23 sep 2016 06:00

23 sep 2016 06:00

Inför Skoftebyns IF–Skövde AIK

FOTBOLL: Division 2 norra Götaland

Skövde AIK har skaffat sig ett gyllene läge att ta hem serien. SAIK är åtta poäng före närmaste konkurrent och faktum är att laget kan bli klar seriesegrare redan i helgen.

Vinner SAIK fredagens match mot Skoftebyn samtidigt som tvåan Uddevalla och trean Grebbestad tappar poäng i sina respektive matcher på lördagen finns det inget lag som kan gå förbi under de tre sista omgångarna.

– Teoretiskt finns det en möjlighet, men det är faktiskt inte så mycket jag tänker på. Vi har bara pratat om Skoftebyn och att göra en bra prestation där så får vi se hur det ser ut efter helgen, kommenterar SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Skövde AIK ställs mot en formstark motståndare som, likt SAIK, har spelat sex matcher i rad utan att förlora. Skoftebyn ligger i nuläget sexa med 34 poäng och har häng på kvalplatsen. Det skiljer fyra poäng upp till tvåan Uddevalla och man lär sälja sig dyrt hemma på Nysätra IP.

– De slog ju Uddevalla på bortaplan nyligen och kryssade mot Gauthiod borta senast. I våras kryssade de mot oss hemma så det är ett stabilt lag vi möter. De gjorde det svårt för oss när de var här sist så vi behöver vara med från början och få fart på bollen, fortsätter Charbel.

I den förra omgången låg SAIK under hemma mot Örebro Syrianska, men vann till slut med 2–1.

– En riktigt skön seger. Det känns bra att vi lyckades vända och vi tappade inte huvudet när vi låg under i andra halvlek. Även om det inte var en perfekt match så lyckades vi ändå vända mot en tuff motståndare, säger SAIK-tränaren.

Viktor Granath är fortfarande skadad och spelar inte mot Skoftebyn. Det gör inte heller Florian Brahimi som är avstängd, men däremot är Andreas Uusitalo tillbaka och han tar plats i backlinjen, vilket betyder att Oskar Mårtensson tar ett steg fram och blir mittfältare igen.

Vinner SAIK fredagens match mot Skoftebyn samtidigt som tvåan Uddevalla och trean Grebbestad tappar poäng i sina respektive matcher på lördagen finns det inget lag som kan gå förbi under de tre sista omgångarna.

– Teoretiskt finns det en möjlighet, men det är faktiskt inte så mycket jag tänker på. Vi har bara pratat om Skoftebyn och att göra en bra prestation där så får vi se hur det ser ut efter helgen, kommenterar SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Skövde AIK ställs mot en formstark motståndare som, likt SAIK, har spelat sex matcher i rad utan att förlora. Skoftebyn ligger i nuläget sexa med 34 poäng och har häng på kvalplatsen. Det skiljer fyra poäng upp till tvåan Uddevalla och man lär sälja sig dyrt hemma på Nysätra IP.

– De slog ju Uddevalla på bortaplan nyligen och kryssade mot Gauthiod borta senast. I våras kryssade de mot oss hemma så det är ett stabilt lag vi möter. De gjorde det svårt för oss när de var här sist så vi behöver vara med från början och få fart på bollen, fortsätter Charbel.

I den förra omgången låg SAIK under hemma mot Örebro Syrianska, men vann till slut med 2–1.

– En riktigt skön seger. Det känns bra att vi lyckades vända och vi tappade inte huvudet när vi låg under i andra halvlek. Även om det inte var en perfekt match så lyckades vi ändå vända mot en tuff motståndare, säger SAIK-tränaren.

Viktor Granath är fortfarande skadad och spelar inte mot Skoftebyn. Det gör inte heller Florian Brahimi som är avstängd, men däremot är Andreas Uusitalo tillbaka och han tar plats i backlinjen, vilket betyder att Oskar Mårtensson tar ett steg fram och blir mittfältare igen.

LAGET

Skövde AIK: Markus Fröjd, Oskar Callerud, Abndreas Uusitalo, Oskar Mårtensson, Gustav Karlsson, Bilos Yonakhir, Rasmus Örqvist, Sargon Abraham, Gustav Granat, Oluwayanda Abogunnin, Jesper Andersson, Oliver Jonsson, Villiam Granat, Andrew Palumbo, Alexander Gerhardsson, Henrik Lara Rodriguez, David Engelbrektsson.

FORMEN

Skoftebyn: Gauthiod (b) 2–2, Gunnilse (b) 3–2, Lidköping (h) 2–2.

Skövde: Örebro Syrianska (h) 2–1, Stenungsund (h) 3–1, Karlstad (b) 2–0.

Kommentar: Två stycken formstarka lag som båda har sex raka matcher utan förlust. SAIK har fem segrar och en oavgjord medan Skofteyn har spelat två oavgjorda och vunnit fyra.

ÖVRIGA MATCHER

24/9: Kortedala–Kumla, Uddevalla–LIdköping, Örebro Syrianska–Gunnilse, Stenungsund–Gauthiod, Karlstad–Grebbestad. 25/9: Rynninge–Vänersborg.

SKYTTELIGAN

18 mål: Martin Alp, Örebro Syrianska, Valon Gashi, Vänersborg. 17 mål: Sargon Abraham, Skövde AIK. 16 mål: Linus Ewenborg, Skoftebyn.