakhir ånyo in i handlingen med ytterligare två fullträffar. Då var segern klar men läget i toppen av tabellen förblir oförändrat då IFK Uddevalla också vann i helgen. SAIK leder fortsatt serien, sex poäng före kamratgänget.

– Nu är det bara fem matcher kvar men det är bara att fokusera på nästa match. Det är inte mer vi kan göra. Jag hoppas att vi kan behålla avståndet, det är det enda vi kan påverka. Vi får hoppas att vi kan utöka avståndet men vi behåller i alla fall vårt goda utgångsläge. Det är viktigt att inte släppa fokus och tänka att vi har råd att tappa.

Det känns som att ni har er själva som er svåraste motståndare nu?

– Motståndare vet jag inte. Men det är helt klart upp till oss och vi måste fokusera på vår egen inställning och attityd till matcherna. Vi måste gå in i varje match som om den vore en helt avgörande match och den viktigaste på hela säsongen.

– Det är bara att gratulera honom. Han är en duktig spelare och är irrationell. Han oroar försvar ganska ofta. Jag tycker ändå att det som han har saknat tidigare mot vad han har gjort nu är just det här att leverera fler mål och var med närmare mål. Jag tycker att han har förbättrat den biten och helt plötsligt är han svårare att möta, berömmer SAIK-tränaren Charbel Abraham efter 3–1-segern på Södermalms IP.

– Väldigt skönt att få med sig tre poäng. Det är inte så lätt mot ett sådant här lag att bara vinna. Man kan tro det men det är faktiskt en match som ska spelas. Vi gör ingen perfekt match och vi är inte i närheten av vår toppnivå men ändå vinner vi och har en bra lägsta nivå. I andra halvlek spelade vi väldigt stabil. Jag tycker killarna ryckte upp sig i halvlek. Vår insats var ändå tillräckligt bra för att vinna, fortsätter Skövdetränaren.

Granat skadad

Det dröjde dryga 30 minuter innan SAIK spräckte målnollan. Bilos Yonakhir fick bollen i fritt läge utanför straffområdet och tog några steg in i detsamma innan han distinkt placerade in ledningsmålet. Men kort senare var det utjämnat sedan SAIK uppträtt nonchalant i försvarsspelet.

– De är lite luriga och det krävs att vi är med på tårna och är villiga att göra det jobb som krävs för att lyckas prestera bra. Jag tycker inte riktigt att vi gör det i den första halvleken. Vi är ofta väldigt bekväma och erbjuder väldigt få alternativ i djupled. Vi är helt enkelt för långt ifrån varandra. Det gör att det också går för långsamt och vi får få alternativ. Många pass bröts när vi var lätta att läsa.

Anfallaren Viktor Granat tvingades utgå skadad i den första halvleken och det tvingade SAIK till ett tidigt byte.

– Viktor har vissa egenskaper som han är bra på men vi tar in spelare med andra egenskaper och får möblera om. Det är aldrig optimalt att tvingas göra det mitt under en halvlek. Jag tycker ändå att det fungerade men det vi saknade var djupledslöpningarna, säger Abraham som fick se Granat hjälpas av planen med det högra knäet bandagerat.

– Han vrickade knäet men jag vet inte vad det betyder. Jag hoppas att det inte ska vara så allvarligt.

Bilos avgjorde

Matchen avgjordes efter paus och då klev Bilos Yonakhir ånyo in i handlingen med ytterligare två fullträffar. Då var segern klar men läget i toppen av tabellen förblir oförändrat då IFK Uddevalla också vann i helgen. SAIK leder fortsatt serien, sex poäng före kamratgänget.

– Nu är det bara fem matcher kvar men det är bara att fokusera på nästa match. Det är inte mer vi kan göra. Jag hoppas att vi kan behålla avståndet, det är det enda vi kan påverka. Vi får hoppas att vi kan utöka avståndet men vi behåller i alla fall vårt goda utgångsläge. Det är viktigt att inte släppa fokus och tänka att vi har råd att tappa.

Det känns som att ni har er själva som er svåraste motståndare nu?

– Motståndare vet jag inte. Men det är helt klart upp till oss och vi måste fokusera på vår egen inställning och attityd till matcherna. Vi måste gå in i varje match som om den vore en helt avgörande match och den viktigaste på hela säsongen.

Matchfakta

Division 2 norra Götaland

SKÖVDE AIK–STENUNGSUNDS IF

3–1 (1–1)

Mål: 1–0 (33) Bilos Yonakhir, 1–1 (35) Ebo Eduam, 2–1 (67) Bilos Yonakhir, 3–1 (75) Bilos Yonakhir.

Varningar: Skövde AIK: Andreas Uusitalo. Stenunsgunds IF: Jesper Widenbäck, Erik Johannessen. Domare: Denis Oppong, Västra Frölunda.

Publik: 315 personer.