21 sep 2016 06:00

21 sep 2016 11:03

Svårare jobb för Frisk

HANDBOLL: Nya spelartyper i årets upplaga

Magnus Frisk gör sin 23:e säsong som tränare för Skövde HF.
Årets upplaga innehåller helt andra spelartyper än tidigare.
– Att ta ut en startuppställning känns svårare. Om alla är fräscha känns det som att vi kan börja med olika uppställningar den här säsongen, säger Frisk.

Skövde HF har tappat tunga spelare i Maja Erikson och Anna-Maria Johansson men har fått in ett gäng nya spelare med andra egenskaper.

– Karaktären på spelet kommer nog att bli annorlunda även om vi inte ändrar massa i mönster men vi har tappat mycket av vårt skytte. Det blir lite snabbare spel med mer attacker i spelet. I det individuella spelet kan det bli fler attacker och även omställningsspelet kan över tid bli lite bättre, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

”Bra grupp”

Frisk, som gör sin 23:e säsong som tränare för Skövde HF, tycker att det är ett spännande material han har att jobba med.

– Det känns som en bra grupp. Nu börjar vi spetsa till det. Nu blir det färre spelare som får vara med och då får man försöka att bedöma vilka man inte ska använda. Vi har fått in starka karaktärsspelare. Vi får se om vi kan få in en ännu högre kultur när det gäller att gå för det och vara karaktärstarka i vår framtoning. Det finns sådana egenskaper i truppen.

– Jag vill att spelarna tar initiativ och gör det som de är bra på. Jag tycker att det kommer mer och mer och jag hoppas att de vågar ta för sig. Jag hoppas också att vi kan höja avslutningsprocenten och kanske släppa något färre mål genom att stoppa spelet i motståndarnas anfall. Det handlar också om taktiska sinnelag. Det gäller att göra de taktiska misstagen, om vi ska kalla dem för det, i rätt miljö och lägen. Det handlar om att riskminimera och göra en bra kalkyl när man värderar lägena, utvecklar han.

Siktar högt

Förra säsongen åkte Skövde HF ut direkt i SM-kvartsfinalen mot Västeråsirsta HF vilket är ett misslyckande med Skövde HF:s mått mätt. Den här säsongen hoppas man på bättre lycka i slutspelet.

– Med de förutsättningarna vi har så måste vi sikta väldigt högt. Sedan får vi inte ha orimliga krav. Det får inte bli en belastning utan det handlar om att det ska vara kul och utmanande att försöka vinna mot alla motståndare. Att vi misslyckades i våras kan ge lite energi när man tänker tillbaka och göra att man knyter näven, säger Frisk som talar om att minst en femteplats är ett realistiskt mål i grundserien.

SHF begår premiär borta mot nykomlingen Boden.

– Det ska bli kul att se och det lär bli en härlig inramning. Jag har aldrig varit så högt upp i Sverige i handbollsammanhang med Skövde HF.

Skövde HF har tappat tunga spelare i Maja Erikson och Anna-Maria Johansson men har fått in ett gäng nya spelare med andra egenskaper.

– Karaktären på spelet kommer nog att bli annorlunda även om vi inte ändrar massa i mönster men vi har tappat mycket av vårt skytte. Det blir lite snabbare spel med mer attacker i spelet. I det individuella spelet kan det bli fler attacker och även omställningsspelet kan över tid bli lite bättre, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

”Bra grupp”

Frisk, som gör sin 23:e säsong som tränare för Skövde HF, tycker att det är ett spännande material han har att jobba med.

– Det känns som en bra grupp. Nu börjar vi spetsa till det. Nu blir det färre spelare som får vara med och då får man försöka att bedöma vilka man inte ska använda. Vi har fått in starka karaktärsspelare. Vi får se om vi kan få in en ännu högre kultur när det gäller att gå för det och vara karaktärstarka i vår framtoning. Det finns sådana egenskaper i truppen.

– Jag vill att spelarna tar initiativ och gör det som de är bra på. Jag tycker att det kommer mer och mer och jag hoppas att de vågar ta för sig. Jag hoppas också att vi kan höja avslutningsprocenten och kanske släppa något färre mål genom att stoppa spelet i motståndarnas anfall. Det handlar också om taktiska sinnelag. Det gäller att göra de taktiska misstagen, om vi ska kalla dem för det, i rätt miljö och lägen. Det handlar om att riskminimera och göra en bra kalkyl när man värderar lägena, utvecklar han.

Siktar högt

Förra säsongen åkte Skövde HF ut direkt i SM-kvartsfinalen mot Västeråsirsta HF vilket är ett misslyckande med Skövde HF:s mått mätt. Den här säsongen hoppas man på bättre lycka i slutspelet.

– Med de förutsättningarna vi har så måste vi sikta väldigt högt. Sedan får vi inte ha orimliga krav. Det får inte bli en belastning utan det handlar om att det ska vara kul och utmanande att försöka vinna mot alla motståndare. Att vi misslyckades i våras kan ge lite energi när man tänker tillbaka och göra att man knyter näven, säger Frisk som talar om att minst en femteplats är ett realistiskt mål i grundserien.

SHF begår premiär borta mot nykomlingen Boden.

– Det ska bli kul att se och det lär bli en härlig inramning. Jag har aldrig varit så högt upp i Sverige i handbollsammanhang med Skövde HF.