17 sep 2016 06:00

17 sep 2016 06:00

A-lagsdebut i Bois för Isgren

ISHOCKEY

Veteran och debutant. Peter Isgren har tillhört Mariestad Bois som både spelare och ledare.
Men trots en lång hockeygärning har det aldrig blivit A-lagsdebut i Bois, varken med klubba eller taktikblock.
Det blir det ändring på den här säsongen.

– Jo, på så sätt blir det min A-lagsdebut i Bois. Det känns såklart jättekul, säger lagets nya assisterande tränare.

Peter är ett välbekant ansikte för alla som följer Mariestad Bois. Han har gjort åtskilliga säsonger som junior- och ungdomsledare i klubben där han själv inledde sin hockeykarriär för ett gäng år sedan.

– Bois är min moderklubb, men jag har aldrig gjort någon A-lagsmatch utan tillhörde juniorerna. Det var på den tiden Töreboda och Bois låg i samma division två, fast i olika serier. Så jag gick till Töreboda i stället och det är där jag har gjort mina seniormatcher. Men från min spelarkarriär har jag inga större meriter att komma med.

I stället är det som ledare som Isgren tjänstgjort större delen av sin hockeykarriär.

– Jag satt och småräknade lite innan. Det har blivit 16 säsonger som tränare.

Att vara seniortränare är heller ingen nyhet för Isgren som haft den rollen i både Kungsbacka och Göteborgs IK på tidigt 2000-tal. När chansen kom att få en seniortränarroll i moderklubben var han inte sen att tacka ja. Men att bli seniortränare i Bois var ingenting som Peter gick och planerade att han skulle bli.

– Nej det vill jag inte säga att jag har gått runt med de tankarna. Jag har hållit på med juniorhockeyn. När jag nu fick frågan ville jag gärna tacka ja och nu gick det att lösa med jobb och familj. Jag vill alltid försöka testa mig på nya nivåer.

Just det där med ny nivå gäller för övrigt för hela laget. Målsättningen från den sportsliga ledningen är att Bois nu ska vara redo för att ta sig till playoff.

– Föreningen vill att vi ska ta oss ett steg till den här säsongen. Beskedet till mig och Karl (Helmersson) har varit att vi ska ta oss till allettan och sen playoff. Då gäller det att alla är fokuserade varenda dag och att alla har goda vanor.

Hur vill du sätta din prägel på Mariestad Bois?

– Egentligen handlar det om att fortsätta med det som gjorts tidigare. Fortsätta jobba hårt som tränare i den inspirerande miljön som finns i ett A-lag. Tittar man bakåt i tiden är det flera som spelat A-lagshockey i Bois som sen tagit steget till allsvenskan. Jag vill fortsätta jobba på den linjen.

– Jo, på så sätt blir det min A-lagsdebut i Bois. Det känns såklart jättekul, säger lagets nya assisterande tränare.

Peter är ett välbekant ansikte för alla som följer Mariestad Bois. Han har gjort åtskilliga säsonger som junior- och ungdomsledare i klubben där han själv inledde sin hockeykarriär för ett gäng år sedan.

– Bois är min moderklubb, men jag har aldrig gjort någon A-lagsmatch utan tillhörde juniorerna. Det var på den tiden Töreboda och Bois låg i samma division två, fast i olika serier. Så jag gick till Töreboda i stället och det är där jag har gjort mina seniormatcher. Men från min spelarkarriär har jag inga större meriter att komma med.

I stället är det som ledare som Isgren tjänstgjort större delen av sin hockeykarriär.

– Jag satt och småräknade lite innan. Det har blivit 16 säsonger som tränare.

Att vara seniortränare är heller ingen nyhet för Isgren som haft den rollen i både Kungsbacka och Göteborgs IK på tidigt 2000-tal. När chansen kom att få en seniortränarroll i moderklubben var han inte sen att tacka ja. Men att bli seniortränare i Bois var ingenting som Peter gick och planerade att han skulle bli.

– Nej det vill jag inte säga att jag har gått runt med de tankarna. Jag har hållit på med juniorhockeyn. När jag nu fick frågan ville jag gärna tacka ja och nu gick det att lösa med jobb och familj. Jag vill alltid försöka testa mig på nya nivåer.

Just det där med ny nivå gäller för övrigt för hela laget. Målsättningen från den sportsliga ledningen är att Bois nu ska vara redo för att ta sig till playoff.

– Föreningen vill att vi ska ta oss ett steg till den här säsongen. Beskedet till mig och Karl (Helmersson) har varit att vi ska ta oss till allettan och sen playoff. Då gäller det att alla är fokuserade varenda dag och att alla har goda vanor.

Hur vill du sätta din prägel på Mariestad Bois?

– Egentligen handlar det om att fortsätta med det som gjorts tidigare. Fortsätta jobba hårt som tränare i den inspirerande miljön som finns i ett A-lag. Tittar man bakåt i tiden är det flera som spelat A-lagshockey i Bois som sen tagit steget till allsvenskan. Jag vill fortsätta jobba på den linjen.

  • Christoffer Robertsson