22 sep 2016 18:34

22 sep 2016 18:34

Samlar in pengar till Barncancerfonden

FOTBOLL: Arrangerar välgörenhetsmatch på Södermalms IP

Den ideella föreningen Fotboll mot cancer anordnar en välgörenhetsmatch i Skövde på lördag.
– Vi hoppas att få in någonstans mellan 100 000 till 150 000 kronor till Barncancerfonden, säger Klas Fredriksson som är en av personerna i arrangörstabben.

Fotboll mot cancer bildades för fem år sedan och har sedan dess bedrivit olika välgörenhetsprojekt.

På lördag är det dags igen för ett nytt arrangemang på Södermalms IP. Det är fyra år sedan senaste gången då TV-laget var här och spelade match. Denna gång kommer det hit andra TV-profiler.

– Det har varit grymt mycket telefonsamtal där vi själva har raggat ihop olika idrottsprofiler. Jens Furhoff har gjort ett enormt arbete med det här, säger Håkan Johnsson som tillsammans med just Furhoff och Klas Fredriksson står bakom Fotboll mot cancer.

Match med kändisar

Det kommer att spelas en fotbollsmatch med en rad kända personligheter (se faktaruta) på planen och där alla inkomster oavkortat går till Barncancerfonden.

– Alla kring det här arrangemanget ställer upp frivilligt. Det är otroligt lätt att få folk att ställa upp när man talar om syftet och att det här är välgörenhet. Det känns skönt, säger Klas Fredriksson och berättar mer om lördagens evenemang.

– Klockan ett öppnas entréerna. Då kommer det att finnas olika aktiviteter såsom bollaktiviteter runt omkring innan matchen som börjar klockan tre. Sedan ska även en bilfirma ha utställning och visa upp bilar i halvtidspausen. Det kommer också att finnas försäljning i kiosken. Det är många som kanske inte ha stått i sina fotbollskor på rätt länge så vi spelar 2x30 minuter, fortsätter Fredriksson.

Kända profiler

Fotboll mot cancer spelar mot Skaraborg All-stars. I det första ingår bland andra Thomas Ravelli, Glenn Hysén och Mats Gren medan det i det senare laget ingår flera lokala profiler. En av dem är tidigare hockeyspelaren Mikael Persson-Riis.

– Det är hedrande att bara bli tillfrågad om att få vara med. Det är en väldigt bra sak. Det känns väldigt kul och inspirerande. Det var inte svårt att tacka ja till det här. Det känns bra. Min status är väl kanske bristande. Konditionsmässigt borde jag kunna hänga med men fotboll har väl aldrig varit min grej. Jag ska göra ett försök i alla fall, säger han.

Dan Sandén är en annan av helgens deltagare.

– Min kondition är precis tvärtom. Jag har inte rört på mig på evigheter och man ser att jag har en annan form än vad Mikael har. Det är lite längre tid ifrån min karriär. Det är helt givet att svara ja på en sådan här fråga eftersom det går till en god sak. Sedan är det roligt att träffa gamla profiler så det var ingen tvekan att vara med på det här, säger Sandén.

Ralf Edström och Kjell Bergqvist kommer att coacha varsitt lag.

Fotboll mot cancer vill sprida glädje och samla in pengar till forskningen mot cancer. Det här är deras tredje välgörenhetsprojekt sedan starten.

– Vi hoppas att det kommer så mycket folk som möjligt på lördag.

Fotboll mot cancer bildades för fem år sedan och har sedan dess bedrivit olika välgörenhetsprojekt.

På lördag är det dags igen för ett nytt arrangemang på Södermalms IP. Det är fyra år sedan senaste gången då TV-laget var här och spelade match. Denna gång kommer det hit andra TV-profiler.

– Det har varit grymt mycket telefonsamtal där vi själva har raggat ihop olika idrottsprofiler. Jens Furhoff har gjort ett enormt arbete med det här, säger Håkan Johnsson som tillsammans med just Furhoff och Klas Fredriksson står bakom Fotboll mot cancer.

Match med kändisar

Det kommer att spelas en fotbollsmatch med en rad kända personligheter (se faktaruta) på planen och där alla inkomster oavkortat går till Barncancerfonden.

– Alla kring det här arrangemanget ställer upp frivilligt. Det är otroligt lätt att få folk att ställa upp när man talar om syftet och att det här är välgörenhet. Det känns skönt, säger Klas Fredriksson och berättar mer om lördagens evenemang.

– Klockan ett öppnas entréerna. Då kommer det att finnas olika aktiviteter såsom bollaktiviteter runt omkring innan matchen som börjar klockan tre. Sedan ska även en bilfirma ha utställning och visa upp bilar i halvtidspausen. Det kommer också att finnas försäljning i kiosken. Det är många som kanske inte ha stått i sina fotbollskor på rätt länge så vi spelar 2x30 minuter, fortsätter Fredriksson.

Kända profiler

Fotboll mot cancer spelar mot Skaraborg All-stars. I det första ingår bland andra Thomas Ravelli, Glenn Hysén och Mats Gren medan det i det senare laget ingår flera lokala profiler. En av dem är tidigare hockeyspelaren Mikael Persson-Riis.

– Det är hedrande att bara bli tillfrågad om att få vara med. Det är en väldigt bra sak. Det känns väldigt kul och inspirerande. Det var inte svårt att tacka ja till det här. Det känns bra. Min status är väl kanske bristande. Konditionsmässigt borde jag kunna hänga med men fotboll har väl aldrig varit min grej. Jag ska göra ett försök i alla fall, säger han.

Dan Sandén är en annan av helgens deltagare.

– Min kondition är precis tvärtom. Jag har inte rört på mig på evigheter och man ser att jag har en annan form än vad Mikael har. Det är lite längre tid ifrån min karriär. Det är helt givet att svara ja på en sådan här fråga eftersom det går till en god sak. Sedan är det roligt att träffa gamla profiler så det var ingen tvekan att vara med på det här, säger Sandén.

Ralf Edström och Kjell Bergqvist kommer att coacha varsitt lag.

Fotboll mot cancer vill sprida glädje och samla in pengar till forskningen mot cancer. Det här är deras tredje välgörenhetsprojekt sedan starten.

– Vi hoppas att det kommer så mycket folk som möjligt på lördag.

Laguppställningar Fotboll mot cancer 2016

Fotboll mot cancer. Målvakt: Thomas Ravelli. Utespelare: Glenn Hysén, Sven Gustafsson, Stefan ”Lillis” Jonsson, Ted Andersson, Aristides Denis-Sanchez, Mats Gren, Håkan Johnsson, Jens Furhoff, Klas Fredriksson, Fredrik Ekström, Gudmundur ”Gummi” Magnusson, Mikael Persson-Riis, Lars Trygg.

Coach: Ralf Edström.

Skaraborg All-stars. Målvakt: Tomas Smedberg. Utespelare: Johan Gren, David Lidholm, Christian Lööf, Dan Sandén, Charbel Abraham, Fransisco Verona, Kenneth Hansén, Linus Lake, Bosse Andersson, Hasan Shala, Besnik Shala, Mikael Arvidsson, Jens Prytz.

Coach: Kjell Berqvist. Assisterande coach: Andreas Larsson.

Huvuddomare: Kristian Hjerpe. Assisterande domare: Johny Skarström och Göran Låstberg.