26 sep 2016 22:22

26 sep 2016 22:22

Sargon Abraham: "Jag blev väldigt glad"

FOTBOLL: SAIK-spelaren fick positivt besked – ska kunna spela igen på lördag

Han tvingades kliva av med en ljumskskada i förlustmatchen mot Skoftebyns IF i fredagskväll.
Men efter ett besök hos sjukgymnasten på måndagen kan Sargon Abraham lugna alla SAIK-anhängare.
– Jag ska kunna spela mot Gunnilse på lördag, säger han.

Skövde AIK spelar för att vinna division 2 norra Götaland och gå upp i division 1.

Tre omgångar återstår av seriespelet och det är nu det ska avgöras.

Därför var det ett positivt besked som Sargon Abraham fick på måndagen.

– Jag var och träffade sjukgymnasten och fick positiva besked. Det var ingen grov sträckning eller bristning utan jag körde vissa övningar där jag inte kände någonting. Så det känns bra. Hon trodde också att det inte skulle bli några problem att kunna spela på lördag borta mot Gunnilse, säger han.

Ryckte till i en duell

Han skadade alltså sin högra ljumske i förlustmatchen (1–2) mot Skoftebyns IF på bortaplan i fredagskväll.

– Det var en duell där jag kände att det ryckte till lite. Det drog lite mot ljumsken men sedan fortsatte jag att spela då det gick över. Men när jag senare skulle slå en hörna så drog det till ordentligt och jag kunde knappt ta mig till bänken. Då tänkte jag: Nu är säsongen över och att det var en rejäl sträckning, säger Sargon Abraham.

– Sedan har det känts bättre under helgen. När jag nu kollade upp det hos sjukgymnasten och körde lite övningar så ska det inte vara några problem. Jag blev väldigt glad. Jag var orolig att behöva missa de sista matcherna som gäller så mycket. Det är ju det roliga så det kändes riktigt bra. Jag ska köra lite rehab i veckan och sedan får jag träna på torsdag eller fredag innan matchen mot Gunnilse på lördag, fortsätter han.

Bra utgångsläge

SAIK leder serien, nu fem poäng före jagande IFK Uddevalla som tog in tre poäng efter helgens omgång. SAIK har dessutom 16 plusmål till godo och lagen möts dessutom i den sista omgången i Uddevalla.

– Det är fortfarande ett bra läge. Vi fokuserar bara på våra matcher och går ut till varje match för att vinna. Spelar vi så bra som vi kan och vinner våra matcher så spelar de andra resultaten ingen roll.

Klara för DM-final

På måndagskvällen spelade också SAIK DM-semifinal borta mot Vänersborgs IF utan Sargon Abraham och Andreas Uusitalo som stod över.

SAIK vann med 1–0 över Vänersborg, som leder division 3 nordvästra Götaland, sedan Florian Brahimi gjort matchens enda mål redan i den första halvleken.

– Han gjorde ett fint mål när ha driver in från kanten och skjuter ett bra skott en bit utanför straffområdet. Vi hade spelet, styrde och ägde det mesta av bollinnehavet. Det var ganska kontrollerat spel fram till de sista fem minuterna när de lyfte upp spelare och fick några fasta situationer. Då har vi faktiskt lite tur att Markus Fröjd göra några viktiga räddningar så att vi kan hålla undan, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Nu väntar DM-final mot IF Elfsborg senare i oktober.

– Det ska bli kul. Det är skönt att vi också får en hemmamatch till men nu är det fullt fokus på seriespelet som gäller. Det prioriterar vi, fortsätter SAIK-tränaren.

Notabelt var att SAIK:s buss havererade utanför Skara och laget fick då invänta en ny för att ta sig till Vänersborg.

– Vi bytte om på bussen så det var ingen panik. Vi kom lagom till att gå ut och värma upp. Den delen störde oss inte.

Skövde AIK spelar för att vinna division 2 norra Götaland och gå upp i division 1.

Tre omgångar återstår av seriespelet och det är nu det ska avgöras.

Därför var det ett positivt besked som Sargon Abraham fick på måndagen.

– Jag var och träffade sjukgymnasten och fick positiva besked. Det var ingen grov sträckning eller bristning utan jag körde vissa övningar där jag inte kände någonting. Så det känns bra. Hon trodde också att det inte skulle bli några problem att kunna spela på lördag borta mot Gunnilse, säger han.

Ryckte till i en duell

Han skadade alltså sin högra ljumske i förlustmatchen (1–2) mot Skoftebyns IF på bortaplan i fredagskväll.

– Det var en duell där jag kände att det ryckte till lite. Det drog lite mot ljumsken men sedan fortsatte jag att spela då det gick över. Men när jag senare skulle slå en hörna så drog det till ordentligt och jag kunde knappt ta mig till bänken. Då tänkte jag: Nu är säsongen över och att det var en rejäl sträckning, säger Sargon Abraham.

– Sedan har det känts bättre under helgen. När jag nu kollade upp det hos sjukgymnasten och körde lite övningar så ska det inte vara några problem. Jag blev väldigt glad. Jag var orolig att behöva missa de sista matcherna som gäller så mycket. Det är ju det roliga så det kändes riktigt bra. Jag ska köra lite rehab i veckan och sedan får jag träna på torsdag eller fredag innan matchen mot Gunnilse på lördag, fortsätter han.

Bra utgångsläge

SAIK leder serien, nu fem poäng före jagande IFK Uddevalla som tog in tre poäng efter helgens omgång. SAIK har dessutom 16 plusmål till godo och lagen möts dessutom i den sista omgången i Uddevalla.

– Det är fortfarande ett bra läge. Vi fokuserar bara på våra matcher och går ut till varje match för att vinna. Spelar vi så bra som vi kan och vinner våra matcher så spelar de andra resultaten ingen roll.

Klara för DM-final

På måndagskvällen spelade också SAIK DM-semifinal borta mot Vänersborgs IF utan Sargon Abraham och Andreas Uusitalo som stod över.

SAIK vann med 1–0 över Vänersborg, som leder division 3 nordvästra Götaland, sedan Florian Brahimi gjort matchens enda mål redan i den första halvleken.

– Han gjorde ett fint mål när ha driver in från kanten och skjuter ett bra skott en bit utanför straffområdet. Vi hade spelet, styrde och ägde det mesta av bollinnehavet. Det var ganska kontrollerat spel fram till de sista fem minuterna när de lyfte upp spelare och fick några fasta situationer. Då har vi faktiskt lite tur att Markus Fröjd göra några viktiga räddningar så att vi kan hålla undan, säger SAIK-tränaren Charbel Abraham.

Nu väntar DM-final mot IF Elfsborg senare i oktober.

– Det ska bli kul. Det är skönt att vi också får en hemmamatch till men nu är det fullt fokus på seriespelet som gäller. Det prioriterar vi, fortsätter SAIK-tränaren.

Notabelt var att SAIK:s buss havererade utanför Skara och laget fick då invänta en ny för att ta sig till Vänersborg.

– Vi bytte om på bussen så det var ingen panik. Vi kom lagom till att gå ut och värma upp. Den delen störde oss inte.