11 sep 2016 15:37

11 sep 2016 15:37

HP Tibro tog hem DM på hemmaplan

HANDBOLL

DM avgjordes i Tibro under lördagens och det blev hemmaseger i herrklassen sedan HP Tibro besegrat Skara med 23–21 i finalen.

Tibro skulle ha spelat semifinal mot HP Skövde, men de lämnade återbud och därmed gick Tibro direkt till final. Skara besegrade Countrys U-lag med klara siffror i sin semifinal.

I finalen var det Skara som började bäst och i paus ledde Skara med fyra bollar. I den andra halvleken ökade Skara flörsprånget till sex mål innan HP Tibro vaknade. Tibro gjorde nio raka mål och vände 9–15 till ledning med 18–15. Den ledningen behöll Tibro sedan till slutsignalen.

På damsidan spelades slutspelet som en grupp med fem lag där alla mötte alla i kortmatcher. Det blev fyra matcher per lag och här var Skara HF starkast. De vann samtliga sina matcher och vann gruppen närmast före Falköpings AIK.

HK Country slutade trea, Borås HK 84 fyra och Tibro HK blev femma.

Tibro skulle ha spelat semifinal mot HP Skövde, men de lämnade återbud och därmed gick Tibro direkt till final. Skara besegrade Countrys U-lag med klara siffror i sin semifinal.

I finalen var det Skara som började bäst och i paus ledde Skara med fyra bollar. I den andra halvleken ökade Skara flörsprånget till sex mål innan HP Tibro vaknade. Tibro gjorde nio raka mål och vände 9–15 till ledning med 18–15. Den ledningen behöll Tibro sedan till slutsignalen.

På damsidan spelades slutspelet som en grupp med fem lag där alla mötte alla i kortmatcher. Det blev fyra matcher per lag och här var Skara HF starkast. De vann samtliga sina matcher och vann gruppen närmast före Falköpings AIK.

HK Country slutade trea, Borås HK 84 fyra och Tibro HK blev femma.