25 sep 2016 17:25

25 sep 2016 17:25

Full pott i premiären för Skövde IBF

INNEBANDY

Skövde IBF åkte till Borås och tog tre sköna poäng i seriepremiären.

Det blev en svängig match där Skövde kopplade grepp om matchen i början av den andra perioden. Då gjorde bortalaget två snabba mål och gick fram till ledning med 4–1, men Borås kom tillbaka och reducerade två gånger om i mittenperioden.

I den sista perioden kvitterade dessutom Borås till 4–4, men till slut var det Skövde som var allra starkast. Vid ställningen 5–6 gjorde Skövde tre raka mål och avgjorde matchen. Susanna Fingals 7–5 efter knappt åtta minuter var viktigt och 8–5 efter 13.30 gav bortalaget tre måls försprång och det kunde inte Borås svara på utan i stället fastställde Skövde slutresultatet genom Hannah Hedendahl.

Division 1 Västergötland, damer:

BORÅS IBF–SKÖVDE IBF

5–9 (1–2, 2–2, 2–5)

Mål: Skövde IBF: Susanna Fingal 2, Sandra Skogsberg 2, Evelina Karlsson 2, Klara Evaldsson, Ida Andersson, Hannah Hedendahl.

Det blev en svängig match där Skövde kopplade grepp om matchen i början av den andra perioden. Då gjorde bortalaget två snabba mål och gick fram till ledning med 4–1, men Borås kom tillbaka och reducerade två gånger om i mittenperioden.

I den sista perioden kvitterade dessutom Borås till 4–4, men till slut var det Skövde som var allra starkast. Vid ställningen 5–6 gjorde Skövde tre raka mål och avgjorde matchen. Susanna Fingals 7–5 efter knappt åtta minuter var viktigt och 8–5 efter 13.30 gav bortalaget tre måls försprång och det kunde inte Borås svara på utan i stället fastställde Skövde slutresultatet genom Hannah Hedendahl.

Division 1 Västergötland, damer:

BORÅS IBF–SKÖVDE IBF

5–9 (1–2, 2–2, 2–5)

Mål: Skövde IBF: Susanna Fingal 2, Sandra Skogsberg 2, Evelina Karlsson 2, Klara Evaldsson, Ida Andersson, Hannah Hedendahl.