17 sep 2016 06:00

18 sep 2016 16:24

Skövde HF genrepar mot Önnereds HK

HANDBOLL: Sista träningsmatchen innan seriespelet

Skövde HF möter Önnereds HK på bortaplan i generalrepetitionen inför premiären av SHE i nästa vecka.
– Det känns bra att få en match i benen och få matchrutin, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

Seriepremiären närmar sig för Skövde HF. På onsdag i nästa vecka beger sig Skövdetjejerna upp till Boden för ett möte med serienykomlingen när SHE (Svensk handboll elit) drar i gång. Men först väntar ett genrep för SHF som beger sig till Göteborg för att möta Önnereds HK. Önnered spelade i högsta serien förra säsongen men åkte ur efter kvalspelet mot just Boden handboll. Det blir en lämplig uppgift för SHF att ta sig an på lördagseftermiddagen.

– Jag vill inte se något speciellt utan jag tycker det bara är bra att få spela match och få en match i benen innan premiären. Det handlar om att komma in i matchrutiner, säger SHF-tränaren Magnus Frisk och fortsätter:

– Önnered ska ju vara ett topplag i allsvenskan och är favoriter att ta hem den serien. De har en del nya spelare och har ett tufft lag med rejäla spelare. Sedan är det lagom avstånd till Göteborg. Det är bra att få en bortamatch också, fortsätter Magnus Frisk.

SHF, som inte har spelat match sedan de vann den egna turneringen Annliz cup i slutet av augusti, saknar skadade trion Malin Otter, Malin Håkansson och Emma Nävarp Frisk. Sedan är det också en del småskavanker i truppen.

Skövde HF: (preliminär). Målvakter: Viktoria Börjesson, Hanna Edvardsson. Vänstersexor: Julia Ehn, Nora Jakobsson van Stam, Emma Arlestad. Högersexor: Linnéa Efraimsson, Sofia Berggren, Marielle Lideskär. Mittsexor: Sofia Berndtsson, Emily Thompson. Vänsternior: Rebecka Otter, Tilda Matthijs, Josefine Tempsch, Tilda Olsson. Mittnior: Malin Larsson, Linnéa Martinsson, Fatos Kücükyildiz. Högernior: Sara Johansson, Julia Böjeryd.

Seriepremiären närmar sig för Skövde HF. På onsdag i nästa vecka beger sig Skövdetjejerna upp till Boden för ett möte med serienykomlingen när SHE (Svensk handboll elit) drar i gång. Men först väntar ett genrep för SHF som beger sig till Göteborg för att möta Önnereds HK. Önnered spelade i högsta serien förra säsongen men åkte ur efter kvalspelet mot just Boden handboll. Det blir en lämplig uppgift för SHF att ta sig an på lördagseftermiddagen.

– Jag vill inte se något speciellt utan jag tycker det bara är bra att få spela match och få en match i benen innan premiären. Det handlar om att komma in i matchrutiner, säger SHF-tränaren Magnus Frisk och fortsätter:

– Önnered ska ju vara ett topplag i allsvenskan och är favoriter att ta hem den serien. De har en del nya spelare och har ett tufft lag med rejäla spelare. Sedan är det lagom avstånd till Göteborg. Det är bra att få en bortamatch också, fortsätter Magnus Frisk.

SHF, som inte har spelat match sedan de vann den egna turneringen Annliz cup i slutet av augusti, saknar skadade trion Malin Otter, Malin Håkansson och Emma Nävarp Frisk. Sedan är det också en del småskavanker i truppen.

Skövde HF: (preliminär). Målvakter: Viktoria Börjesson, Hanna Edvardsson. Vänstersexor: Julia Ehn, Nora Jakobsson van Stam, Emma Arlestad. Högersexor: Linnéa Efraimsson, Sofia Berggren, Marielle Lideskär. Mittsexor: Sofia Berndtsson, Emily Thompson. Vänsternior: Rebecka Otter, Tilda Matthijs, Josefine Tempsch, Tilda Olsson. Mittnior: Malin Larsson, Linnéa Martinsson, Fatos Kücükyildiz. Högernior: Sara Johansson, Julia Böjeryd.