24 sep 2016 19:38

24 sep 2016 20:17

Tilda Matthijs: "En viktig seger"

HANDBOLL

Två poäng kunde ha varit noll i hemmapremiären men Skövde HF hade marginalerna på sin sida.
– En viktig seger. Höör ska vi absolut ha bakom oss i tabellen, säger nyförvärvet Tilda Matthijs efter 24–23-vinsten.

Det blev en spännande upplösning på matchen mot Höörs HK H65 men i mitten på den andra halvleken ledde Skövde HF med 18–13. Men Skövde HF tappade och med knappa sex minuter kvar att spela var det utjämnat vid ställningen 20–20.

– De spelade ganska smart. De fick isär oss bakåt och började mer utnyttja hela bredden. Då började vi gå bort oss bakåt men vi löser det till slut, säger nyförvärvet från BK Heid, Tilda Matthijs som inte riktigt trodde på seger på slutet.

– När vi fick ett frikast med bara två sekunder kvar tänkte jag att nu rullar tiden i väg. Egentligen ska man ju försöka komma till något läge men det fixade ju Fatos själv. Det går att göra så med, fortsätter Tilda Matthijs med ett leende.

Segern var SHF:s andra raka i serieupptakten.

– Vi har börjat bra och det här var en viktig seger. Det är lite skillnad på Höör och Boden att möta i tyngd och allt vad det är. Jag tycker det är bra att vi visar att vi även står upp mot ett sådant här lag.

Det blev en spännande upplösning på matchen mot Höörs HK H65 men i mitten på den andra halvleken ledde Skövde HF med 18–13. Men Skövde HF tappade och med knappa sex minuter kvar att spela var det utjämnat vid ställningen 20–20.

– De spelade ganska smart. De fick isär oss bakåt och började mer utnyttja hela bredden. Då började vi gå bort oss bakåt men vi löser det till slut, säger nyförvärvet från BK Heid, Tilda Matthijs som inte riktigt trodde på seger på slutet.

– När vi fick ett frikast med bara två sekunder kvar tänkte jag att nu rullar tiden i väg. Egentligen ska man ju försöka komma till något läge men det fixade ju Fatos själv. Det går att göra så med, fortsätter Tilda Matthijs med ett leende.

Segern var SHF:s andra raka i serieupptakten.

– Vi har börjat bra och det här var en viktig seger. Det är lite skillnad på Höör och Boden att möta i tyngd och allt vad det är. Jag tycker det är bra att vi visar att vi även står upp mot ett sådant här lag.

Matchfakta

SHE

SKÖVDE HF–HÖÖRS HK H65

24–23 (13–10)

Mål: Skövde HF: Fatos Kücükyildiz 8 mål/13 skott, Julia Ehn 6/10, Sara Johansson 3/8, Tilda Matthijs 2/3, Malin Larsson 2/5, Sofia Berggren 1/3, Tilda Olsson 1/5, Nora Jakobsson van Stam 1/2.

Målvaktsräddningar: Hanna Edvardsson 10/26, 38 i räddningsprocent, Viktoria Börjesson 3/10, 30 i räddningsprocent.

Höörs HK H65: Cassandra Tollbring 5, Anna Olsson 5, Julia Adrejic 3, Emma Rask 3, Sofia Hventfelth 3, Emma Lindqvist 2, Marie Wall 2.

Målvaktsräddningar: Jessica Ryde 8/19, 42 i räddningsprocent, Jannike Wiberg 7/20, 35 i räddningsprocent.

Utvisningar: Skövde HF: 4x2 Minuter. Höörs HK H65: 5x2 Minuter.

Domare: Emil Blanck och Johan Larsson. Publik: 410 personer.

SLA-ligan: 3= Fatos Kücükyildiz. 2= Hanna Edvardsson. 3= Julia Ehn.

SLA tycker: Skövde HF svarade för en gedigen match och visade karaktär på slutet när Höör kom i kapp men aldrig förbi. SHF ville mycket och fick betalt även om matchen kunde ha gått hur som helst. Bra försvarsspel överlag och målvaktsspelet kom också upp i hög nivå emellanåt. Slarvigt att tappa en stor ledning i andra halvlek och att missa tre straffar är heller inte godkänt. Men totalt sett en stark insats mot ett kvalificerat motstånd.