16 sep 2016 06:00

16 sep 2016 06:00

"Vi har en bredare trupp den här säsongen"

HANDBOLL: Liljestrand har bättre känsla inför årets säsong

Efter en tung säsong både sportsligt och ekonomiskt andas IFK Skövde optimism.
Klubben har som mål att spela semifinal 2020 och den målsättningen ligger fast.
– Dit ska vi ta oss sakta och med kontinuitet i träningen, säger IFK-tränaren Patrik Liljestrand.

Patrik Liljestrand tog över som huvudtränare för IFK Skövde förra sommaren.

Efter en tung säsong med sportslig kräftgång och ekonomisk kris lyckades klubben sanera finanserna och fixa kontraktet via seger i kvalspelet mot LIF Lindesberg i våras.

Nu hoppas IFK Skövde på bättre tider framöver.

– Vi har haft ett målsättningsmöte och spelarna och jag tror på en åttonde plats. Det hade vi förra året också men då kom vi elva och hade tre lag bakom oss. Med tanke på de skador som vi hade under säsongen så tycker jag att det var bra gjort, säger IFK-tränaren Patrik Liljestrand.

– Det känns mycket bättre inför den här säsongen när jag är med ifrån början.

Många nya spelare

Liljestrand har i år att jobba med i mångt och mycket en helt ny trupp. 13 nya spelare återfinns och klubben har både värvat utifrån och flyttat upp egna produkter.

– De som är uppflyttade är ju spelare som vi hoppas på sikt med, men vi hoppas ju alltid att det är någon av dem som ska blomma ut. Det är framför allt de nya spelarna utifrån som jag tycker ser riktigt bra ut, säger Patrik Liljestrand och fortsätter:

– Vi har ju tappat några etablerade spelare men ser man till det stora hela tycker jag att vi har en bredare trupp den här säsongen. Vi klarar av skador lite bättre än vad vi gjorde förra året och det är några spelare som Jack Thurin till exempel som ser enormt spännande ut och redan i år kommer att få speltid.

Vill tillbaka till toppen

IFK Skövde har som långsiktigt mål att komma tillbaka och tillhöra toppen av svensk handboll.

– Nu har vi fått in en nätverksgrupp, Elit 2020, som har en målsättning som vi kommer att följa. Men sedan är det ju inte säkert att man når den, men då är det semifinal 2020 som gäller. Dit ska vi ta oss sakta och med kontinuitet i träningen.

Patrik Liljestrand tog över som huvudtränare för IFK Skövde förra sommaren.

Efter en tung säsong med sportslig kräftgång och ekonomisk kris lyckades klubben sanera finanserna och fixa kontraktet via seger i kvalspelet mot LIF Lindesberg i våras.

Nu hoppas IFK Skövde på bättre tider framöver.

– Vi har haft ett målsättningsmöte och spelarna och jag tror på en åttonde plats. Det hade vi förra året också men då kom vi elva och hade tre lag bakom oss. Med tanke på de skador som vi hade under säsongen så tycker jag att det var bra gjort, säger IFK-tränaren Patrik Liljestrand.

– Det känns mycket bättre inför den här säsongen när jag är med ifrån början.

Många nya spelare

Liljestrand har i år att jobba med i mångt och mycket en helt ny trupp. 13 nya spelare återfinns och klubben har både värvat utifrån och flyttat upp egna produkter.

– De som är uppflyttade är ju spelare som vi hoppas på sikt med, men vi hoppas ju alltid att det är någon av dem som ska blomma ut. Det är framför allt de nya spelarna utifrån som jag tycker ser riktigt bra ut, säger Patrik Liljestrand och fortsätter:

– Vi har ju tappat några etablerade spelare men ser man till det stora hela tycker jag att vi har en bredare trupp den här säsongen. Vi klarar av skador lite bättre än vad vi gjorde förra året och det är några spelare som Jack Thurin till exempel som ser enormt spännande ut och redan i år kommer att få speltid.

Vill tillbaka till toppen

IFK Skövde har som långsiktigt mål att komma tillbaka och tillhöra toppen av svensk handboll.

– Nu har vi fått in en nätverksgrupp, Elit 2020, som har en målsättning som vi kommer att följa. Men sedan är det ju inte säkert att man når den, men då är det semifinal 2020 som gäller. Dit ska vi ta oss sakta och med kontinuitet i träningen.