21 sep 2016 06:00

21 sep 2016 14:34

Förväntansfull Tilda i ny roll

HANDBOLL: Valde Skövde HF för att få mer speltid

Hon har två SM-guld med IK Sävehof men nu väntar en ny verklighet i Skövde HF.
Där vill Tilda Olsson få mer speltid i en ny roll som vänsternia.
– Vi ska ha mycket fart och fläkt med attackspel. Det är ett roligt spel, säger 20-åringen.

I Sävehof fick hon spela på kanten men i Skövde HF kommer hon att husera på nio meter.

– Jag tycker det är jätteroligt. Sedan får man se hur mycket speltid det blir. Förhoppningsvis blir det mer på den position som jag vill spela än vad det blev i Sävehof. Jag ser mig som en niometersspelare, säger Tilda Olsson.

Hon kände att ett miljöombyte var på sin plats och hamnade i Skövde. Flyttlasset gick hit i augusti och hon har acklimatiserat sig väl i sitt nya lag.

– Jag tycker det känns bra. Jag trivs bra och laget är jättehärligt och allt runt omkring fungerar. Det är kul med lite nytt. Det är ett ungt lag men alla vill åt samma håll och det är mycket energi i truppen. Alla är sugna på att spela, fortsätter hon.

Hon har två raka SM-guld med IK Sävehof på meritlistan och hoppas kunna ta ytterligare steg i sin utveckling hos Magnus Frisk i SHF.

– Jag bytte klubb främst för att få mer speltid och få komma i spelsituationerna och klara av och göra mer rätt. Jag vill utvecklas i hela mitt spel men då krävs det att man får spela matcher. Det räcker ju bara med att träna teknik och sådana delar. Man måste även få göra det i praktiken.

– Det finns alltid delar som jag vill utveckla och förbättra. Bakåt har jag fått en roll som trea i försvarsspelet på försäsongen i alla fall. Då ska man komma i gång och utveckla det. Det är mycket nytt i spelet som är annorlunda för mig men det är bara kul.

Olsson tycker att det finns en revanschlusta i laget efter vårens tidiga sorti i slutspelet där SHF fick respass av Västerås i kvartsfinalen.

– Alla är supertaggad och vill verkligen göra det bättre än förra säsongen, säger Olsson som kombinerar handbollsspel med studier på högskolan.

Nu ser hon framemot att få dra i gång seriespelet.

– Jag är förväntansfull och taggad. Det ska bli väldigt roligt.

I Sävehof fick hon spela på kanten men i Skövde HF kommer hon att husera på nio meter.

– Jag tycker det är jätteroligt. Sedan får man se hur mycket speltid det blir. Förhoppningsvis blir det mer på den position som jag vill spela än vad det blev i Sävehof. Jag ser mig som en niometersspelare, säger Tilda Olsson.

Hon kände att ett miljöombyte var på sin plats och hamnade i Skövde. Flyttlasset gick hit i augusti och hon har acklimatiserat sig väl i sitt nya lag.

– Jag tycker det känns bra. Jag trivs bra och laget är jättehärligt och allt runt omkring fungerar. Det är kul med lite nytt. Det är ett ungt lag men alla vill åt samma håll och det är mycket energi i truppen. Alla är sugna på att spela, fortsätter hon.

Hon har två raka SM-guld med IK Sävehof på meritlistan och hoppas kunna ta ytterligare steg i sin utveckling hos Magnus Frisk i SHF.

– Jag bytte klubb främst för att få mer speltid och få komma i spelsituationerna och klara av och göra mer rätt. Jag vill utvecklas i hela mitt spel men då krävs det att man får spela matcher. Det räcker ju bara med att träna teknik och sådana delar. Man måste även få göra det i praktiken.

– Det finns alltid delar som jag vill utveckla och förbättra. Bakåt har jag fått en roll som trea i försvarsspelet på försäsongen i alla fall. Då ska man komma i gång och utveckla det. Det är mycket nytt i spelet som är annorlunda för mig men det är bara kul.

Olsson tycker att det finns en revanschlusta i laget efter vårens tidiga sorti i slutspelet där SHF fick respass av Västerås i kvartsfinalen.

– Alla är supertaggad och vill verkligen göra det bättre än förra säsongen, säger Olsson som kombinerar handbollsspel med studier på högskolan.

Nu ser hon framemot att få dra i gång seriespelet.

– Jag är förväntansfull och taggad. Det ska bli väldigt roligt.