17 sep 2016 06:00

17 sep 2016 06:00

Inför Skövde AIK–Örebro Syrianska

Örebro Syrianska är Skövde AIK:s nästa uppgift i jakten på seriesegern. SAIK leder serien, sex poäng före IFK Uddevalla, med fem matcher kvar att spela.

Serieledande Skövde AIK går för seriesegern och avancemang uppåt i seriesystemet. Bara fem matcher återstår och SAIK har sex poängs försprång före närmaste jagande lag, IFK Uddevalla. SAIK tar omgång för omgång nu i serieavslutningen.

– Vi behöver inte tänka längre än till nästa match. Allt annat kan kvitta om vi inte fokuserar maximalt. Jag tycker spelarna har gjort det riktigt bra. Jag ser inga singaler som tyder på att de tänker längre. De har varit fokuserade på de här matcherna på slutet, jag förväntar mig att de fortsätter på det sättet, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Nästa hinder i jakten på seriesegern är Örebro Syrianska. Det blev 3–3 när lagen möttes tidigare under säsongen.

– Det var en jättekonstig match. Vi låg under men vände i 88:e matchminuten till 3–2 för att sedan släppa in ett mål på stopptid. Det är ett lurigt lag. De har flera duktiga spelare individuellt sett och de försöker att spela när det går men samtidigt kan det spela ganska rakt, säger Charbel Abraham.

SAIK får se upp med seriens skyttekung Martin Alp som huserar i ett Örebro som spelar för nytt kontrakt i division 2.

– Vi har väldigt stor respekt för Örebro. Vi möter ett sådant lag som kan tyckas vara väldigt oorganiserade men det är lite vilda västern över dem. Allt kan hända. Det gäller att vara vaksam, fokuserad och fortsätta att jobba hårt.

Defensiven har varit ett adelsmärke för SAIK under säsongen och på slutet har det varit riktigt vasst.

Markus Fröjd har gjort väldigt viktiga räddningar i rätt lägen i flera av våra matcher på slutet. Samspelet under hösten mellan målvakt och backlinje har varit mycket bättre.

SAIK-tränaren får göra en del förändringar i laget då Viktor Granat vred till knäet i senaste matchen och inte är tillgänglig. Dessutom är Andreas Uusitalo avstängd men Oskar Mårtensson återkommer efter sin avstängning.

– Mårtensson ersätter honom rakt av. Han spelade som mittback under försäsongen men även när vi mötte Kortedala i serien. Jag har en bred trupp att jobba med och vi får göra om lite. Det är inget givet utan oftast har jag flera olika alternativ.

– Känslan har varit bra i truppen och kring laget ett tag. Det handlar bara om att fortsätta fokusera, menar Abraham.

Serieledande Skövde AIK går för seriesegern och avancemang uppåt i seriesystemet. Bara fem matcher återstår och SAIK har sex poängs försprång före närmaste jagande lag, IFK Uddevalla. SAIK tar omgång för omgång nu i serieavslutningen.

– Vi behöver inte tänka längre än till nästa match. Allt annat kan kvitta om vi inte fokuserar maximalt. Jag tycker spelarna har gjort det riktigt bra. Jag ser inga singaler som tyder på att de tänker längre. De har varit fokuserade på de här matcherna på slutet, jag förväntar mig att de fortsätter på det sättet, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Nästa hinder i jakten på seriesegern är Örebro Syrianska. Det blev 3–3 när lagen möttes tidigare under säsongen.

– Det var en jättekonstig match. Vi låg under men vände i 88:e matchminuten till 3–2 för att sedan släppa in ett mål på stopptid. Det är ett lurigt lag. De har flera duktiga spelare individuellt sett och de försöker att spela när det går men samtidigt kan det spela ganska rakt, säger Charbel Abraham.

SAIK får se upp med seriens skyttekung Martin Alp som huserar i ett Örebro som spelar för nytt kontrakt i division 2.

– Vi har väldigt stor respekt för Örebro. Vi möter ett sådant lag som kan tyckas vara väldigt oorganiserade men det är lite vilda västern över dem. Allt kan hända. Det gäller att vara vaksam, fokuserad och fortsätta att jobba hårt.

Defensiven har varit ett adelsmärke för SAIK under säsongen och på slutet har det varit riktigt vasst.

Markus Fröjd har gjort väldigt viktiga räddningar i rätt lägen i flera av våra matcher på slutet. Samspelet under hösten mellan målvakt och backlinje har varit mycket bättre.

SAIK-tränaren får göra en del förändringar i laget då Viktor Granat vred till knäet i senaste matchen och inte är tillgänglig. Dessutom är Andreas Uusitalo avstängd men Oskar Mårtensson återkommer efter sin avstängning.

– Mårtensson ersätter honom rakt av. Han spelade som mittback under försäsongen men även när vi mötte Kortedala i serien. Jag har en bred trupp att jobba med och vi får göra om lite. Det är inget givet utan oftast har jag flera olika alternativ.

– Känslan har varit bra i truppen och kring laget ett tag. Det handlar bara om att fortsätta fokusera, menar Abraham.

LAGET

Skövde AIK: Markus Fröjd, Oskar Callerud, Oskar Mårtensson, Gustav Karlsson, Bilos Yonakhir, Rasmus Örqvist, Sargon Abraham, Gustav Granat, Florian Brahimi, Oluwayanda Abogunnin, Jesper Andersson, Oliver Jonsson, Villiam Granat, Andrew Palumbo, Alexander Gerhardsson, Henrik Lara Rodriguez, David Engelbrektsson.

FORMEN

Tre senaste matcherna:

Skövde AIK: Stenungsunds IF (h) 3–1, Karlstad BK (b) 2–0, Kortedala IF (h) 7–0.

Örebro Syrianska: Lidköpings FK (b) 2–2, IFK Uddevalla (h) 0–4, Rynninge IK (h) 0–3.

Kommentar: Formstarka SAIK jagar fjärde raka segern medan Örebro blandar och ger i botten av tabellen.

ÖVRIGA MATCHER

17/9: Gunnilse IS–IFK Uddevalla, Vänersborgs FK–Kortedala IF, Grebbestads IF–Stenungsunds IF, Lidköpings FK–Rynninge IK, IFK Kumla–Karlstad BK, IK Gauthiod–Skoftebyns IF.

SKYTTELIGAN

1) Martin Alp, Örebro Syrianska IF, 17, 2) Linus Ewenborg, Skoftebyns IF, 16, Sargon Abraham, Skövde AIK, 16, Valon Gashi, Vänersborgs FK, 16, 5) Albrim Demalijaj, Lidköpings FK, 13, Mahmoud Abed-Al-Mouti, IFK Uddevalla, 13.