21 sep 2016 22:20

21 sep 2016 22:32

Alfred Ehn tillbaka med besked i hemmapremiären

HANDBOLL: IFK Skövde vann hemmapremiären mot Hammarby

IFK Skövde vann klart mot Hammarby i hemmapremiären.
Vänstersexan Alfred Ehn var tillbaka efter skada och firade stora triumfer.
– Vi har väl inte gjort så här många kontringsmål på hela förra säsongen som vi gjorde nu, säger han efter 31–25-segern i Arena Skövde.

Alfred Ehn, 21 år, missade seriepremiären mot IK Sävehof i lördags på grund av skada. En bristning i låret hämmade Ehn senast och tvingade honom att se 28–30-förlusten från sidan.

I hemmapremiären mot Hammarby på onsdagskvällen var kantspelaren tillbaka och det med besked. Han gjorde nio mål och var het värre.

– Det är jättehärligt med en seger i hemmapremiären och jag är jätteglad, säger Alfred Ehn och fortsätter:

– Det var så klart tråkigt att missa premiären och invigningen i Sävehofs nya arena. Vi kunde kanske ha kunnat nypa en poäng där men det är kul att vara tillbaka och det kändes bra. Nu ska det nog vara lugnt. Det gick ju bra i dag så det känns bra inför fortsättningen. Vi gick runt på mycket folk och det var härligt för min del att inte behöva ”döda” sig direkt. Vi har många gubbar, fått ihop det bra och kan göra några byten och det är lite skillnad mot tidigare säsonger.

Stark start av IFK

IFK tog befälet från början och hade ett klart grepp om matchen redan i paus.

– Vi stod bra bakåt och fick några lätta mål framåt. De spelade mycket med en extra utespelare och det utnyttjade vi ganska bra. Vi fick igång ett bra försvarsspel från början och det är det som är nyckeln, resonerar Ehn.

I början av den andra halvleken gled IFK ifrån ytterligare i målprotokollet efter mål av framför allt Ehn och hans kollega på den andra kanten Christopher Hedberg som också var vass i avsluten. Det blev till slut en komfortabel seger inför 1 342 personer i Arena Skövde. IFK ledde som mest med tio mål.

– Hammarby har haft ett tufft spelschema och hade sjukdomar i dag. När vi väl ryckte så gjorde vi det rejält, konstaterar Ehn som gladdes över segern.

– Ska vi komma till slutspel som vi har som målsättning, då ska vi vinna mot Hammarby.

Nyförvärvet från OV Helsingborg, Michael Andersson, agerade stabilt mellan stolparna och svarade för en stark insats i IFK-målet, framför allt i den andra halvleken.

Två mål av Andersson

Han hade till slut 34 i räddningsprocent men skrev även in sig i målprotokollet efter två kast i tomt mål från eget målområde.

– Det har hänt någon gång tidigare men det var kul att jag kunde bidra med det när jag inte räddade några bollar, i alla fall inte i den första halvleken. I den andra var det snäppet bättre. Det är svårt när de spelar sju mot sex då det blir mycket frilägen och är man inte riktigt med i matchen innan det så blir det ju inte lättare av det. Det kändes ändå helt ok, resonerar Andersson som tyckte att det var kul att få visa upp sig inför sin nya hemmapublik.

– Jag har bara en positiv känsla. I Helsingborg var vi inte vana med någon publik. Det var 200 personer på läktarna och de satt och kolla i mobilerna och sådant i stället. Det var inget tryck överhuvudtaget så det här är helt annorlunda. Det är bara kul med mycket publik.

Nu var det 1 342 åskådare på plats och de fick långa stunder se riktigt bra handboll.

Alfred Ehn, 21 år, missade seriepremiären mot IK Sävehof i lördags på grund av skada. En bristning i låret hämmade Ehn senast och tvingade honom att se 28–30-förlusten från sidan.

I hemmapremiären mot Hammarby på onsdagskvällen var kantspelaren tillbaka och det med besked. Han gjorde nio mål och var het värre.

