11 sep 2016 20:34

11 sep 2016 20:34

Liljestrand: "Det är mycket som ser bra ut"

HANDBOLL: IFK Skövde vann genrepet mot LIF Lindesberg

IFK Skövde körde över LIF Lindesberg med 37–25 (19–12) i genrepet inför Handbollsligan.
– Jag tycker vi gjorde det bra. Vi hade bra intentioner med ett starkt försvarsspel och bra kontringar, säger IFK-tränaren Patrik Liljestrand.

IFK krossade Lindesberg i genrepet. IFK ledde med tio bollar redan i första halvlek och hade 19–12 i paus.

– Vi försökte ladda om i halvlek och inte ta något för givet och det klarar vi ju också. Vi ryckte ifrån ännu mer. Det är bra att vi tar oss samman och trycker på, säger tränaren Patrik Liljestrand.

– Jag tycker att det är mycket som ser bra ut men försvars- och kontringsspel tycker jag fungerar bra. Vi utnyttjar det väldigt bra. Det är något som är och ska vara vårt signum. De enkla målen är väldigt sköna att få, det är vi inte bortskämda med.

IFK-tränaren inledde med Michael Andersson i målet och framför honom spelade Rasmus Wremer, Christoffer Hedberg, Adam Samuelsson, Kristian Svensson, Felix Kasch och Alfred Ehn.

Är det er startuppställning mot IK Sävehof i premiären på lördag?

– Det får vi se och det kan hända mycket men bytena är inte för bytandets skull. De gör vi för att det är potentiella formationer. Sedan får alla spela till slut. Det blir så när man leder så stort och inte vill riskera några skador.

Hur väl förberedda är ni?

– Vi är egentligen optimalt förberedda. Sedan har vi ju fått in Felix Kasch sent in i laget och det är klart att han inte är riktigt integrerad än. Jag tycker ändå han kommit in i det bra. Vi är väl så bra förberedda som vi kan vara.

IFK krossade Lindesberg i genrepet. IFK ledde med tio bollar redan i första halvlek och hade 19–12 i paus.

– Vi försökte ladda om i halvlek och inte ta något för givet och det klarar vi ju också. Vi ryckte ifrån ännu mer. Det är bra att vi tar oss samman och trycker på, säger tränaren Patrik Liljestrand.

– Jag tycker att det är mycket som ser bra ut men försvars- och kontringsspel tycker jag fungerar bra. Vi utnyttjar det väldigt bra. Det är något som är och ska vara vårt signum. De enkla målen är väldigt sköna att få, det är vi inte bortskämda med.

IFK-tränaren inledde med Michael Andersson i målet och framför honom spelade Rasmus Wremer, Christoffer Hedberg, Adam Samuelsson, Kristian Svensson, Felix Kasch och Alfred Ehn.

Är det er startuppställning mot IK Sävehof i premiären på lördag?

– Det får vi se och det kan hända mycket men bytena är inte för bytandets skull. De gör vi för att det är potentiella formationer. Sedan får alla spela till slut. Det blir så när man leder så stort och inte vill riskera några skador.

Hur väl förberedda är ni?

– Vi är egentligen optimalt förberedda. Sedan har vi ju fått in Felix Kasch sent in i laget och det är klart att han inte är riktigt integrerad än. Jag tycker ändå han kommit in i det bra. Vi är väl så bra förberedda som vi kan vara.

Matchfakta

Träningsmatch

IFK SKÖVDE–LIF LINDESBERG

37–25 (19–12)

Mål: IFK Skövde: Felix Kasch 6, Kristian Svensson 5, Alfred Ehn 4, Adam Samuelsson 4, Christoffer Hedberg 4, Jack Thurin 4, Max Broman 3, Rasmus Wremer 3, Jesper Järlfors 2, Martin Pedersen, Victor Röxner. LIF Lindesberg: Linus Olausson 5, Oskar Erixon 5, Sebastian Hammar 3, Bashkim Gashi 3, Jacob Nelson 3, Albin Järlstam 2, Jesper Jakobsson 2, Freddy Lindblad, Karlo Seric.

Utvisningar: IFK Skövde: 1x2 Minuter. LIF Lindesberg: 3x2 Minuter.

Domare: Tommie Moberg och Joakim Lindbratt.