30 sep 2016 06:00

30 sep 2016 06:00

Baskettjejer som satsar på spel i två serier

BASKET: S:t Helena baskets damer hoppas på bättre säsong

S:t Helena baskets damer är laddade för en ny säsong i division 2.
– Vi har kvalitéerna i damlaget för att kunna spela högre upp, säger tränaren Thomas Hellkvist.

S:t Helenas damer kommer till spel efter en tung säsong i ryggen där det inte blev någon seger i seriespelet men den här säsongen ska laget vara bättre rustat.

– Det gick väldigt dåligt för oss förra säsongen. Vi har samma trupp men är klart bättre den här säsongen. Vi har tränat hela sommaren och tjejerna är taggade som fasen för en ny säsong. Den kommer säkerligen att vara mycket bättre än förra året, det är jag helt övertygad om, säger Thomas Hellkvist som också är ordförande i klubben och coachar damlaget tillsammans med Minela Voloder.

Valde serie

Efter förra årets tuffa säsong stod Skövdetjejerna inför ett vägval.

– Vi behövde inte kvala för att hänga kvar. Vi skulle ha kvalat mot Borås men både vi och Borås blev kvar i serien. Vi fick välja i våras om vi ville spela kvar i division 2 eller gå ner i division 3 men tjejerna valde att spela kvar. Det är hungriga tjejer som vill satsa och då ska de också absolut spela i division 2, fortsätter Thomas Hellkvist.

Nio lag ingår i division 2 westra och S:t Helena har sin målsättning klar för sig.

– Vi siktar på att komma på den främre halvan. Om det skulle gå riktigt bra, då kan vi kanske ha känning till våren om att kunna knipa en av de här två platserna och få kvala men det är långt dit. Tjejerna har tränat hela sommaren och lagt ner mycket jobb på den fysiska biten. Vi tror att vi är klart mycket bättre den här gången. Hur långt det räcker mot de andra lagen vet jag inte. Allt beror på vilka spelare de har med i sina lag.

Spelar i två serier

Skövdetjejerna är träningsvilliga och har en hög ambitionsnivå. Den här säsongen kommer de även att spela i en annan serie parallellt.

– Vi har också anmält oss till ytterligare en serie. Vi vill först och främst möta annat motstånd så då har vi anmält oss till region damer U20. Där spelar lag från Småland och westra ihop, säger Hellkvist vars lag därmed får åtta extramatcher.

– Det är för att vi ska kunna utveckla oss ännu mer. Vi har en långsiktig målsättning att förr eller senare gå upp i division 1. Vi har något på gång med det här laget och de här tjejerna. Det kommer ge resultat i framtiden. Vi ser positivt på det. Vi har kvalitéerna i damlaget för att kunna spela högre upp. Vi har alla spelartyper, poänggörare, returtagare och framspelare och framför allt har vi ett lagspel värt namnet den här säsongen. De här bitarna är viktiga att ha om man vill satsa, utvecklar Hellkvist.

Tunn trupp

Golan Rustami är en nyckelspelare men är skadad. Klubben hoppas att hon kan vara tillbaka till våren. Men det finns flera tongivande spelare.

– Vi har en ganska tunn trupp med unga tjejer och vi skulle behöva ha några fler spelare i laget. Det gäller att vi får vara hela under säsongen. Vi har flera poänggörare. Lollo Ghasem är en typisk poänggörare. Hon har ju gjort 17 treor i en match och 70 poäng själv i en match. Om hon fungerar och sätter sina skott och vi får till ett bra försvarsspel kan det gå riktigt bra.

S:t Helenas damer kommer till spel efter en tung säsong i ryggen där det inte blev någon seger i seriespelet men den här säsongen ska laget vara bättre rustat.

– Det gick väldigt dåligt för oss förra säsongen. Vi har samma trupp men är klart bättre den här säsongen. Vi har tränat hela sommaren och tjejerna är taggade som fasen för en ny säsong. Den kommer säkerligen att vara mycket bättre än förra året, det är jag helt övertygad om, säger Thomas Hellkvist som också är ordförande i klubben och coachar damlaget tillsammans med Minela Voloder.

Valde serie

Efter förra årets tuffa säsong stod Skövdetjejerna inför ett vägval.

– Vi behövde inte kvala för att hänga kvar. Vi skulle ha kvalat mot Borås men både vi och Borås blev kvar i serien. Vi fick välja i våras om vi ville spela kvar i division 2 eller gå ner i division 3 men tjejerna valde att spela kvar. Det är hungriga tjejer som vill satsa och då ska de också absolut spela i division 2, fortsätter Thomas Hellkvist.

Nio lag ingår i division 2 westra och S:t Helena har sin målsättning klar för sig.

– Vi siktar på att komma på den främre halvan. Om det skulle gå riktigt bra, då kan vi kanske ha känning till våren om att kunna knipa en av de här två platserna och få kvala men det är långt dit. Tjejerna har tränat hela sommaren och lagt ner mycket jobb på den fysiska biten. Vi tror att vi är klart mycket bättre den här gången. Hur långt det räcker mot de andra lagen vet jag inte. Allt beror på vilka spelare de har med i sina lag.

Spelar i två serier

Skövdetjejerna är träningsvilliga och har en hög ambitionsnivå. Den här säsongen kommer de även att spela i en annan serie parallellt.

– Vi har också anmält oss till ytterligare en serie. Vi vill först och främst möta annat motstånd så då har vi anmält oss till region damer U20. Där spelar lag från Småland och westra ihop, säger Hellkvist vars lag därmed får åtta extramatcher.

– Det är för att vi ska kunna utveckla oss ännu mer. Vi har en långsiktig målsättning att förr eller senare gå upp i division 1. Vi har något på gång med det här laget och de här tjejerna. Det kommer ge resultat i framtiden. Vi ser positivt på det. Vi har kvalitéerna i damlaget för att kunna spela högre upp. Vi har alla spelartyper, poänggörare, returtagare och framspelare och framför allt har vi ett lagspel värt namnet den här säsongen. De här bitarna är viktiga att ha om man vill satsa, utvecklar Hellkvist.

Tunn trupp

Golan Rustami är en nyckelspelare men är skadad. Klubben hoppas att hon kan vara tillbaka till våren. Men det finns flera tongivande spelare.

– Vi har en ganska tunn trupp med unga tjejer och vi skulle behöva ha några fler spelare i laget. Det gäller att vi får vara hela under säsongen. Vi har flera poänggörare. Lollo Ghasem är en typisk poänggörare. Hon har ju gjort 17 treor i en match och 70 poäng själv i en match. Om hon fungerar och sätter sina skott och vi får till ett bra försvarsspel kan det gå riktigt bra.

Division 2 westra

Premiäromgången.

5/10: Borås Basket–BK Göteborg. Högsbo Basket–Kvarnby BBK.

8/10: Chalmers Hanniball–Sätila Basket.

9/10: Give´n Go BBK–S:t Helena BK.

I serien ingår även Marbo Basket.