– Det är jättehärligt med en seger i hemmapremiären och jag är jätteglad, säger Alfred Ehn och fortsätter:

– Det var så klart tråkigt att missa premiären och invigningen i Sävehofs nya arena. Vi kunde kanske ha kunnat nypa en poäng där men det är kul att vara tillbaka och det kändes bra. Nu ska det nog vara lugnt. Det gick ju bra i dag så det känns bra inför fortsättningen. Vi gick runt på mycket folk och det var härligt för min del att inte behöva ”döda” sig direkt. Vi har många gubbar, fått ihop det bra och kan göra några byten och det är lite skillnad mot tidigare säsonger.

Stark start av IFK

IFK tog befälet från början och hade ett klart grepp om matchen redan i paus.

– Vi stod bra bakåt och fick några lätta mål framåt. De spelade mycket med en extra utespelare och det utnyttjade vi ganska bra. Vi fick igång ett bra försvarsspel från början och det är det som är nyckeln, resonerar Ehn.

I början av den andra halvleken gled IFK ifrån ytterligare i målprotokollet efter mål av framför allt Ehn och hans kollega på den andra kanten Christopher Hedberg som också var vass i avsluten. Det blev till slut en komfortabel seger inför 1 342 personer i Arena Skövde. IFK ledde som mest med tio mål.

– Hammarby har haft ett tufft spelschema och hade sjukdomar i dag. När vi väl ryckte så gjorde vi det rejält, konstaterar Ehn som gladdes över segern.

– Ska vi komma till slutspel som vi har som målsättning, då ska vi vinna mot Hammarby.

Nyförvärvet från OV Helsingborg, Michael Andersson, agerade stabilt mellan stolparna och svarade för en stark insats i IFK-målet, framför allt i den andra halvleken.

Två mål av Andersson

Han hade till slut 34 i räddningsprocent men skrev även in sig i målprotokollet efter två kast i tomt mål från eget målområde.

– Det har hänt någon gång tidigare men det var kul att jag kunde bidra med det när jag inte räddade några bollar, i alla fall inte i den första halvleken. I den andra var det snäppet bättre. Det är svårt när de spelar sju mot sex då det blir mycket frilägen och är man inte riktigt med i matchen innan det så blir det ju inte lättare av det. Det kändes ändå helt ok, resonerar Andersson som tyckte att det var kul att få visa upp sig inför sin nya hemmapublik.

– Jag har bara en positiv känsla. I Helsingborg var vi inte vana med någon publik. Det var 200 personer på läktarna och de satt och kolla i mobilerna och sådant i stället. Det var inget tryck överhuvudtaget så det här är helt annorlunda. Det är bara kul med mycket publik.

Nu var det 1 342 åskådare på plats och de fick långa stunder se riktigt bra handboll.

Matchfakta

Handbollsligan

IFK SKÖVDE–HAMMARBY IF HF

31–25 (18–13)

Mål: IFK Skövde: Alfred Ehn 9 mål/10 skott, Christopher Hedberg 6/7, Felix Kasch 4/8, Rasmus Wremer 4/5, Michael Andersson 2/2, Kristian Svensson 2/3, Adam Samuelsson 1/1, Jesper Järlfors 1/2, Max Broman 1/2, Jack Thurin 1/3.

Målvaktsräddningar: Michael Andersson 12 räddningar/35 skott, 34 i räddningsprocent, Eric Alverus 0/2, 0 i räddningsprocent.

Hammarby IF HF: Nils Pettersson 8, Örn Ingi Bjarkason 6, Alexander Morsten 5, Jonas Lökken 2, Johan Nilsson, Gunnar Pettersson, Patrik Lindblad, Axel Svansson.

Målvakträddningar: Anton Hallberg 9 räddningar/25 skott, 36 i räddningsprocent, Robin Hallberg 0/10, 0 i räddninsgrpocent.

Utvisningar: IFK Skövde: 3x2 Minuter. Hammarby IF: 4x2 Minuter. Domare: Niclas Persson och Mikael Svensson.

Publik: 1 342 personer.

SLA-ligan: 3 = Alfred Ehn. 2= Michael Andersson. 1 = Christopher Hedberg.

SLA tycker: En stabil insats av IFK Skövde som övertygade med ett starkt kontringsspel. Segern var i realiteten aldrig hotad och matchen var tidigt avgjord. Bra försvarsspel överlag och starkt målvaktsspel efter paus.