21 sep 2016 06:00

21 sep 2016 14:34

Ny verklighet väntar för nykomlingen Skara HF

HANDBOLL: Johansson: "Vi behöver en större spets än förra året"

Överlägsna förra säsongen men nu väntar en betydligt tuffare verklighet för serienykomlingen Skara HF.
– Vi behöver en större spets än förra året, säger tränaren Andreas Johansson.

Han kom till klubben förra året och det blev succé direkt. Andreas Johansson var med och förde upp Skara HF men han protesterar lite över den beskrivningen.

– Det var väl inte jag som förde upp dem. Laget hade en väldigt bra grund att stå på och vi putsade lite på det som redan fanns, säger Skaratränaren.

Skara HF:s framgångar har inte gått obemärkt förbi i staden.

– I en ganska lite by som Skara så ger det mycket uppmärksamhet. Det var en väldigt häftig resa där vi var tvungna att möta alla de här frågorna om hur många i rad vi skulle vinna och att det var dags att gå upp och vad det nu var för frågor. Det var en väldigt häftig och inspirerande resa, fortsätter Andreas Johansson.

Publiken är engagerad och viktig för laget. De lever med under säsongen.

– Snacket går på ungefär samma sätt som det alltid gör. Vinner man så är man bäst i världen och förlorar man så är man inte vatten värd. Det är inte jätteroligt att gå och handla mat i affären dagen efter matchen om har förlorat. Alla vet vilka alla spelare och tränare är. Vi lever ju på att alla vet vilka vi är i stan och tycker att det är roligt, säger Johansson.

Förra säsongen var Skara HF överlägset sina motståndare i allsvenskan med 17 segrar och bara tre förluster på 22 matcher. Det gav serieseger och avancemang men i SHE kommer det att bli tuffare för nykomlingen.

– Vi lyckades vara väldigt konsekventa under en säsong i allsvenskan och nu hoppas vi kunna bibehålla det. Det kommer krävas att vi får en större spets än vi fick till förra säsongen, säger Johansson och redogör får årets målsättning.

– Ett rimligt tips är att vi blir nia men hamnar vi i en konkurrens om en slutspelsplats så kommer vi inte att vara nöjda om vi blir nia. Vi har egentligen ingen aning om hur lång tid det tar för oss att acklimatisera till de nya spelarna och lagen vi möter men vi kommer att vara väl förberedda som alla andra lag.

Han kom till klubben förra året och det blev succé direkt. Andreas Johansson var med och förde upp Skara HF men han protesterar lite över den beskrivningen.

– Det var väl inte jag som förde upp dem. Laget hade en väldigt bra grund att stå på och vi putsade lite på det som redan fanns, säger Skaratränaren.

Skara HF:s framgångar har inte gått obemärkt förbi i staden.

– I en ganska lite by som Skara så ger det mycket uppmärksamhet. Det var en väldigt häftig resa där vi var tvungna att möta alla de här frågorna om hur många i rad vi skulle vinna och att det var dags att gå upp och vad det nu var för frågor. Det var en väldigt häftig och inspirerande resa, fortsätter Andreas Johansson.

Publiken är engagerad och viktig för laget. De lever med under säsongen.

– Snacket går på ungefär samma sätt som det alltid gör. Vinner man så är man bäst i världen och förlorar man så är man inte vatten värd. Det är inte jätteroligt att gå och handla mat i affären dagen efter matchen om har förlorat. Alla vet vilka alla spelare och tränare är. Vi lever ju på att alla vet vilka vi är i stan och tycker att det är roligt, säger Johansson.

Förra säsongen var Skara HF överlägset sina motståndare i allsvenskan med 17 segrar och bara tre förluster på 22 matcher. Det gav serieseger och avancemang men i SHE kommer det att bli tuffare för nykomlingen.

– Vi lyckades vara väldigt konsekventa under en säsong i allsvenskan och nu hoppas vi kunna bibehålla det. Det kommer krävas att vi får en större spets än vi fick till förra säsongen, säger Johansson och redogör får årets målsättning.

– Ett rimligt tips är att vi blir nia men hamnar vi i en konkurrens om en slutspelsplats så kommer vi inte att vara nöjda om vi blir nia. Vi har egentligen ingen aning om hur lång tid det tar för oss att acklimatisera till de nya spelarna och lagen vi möter men vi kommer att vara väl förberedda som alla andra lag.