11 sep 2016 20:36

11 sep 2016 20:36

Elowson säkrade JVM-silvret

ENDURO: Skön framgång efter skadefyllt 2015

En båtbensskada spolierade 2015, men FMCK Skövdes Albin Elowson har gjort en storstilad comeback.
I helgen säkrade han silvret i junior-VM.
– Att komma tillbaka och ta en andraplats i JVM är stort, säger 21-åringen.

Den åttonde och sista VM-deltävlingen kördes i södra Frankrike och Elowson gjorde vad som behövdes för att ta silvret i juniorklassen. Han hade ett stort försprång redan innan och behövde i princip bara ta sig i mål, vilket han också gjorde.

Med en tredjeplats på lördagen inkasserade han 15 nya VM-poäng, vilket var mer än tillräckligt för att säkra silvret. En skön medalj efter förra årets skadeelände.

– Efter skadan är det skönt att vara tillbaka och vara med i hetluften igen. Det känns ändå som om jag hör hemma här, fortsätter Elowson som inte kunde ta något för givet inför veckoslutet i Frankrike.

– Så klart att jag var lite nervös och spänd men efter ett varv kände jag att jag hade kontroll på läget och kunde göra jobbet.

Även på söndagen blev det en tredje plats för Skövdeföraren som därmed fick ytterligare 15 poäng och totalt landade han på 224 poäng, vilket var 32 fler än vad trean Josep Garcia från Spanien hade.

– Det är skönt att säsongen gick så bra som den gjorde. Jag hade egentligen inga större förväntningar och visste inte hur jag låg till, men har kommit in i det från början så det är riktigt gott, fortsätter Elowson.

Åt överlägsne segraren Giacomo Redondi från Italien fanns det dock inte mycket att göra. Han var 93 poäng före Elowson, men efter idel segrar i de sju första deltävlingarna fick han finna sig i att bli tvåa bakom Garcia under den andra dagen i Frankrike.

Seg förkylning

Albin Elowson var ändå inte i toppform i helgen. En förkylning som han fick efter SM i Skövde för två veckor sedan har satt sina spår.

– Har varit seg och krasslig och i går (läs lördag) var jag inte riktigt pigg i huvudet, men kunde hålla ihop det och prestera okej.

Efter VM-insatsen i Frankrike väntar den avgörande deltävlingen i SM redan nästa helg i Söderhamn. Då har han vittring på guldet i SM2-klassen, men enduroveteranen Joakim Ljunggren skuggar strax bakom.

Tibro MK:s Oliver Nelson slutade åtta totalt i juniorklassen efter att ha tagit åtta poäng i helgen. På lördagen slutade han på 28:e plats efter ett tidstillägg på tolv minuter. På söndagen däremot gick det bättre och Nelson slutade åtta.

Den åttonde och sista VM-deltävlingen kördes i södra Frankrike och Elowson gjorde vad som behövdes för att ta silvret i juniorklassen. Han hade ett stort försprång redan innan och behövde i princip bara ta sig i mål, vilket han också gjorde.

Med en tredjeplats på lördagen inkasserade han 15 nya VM-poäng, vilket var mer än tillräckligt för att säkra silvret. En skön medalj efter förra årets skadeelände.

– Efter skadan är det skönt att vara tillbaka och vara med i hetluften igen. Det känns ändå som om jag hör hemma här, fortsätter Elowson som inte kunde ta något för givet inför veckoslutet i Frankrike.

– Så klart att jag var lite nervös och spänd men efter ett varv kände jag att jag hade kontroll på läget och kunde göra jobbet.

Även på söndagen blev det en tredje plats för Skövdeföraren som därmed fick ytterligare 15 poäng och totalt landade han på 224 poäng, vilket var 32 fler än vad trean Josep Garcia från Spanien hade.

– Det är skönt att säsongen gick så bra som den gjorde. Jag hade egentligen inga större förväntningar och visste inte hur jag låg till, men har kommit in i det från början så det är riktigt gott, fortsätter Elowson.

Åt överlägsne segraren Giacomo Redondi från Italien fanns det dock inte mycket att göra. Han var 93 poäng före Elowson, men efter idel segrar i de sju första deltävlingarna fick han finna sig i att bli tvåa bakom Garcia under den andra dagen i Frankrike.

Seg förkylning

Albin Elowson var ändå inte i toppform i helgen. En förkylning som han fick efter SM i Skövde för två veckor sedan har satt sina spår.

– Har varit seg och krasslig och i går (läs lördag) var jag inte riktigt pigg i huvudet, men kunde hålla ihop det och prestera okej.

Efter VM-insatsen i Frankrike väntar den avgörande deltävlingen i SM redan nästa helg i Söderhamn. Då har han vittring på guldet i SM2-klassen, men enduroveteranen Joakim Ljunggren skuggar strax bakom.

Tibro MK:s Oliver Nelson slutade åtta totalt i juniorklassen efter att ha tagit åtta poäng i helgen. På lördagen slutade han på 28:e plats efter ett tidstillägg på tolv minuter. På söndagen däremot gick det bättre och Nelson slutade åtta.