24 sep 2016 20:03

24 sep 2016 20:03

Tibro AIK vann på Odenplan

FOTBOLL: Division 3 mellersta Götaland

IFK Falköping hade en teoretisk chans att nå kvalspel inför mötet med redan nedflyttningsklara Tibro AIK men resultaten gick inte lagets väg. IFK förlorade dessutom sin sista hemmamatch då TAIK vann med 5–2.

Tibro AIK hade inget alls att spela om medan IFK Falköping hade en liten chans att kunna vara med i kampen om kvalplatsen uppåt i seriesystemet även inför den sista omgången i händelse av en seger. Nu blev det inte så utan de andra resultaten gick inte lagets väg och IFK Falköping förlorade dessutom klart hemma mot Tibro AIK med 2–5.

TAIK som sedan tidigare var klart för degradering till division 4 avgick alltså med segern. De fick en smakstart på Odenplan inför 179 personer och tog ledningen efter bara fyra minuter men efter halvtimmens spel hade Falköping vänt på tillställningen. Men fem minuter senare kvitterade Robert Knutsson till 2–2 och det var också ställningen inför den andra halvleken.

Där drog TAIK det längsta strået. De fick ånyo en pangstart på halvleken och Jakob Tengbert gjorde 3–2 till gästerna efter bara minutens spel. Under de sista tio minuterna av matchen gick TAIK ifrån till 5–2 som också blev slutresultatet.

Falköping avslutar seriespelet mot Gnosjö IF på bortaplan medan Tibro AIK ska möta Götene IF på hemmaplan.

Mål: IFK Falköping: Johan Siggesson, Fisnik Menxhiqi. Tibro AIK: Robert Knutsson 2, Gustav Berggren 2, Jakob Tengbert.

Tibro AIK hade inget alls att spela om medan IFK Falköping hade en liten chans att kunna vara med i kampen om kvalplatsen uppåt i seriesystemet även inför den sista omgången i händelse av en seger. Nu blev det inte så utan de andra resultaten gick inte lagets väg och IFK Falköping förlorade dessutom klart hemma mot Tibro AIK med 2–5.

TAIK som sedan tidigare var klart för degradering till division 4 avgick alltså med segern. De fick en smakstart på Odenplan inför 179 personer och tog ledningen efter bara fyra minuter men efter halvtimmens spel hade Falköping vänt på tillställningen. Men fem minuter senare kvitterade Robert Knutsson till 2–2 och det var också ställningen inför den andra halvleken.

Där drog TAIK det längsta strået. De fick ånyo en pangstart på halvleken och Jakob Tengbert gjorde 3–2 till gästerna efter bara minutens spel. Under de sista tio minuterna av matchen gick TAIK ifrån till 5–2 som också blev slutresultatet.

Falköping avslutar seriespelet mot Gnosjö IF på bortaplan medan Tibro AIK ska möta Götene IF på hemmaplan.

Mål: IFK Falköping: Johan Siggesson, Fisnik Menxhiqi. Tibro AIK: Robert Knutsson 2, Gustav Berggren 2, Jakob Tengbert.