22 sep 2016 08:27

22 sep 2016 08:27

Tre Kronor klart för semifinal i World Cup

ISHOCKEY: Strålman och Sverige vaknade efter chockstart

Trots en mardrömstart lyckades Tre Kronor ta en poäng mot Lag Nordamerika U23 och säkra avancemang till semifinal.
Nu väntar Lag Europa om en plats i final.

Ett piggt Lag Nordamerika chockade Sverige, med förre Tibro- och Skövdespelaren Anton Strålman i laget, rejält i början av matchen och redan inom loppet av 95 sekunder låg Tre Kronor under med 0–2. Då hade Nordamerika dessutom hunnit med att missa en straff.

Tre Kronor och Strålman lyckades dock resa sig efter den smällen och efter den första perioden stod det 2–3. Mittenperioden slutade mållös, men i den sista perioden styrde Patrik Berglund in den nödvändiga kvitteringen som innebar 3–3 och en poäng. Det betyder att Tre Kronor är klart för semifinal oavsett hur det går i torsdagens match mellan Ryssland och Finland.

Nordamerika vann till slut matchen i förlängning sedan Nathan MacKinnon gjort 4–3 bakom Henrik Lundqvist i det svenska målet.

I semifinalen ställs Sverige mot Lag Europa och den matchen spelas på söndag. I den andra semifinalen spelar Kanada mot antingen Ryssland eller Lag Nordamerika.

Strålman, som var på isen när Nordamerika öppnade målskyttet redan efter 30 sekunder, hade nästan 22 minuters istid i matchen och var efter backkollegorna Erik Karlsson och Victor Hedman den som spelade mest av de svenska utespelarna.

Ett piggt Lag Nordamerika chockade Sverige, med förre Tibro- och Skövdespelaren Anton Strålman i laget, rejält i början av matchen och redan inom loppet av 95 sekunder låg Tre Kronor under med 0–2. Då hade Nordamerika dessutom hunnit med att missa en straff.

Tre Kronor och Strålman lyckades dock resa sig efter den smällen och efter den första perioden stod det 2–3. Mittenperioden slutade mållös, men i den sista perioden styrde Patrik Berglund in den nödvändiga kvitteringen som innebar 3–3 och en poäng. Det betyder att Tre Kronor är klart för semifinal oavsett hur det går i torsdagens match mellan Ryssland och Finland.

Nordamerika vann till slut matchen i förlängning sedan Nathan MacKinnon gjort 4–3 bakom Henrik Lundqvist i det svenska målet.

I semifinalen ställs Sverige mot Lag Europa och den matchen spelas på söndag. I den andra semifinalen spelar Kanada mot antingen Ryssland eller Lag Nordamerika.

Strålman, som var på isen när Nordamerika öppnade målskyttet redan efter 30 sekunder, hade nästan 22 minuters istid i matchen och var efter backkollegorna Erik Karlsson och Victor Hedman den som spelade mest av de svenska utespelarna.