22 sep 2016 21:42

22 sep 2016 21:42

HK Country vann i genrepet

HANDBOLL: Besegrade Kärra HF i sista matchen före seriespelet

Seriepremiären i division 1 norra närmar sig för HK Country.
På torsdagskvällen genrepade laget hemma mot Kärra HF som spelar i den södra ettan.
– Försvarsspelet stämde bra, det var positivt i stora delar, säger tränaren Henrik Schneider efter 27–25-segern.

Den 2 oktober smäller det för HK Country. Då begår laget seriepremiär borta mot Sollentuna HK.

På torsdagskvällen spelade laget sin sista träningsmatch innan seriespelet när Kärra HF från Göteborg gästade i genrepet. Det blev seger med 27–25 (14–12) i idrottshallen för ett HK Country som kom till spel med 13 spelare och där tränaren Henrik Schneider matchade sitt lag brett.

– Jag är nöjd med att vi vinner matchen och inledningen av den. Vi har haft ett litet svajigt försvarsspel framåt och tillbaka under försäsongen men inledningsvis var det väldigt bra. Vi leder också med 10–5 efter knappa 20 minuters spel, säger han.

Bra bakåt

HK Country fick bra utdelning på sitt 6-0-försvar.

– Det stämde bra och vi visade bra aggressivitet. Det är jag väldigt nöjd med. Försvarsspelet ger oss också möjligheten att få en del kontringsmål. Det är något som vi kommer att ha nytta av i matcherna längre fram när det väl gäller, fortsätter Henrik Schneider.

Simon Wetter inledde mellan stolparna och ersattes av Adam Lind under de sista 20 minuterna av matchen som Country förde från början till slut.

– Matchen gick lite grand i vågor. De kom tillbaka under de sista tio minuterna i den första halvleken och det var också ganska jämnt under stora delar av den andra halvleken. Vi var dock i ledning under hela matchen. De hängde med men jag tycker att vi vinner rättvist. Det var ett bra genrep. Det finns fortfarande en del som det går att jobba på givetvis men de här matcherna är utvecklande.

Hur redo är ni?

– Vi har gjort en bra försäsong där vi har tränat bra och spelat mycket matcher. Det har varit väldigt lite ledigt så nu kommer vi att lätta lite grand och spelarna kommer att få återhämta sig inför seriestart med lite lugnare träningar.

– Det som kvarstår förutom finslipande på träningarna så är det en kickoff på lördag med spelarna och ledarna runt laget. Sedan ska vi ha ett målsättningsmöte i nästa vecka innan vi är redo för seriepremiär. Då får vi se vad det är vi ska jobba mot.

HK Country åkte som nykomling ur allsvenskan i våras och spelar den här säsongen i division 1 norra.

Mål: HK Country: Niklas Gudmundsson 5, Jonathan Eriksson 5, Kristoffer Otter 5, Jakob Lundin 3, Viktor Kjellén 3, Christoffer Eriksson 2, Max Skog, Jakob Sundelius, André Lundin, Filip Alexandersson.

Den 2 oktober smäller det för HK Country. Då begår laget seriepremiär borta mot Sollentuna HK.

På torsdagskvällen spelade laget sin sista träningsmatch innan seriespelet när Kärra HF från Göteborg gästade i genrepet. Det blev seger med 27–25 (14–12) i idrottshallen för ett HK Country som kom till spel med 13 spelare och där tränaren Henrik Schneider matchade sitt lag brett.

– Jag är nöjd med att vi vinner matchen och inledningen av den. Vi har haft ett litet svajigt försvarsspel framåt och tillbaka under försäsongen men inledningsvis var det väldigt bra. Vi leder också med 10–5 efter knappa 20 minuters spel, säger han.

Bra bakåt

HK Country fick bra utdelning på sitt 6-0-försvar.

– Det stämde bra och vi visade bra aggressivitet. Det är jag väldigt nöjd med. Försvarsspelet ger oss också möjligheten att få en del kontringsmål. Det är något som vi kommer att ha nytta av i matcherna längre fram när det väl gäller, fortsätter Henrik Schneider.

Simon Wetter inledde mellan stolparna och ersattes av Adam Lind under de sista 20 minuterna av matchen som Country förde från början till slut.

– Matchen gick lite grand i vågor. De kom tillbaka under de sista tio minuterna i den första halvleken och det var också ganska jämnt under stora delar av den andra halvleken. Vi var dock i ledning under hela matchen. De hängde med men jag tycker att vi vinner rättvist. Det var ett bra genrep. Det finns fortfarande en del som det går att jobba på givetvis men de här matcherna är utvecklande.

Hur redo är ni?

– Vi har gjort en bra försäsong där vi har tränat bra och spelat mycket matcher. Det har varit väldigt lite ledigt så nu kommer vi att lätta lite grand och spelarna kommer att få återhämta sig inför seriestart med lite lugnare träningar.

– Det som kvarstår förutom finslipande på träningarna så är det en kickoff på lördag med spelarna och ledarna runt laget. Sedan ska vi ha ett målsättningsmöte i nästa vecka innan vi är redo för seriepremiär. Då får vi se vad det är vi ska jobba mot.

HK Country åkte som nykomling ur allsvenskan i våras och spelar den här säsongen i division 1 norra.

Mål: HK Country: Niklas Gudmundsson 5, Jonathan Eriksson 5, Kristoffer Otter 5, Jakob Lundin 3, Viktor Kjellén 3, Christoffer Eriksson 2, Max Skog, Jakob Sundelius, André Lundin, Filip Alexandersson.