11 sep 2016 16:56

11 sep 2016 16:56

Degradering ett faktum för Tibro AIK

FOTBOLL: Division 3 mellersta Götaland

Tibro AIK:s öde beseglades på Brogårdsvallen i Alingsås på söndagen.
Efter 4–2-förlusten mot Holmalunds IF är degraderingen nu ett faktum för TAIK.

Tibro AIK har haft en tung säsong i division 3 mellersta Götaland och har sedan början av seriespelet varit fast cementerat i botten av tabellen.

Efter söndagens möte med Holmalunds IF står det klart att seriejumbon Tibro AIK åker ur division 3. TAIK har därmed degraderas ifrån två serier i två säsonger i följd och kommer att få börja om i division 4 nästa år. Med endast två segrar och totalt nio inspelade poäng på 19 spelade matcher finns det inte längre något hopp inför de tre sista omgångarna.

Holmalund tog ledningen efter knappa halvtimmens spel och redan i paus hade de en betryggande ledning och efter halvtidsvilan kom även 4–0. Segersiffrorna skrevs slutligen till 4–2 (3–0) och det betyder att Holmalund fortsatt innehar andra platsen som berättigar kvalspel uppåt i seriesystemet. De har också fortsatt har chansen att komma i kapp serieledande Vårgårda IK som är fem poäng före i tabellen inför serieavslutningen.

Mål: Tibro AIK: Niclas Krantz 2.

Tibro AIK har haft en tung säsong i division 3 mellersta Götaland och har sedan början av seriespelet varit fast cementerat i botten av tabellen.

Efter söndagens möte med Holmalunds IF står det klart att seriejumbon Tibro AIK åker ur division 3. TAIK har därmed degraderas ifrån två serier i två säsonger i följd och kommer att få börja om i division 4 nästa år. Med endast två segrar och totalt nio inspelade poäng på 19 spelade matcher finns det inte längre något hopp inför de tre sista omgångarna.

Holmalund tog ledningen efter knappa halvtimmens spel och redan i paus hade de en betryggande ledning och efter halvtidsvilan kom även 4–0. Segersiffrorna skrevs slutligen till 4–2 (3–0) och det betyder att Holmalund fortsatt innehar andra platsen som berättigar kvalspel uppåt i seriesystemet. De har också fortsatt har chansen att komma i kapp serieledande Vårgårda IK som är fem poäng före i tabellen inför serieavslutningen.

Mål: Tibro AIK: Niclas Krantz 2.