21 sep 2016 06:00

21 sep 2016 11:02

Roberts tillbaka i moderklubben

HANDBOLL: Efter två tunga år som proffs är det IK Sävehof som gäller

Efter två säsonger som proffs i Danmark ville Jamina Roberts hem till Sverige och tryggheten i IK Sävehof.
Nu är det tänkt att vänsternian ska vara med och föra Partillelaget till ett nytt SM-guld.

Tiden som proffs i danska Holstebro blev inte som Jamnina Roberts hade tänkt sig.

Hon lämnade IK Sävehof efter SM-guldet 2014 men under de två säsongerna i Danmark har hon genomgående haft problem med en knäskada.

26-åringen kände aldrig att hon fick det stöd som hon behövde.

– Jag bär med mig att gräset inte är så mycket grönare på andra sidan. Det var en rolig upplevelse men det är skönt att vara hemma igen. Rent handbollsmässigt var gräset grönare. Det är en bättre liga och bättre fart i spelet men allt runtomkring tycker jag är bättre hemma, säger Jamina Roberts om sejouren i Holstebro.

”Hoppas det blir ett lyft”

Jamina Roberts var länge klubblös. Det var först efter sommarens OS i Rio De Janeiro som det blev klart att hon skulle återvända till Sverige och moderklubben IK Sävehof.

Nu känner hon sig hemma igen. Men det har hänt en del sedan hon lämnat. Sävehof har inte bara tagit två nya SM-guld. Den här säsongen står också en ny modern arena och väntar på att laget ska börja spela. Efter flera års arbete är Partille arena, som har en kapacitet på 4 000 åskådare, färdigbygd.

– Jag hoppas att det blir ett lyft för både oss och Partille, säger Roberts.

Säsongens mål för den stora dominanten av svensk handboll är givetvis att bärga ännu ett SM-guld. IK Sävehof har spelat elva raka SM-finaler och tagit tio SM-guld. De är storfavoriter även den här säsongen.

– Jag är inte helt säker på att vi tar ett nytt SM-guld. Det kan man aldrig vara även om jag hoppas, säger Roberts i all blygsamhet.

Europaspel

Det är inte bara ligaspel i SHE som finns på dagordningen. IK Sävehof ska även den här säsongen ut och testa sina vingar i Europa då Champions league spel väntar.

– Jag tycker att vi har fått en bra lottning i år men sedan ska man inte dra för stora växlar på det. De lagen som vi möter är precis som sugna på att gå vidare. De kommer att bli jämnt men jag hoppas att vi kan prestera och ta med oss fler poäng än vad vi har gjort innan.

Roberts som var med i OS ser också framemot EM i december som det här året går i Sverige.

– Jag har inte så ofta tankar på det just nu men det ska så klart bli väldigt roligt. Det ska bli kul att se vad Sverige kan göra i ett sådant mästerskap med arrangemang och publik, säger hon och fortsätter.

– Jag hoppas verkligen att vi kan ta ett steg till med publiken i ryggen.

Tiden som proffs i danska Holstebro blev inte som Jamnina Roberts hade tänkt sig.

Hon lämnade IK Sävehof efter SM-guldet 2014 men under de två säsongerna i Danmark har hon genomgående haft problem med en knäskada.

26-åringen kände aldrig att hon fick det stöd som hon behövde.

– Jag bär med mig att gräset inte är så mycket grönare på andra sidan. Det var en rolig upplevelse men det är skönt att vara hemma igen. Rent handbollsmässigt var gräset grönare. Det är en bättre liga och bättre fart i spelet men allt runtomkring tycker jag är bättre hemma, säger Jamina Roberts om sejouren i Holstebro.

”Hoppas det blir ett lyft”

Jamina Roberts var länge klubblös. Det var först efter sommarens OS i Rio De Janeiro som det blev klart att hon skulle återvända till Sverige och moderklubben IK Sävehof.

Nu känner hon sig hemma igen. Men det har hänt en del sedan hon lämnat. Sävehof har inte bara tagit två nya SM-guld. Den här säsongen står också en ny modern arena och väntar på att laget ska börja spela. Efter flera års arbete är Partille arena, som har en kapacitet på 4 000 åskådare, färdigbygd.

– Jag hoppas att det blir ett lyft för både oss och Partille, säger Roberts.

Säsongens mål för den stora dominanten av svensk handboll är givetvis att bärga ännu ett SM-guld. IK Sävehof har spelat elva raka SM-finaler och tagit tio SM-guld. De är storfavoriter även den här säsongen.

– Jag är inte helt säker på att vi tar ett nytt SM-guld. Det kan man aldrig vara även om jag hoppas, säger Roberts i all blygsamhet.

Europaspel

Det är inte bara ligaspel i SHE som finns på dagordningen. IK Sävehof ska även den här säsongen ut och testa sina vingar i Europa då Champions league spel väntar.

– Jag tycker att vi har fått en bra lottning i år men sedan ska man inte dra för stora växlar på det. De lagen som vi möter är precis som sugna på att gå vidare. De kommer att bli jämnt men jag hoppas att vi kan prestera och ta med oss fler poäng än vad vi har gjort innan.

Roberts som var med i OS ser också framemot EM i december som det här året går i Sverige.

– Jag har inte så ofta tankar på det just nu men det ska så klart bli väldigt roligt. Det ska bli kul att se vad Sverige kan göra i ett sådant mästerskap med arrangemang och publik, säger hon och fortsätter.

– Jag hoppas verkligen att vi kan ta ett steg till med publiken i ryggen.