14 sep 2016 20:28

14 sep 2016 20:28

Stafettfest i löparspåren

MOTION: Premiär för Billingestafetten på berget

175 personer och 35 lag deltog i premiärupplagan av Billingestafetten på onsdagskvällen.
– Det kunde inte ha blivit en bättre start för oss, säger Patrik Johansson i Träningskonsulten som arrangerar löparkvällen.

På onsdagskvällen var det premiär för Billingestafetten. 35 lag kom till start i den första upplagan på Billingen.

Billingestafetten handlar om att fem personer ska genomföra varsin sträcka på fem kilometer och det är upp till envar att gå eller springa sträckan. Det är alltså mer av en motionsföreteelse än en löpartävling.

– Det är fantastiskt kul med 35 lag och 175 löpare. Det känns jättebra och det har varit en grym kväll, säger Patrik Johansson som står bakom arrangemanget.

– Det verkar vara ett lyckat koncept. Vi kommer köra vidare och hoppas på att det är ännu fler som är med nästa år. Det var ett stort intresse redan från början och de som är här verkar trivas. Det är en extremt god stämning och det var framförallt det som vi var ute efter, fortsätter Johansson.

Billingestafetten lockade mest företag men är öppen för alla. Det handlar mest om arrangemang, atmosfär och glädje.

– Tanken är att de ska vara här med sina kompisar eller kollegor och skapa en härlig stämning. Löpningen är bara en bonus utan det här är mer en fest än en tävling. Vi vill hitta en bra känsla för att det ska vara kul att träna och motionera lite extra.

På onsdagskvällen var det premiär för Billingestafetten. 35 lag kom till start i den första upplagan på Billingen.

Billingestafetten handlar om att fem personer ska genomföra varsin sträcka på fem kilometer och det är upp till envar att gå eller springa sträckan. Det är alltså mer av en motionsföreteelse än en löpartävling.

– Det är fantastiskt kul med 35 lag och 175 löpare. Det känns jättebra och det har varit en grym kväll, säger Patrik Johansson som står bakom arrangemanget.

– Det verkar vara ett lyckat koncept. Vi kommer köra vidare och hoppas på att det är ännu fler som är med nästa år. Det var ett stort intresse redan från början och de som är här verkar trivas. Det är en extremt god stämning och det var framförallt det som vi var ute efter, fortsätter Johansson.

Billingestafetten lockade mest företag men är öppen för alla. Det handlar mest om arrangemang, atmosfär och glädje.

– Tanken är att de ska vara här med sina kompisar eller kollegor och skapa en härlig stämning. Löpningen är bara en bonus utan det här är mer en fest än en tävling. Vi vill hitta en bra känsla för att det ska vara kul att träna och motionera lite extra.