30 sep 2016 06:00

30 sep 2016 06:00

Ett lag med en skön blandning

BASKET: S:t Helenas herrlag tror på mittenplacering

Ett gäng gamla veteranspelare utgör den här säsongen stommen i S:t Helenas herrlag.
– Vi tränar, kör på och har skoj. Det räcker rätt långt när man har ett bra lag. Vi ska kunna hamna någonstans i mitten av tabellen, det räknar vi med, säger tränaren Jonas Strende.

Jonas Strende leder laget den här säsongen. Stommen i truppen utgörs av spelare såsom Albert Hasanaj, Tom Prestgaard, Daniel Gustavsson, Andreas Sillén, Simon Berglund och Granit Hasani.

– Vi har ett nytt koncept med många lite äldre spelare som var med och spelade förr i division 1 med S:t Helena. Vi kör bara en träning i veckan som vi har satt och matcher utöver det. Men det ska ju räcka med det lag som vi har. Det är en skön blandning av spelare, säger tränaren Jonas Strende.

22 matcher ska avverkas och målsättningen har laget klar för sig.

– Vi har som mål att hänga kvar och vinna så många matcher som möjligt. Det ska vi lyckas göra med det här laget. Vi kommer ha mycket folk med på hemmamatcherna men på bortamatcherna kanske det inte blir lika mycket folk. Vi får då dubbla med spelare från division 3-laget eftersom det är många som har familj och inte kan åka med på alla bortamatcher. Det blir lite påfyllning med yngre spelare, fortsätter Strende.

I division 2 westra ingår tolv lag.

– Borås brukar alltid vara duktiga och Göteborg collage brukar tillhöra toppen. Varberg vet jag är duktiga och de kan också ha ett bra lag. De gick upp från trean och har värvat lite spelare.

Jonas Strende leder laget den här säsongen. Stommen i truppen utgörs av spelare såsom Albert Hasanaj, Tom Prestgaard, Daniel Gustavsson, Andreas Sillén, Simon Berglund och Granit Hasani.

– Vi har ett nytt koncept med många lite äldre spelare som var med och spelade förr i division 1 med S:t Helena. Vi kör bara en träning i veckan som vi har satt och matcher utöver det. Men det ska ju räcka med det lag som vi har. Det är en skön blandning av spelare, säger tränaren Jonas Strende.

22 matcher ska avverkas och målsättningen har laget klar för sig.

– Vi har som mål att hänga kvar och vinna så många matcher som möjligt. Det ska vi lyckas göra med det här laget. Vi kommer ha mycket folk med på hemmamatcherna men på bortamatcherna kanske det inte blir lika mycket folk. Vi får då dubbla med spelare från division 3-laget eftersom det är många som har familj och inte kan åka med på alla bortamatcher. Det blir lite påfyllning med yngre spelare, fortsätter Strende.

I division 2 westra ingår tolv lag.

– Borås brukar alltid vara duktiga och Göteborg collage brukar tillhöra toppen. Varberg vet jag är duktiga och de kan också ha ett bra lag. De gick upp från trean och har värvat lite spelare.

Division 2 westra

Premiäromgången. 28/9: Borås Basket–Varberg Basket. GCB–Hellas Göteborg BBK. 30/9: Borås Viktor–S:t Helena BK 2/10: Chalmers Hanniball–Kortedala BBK. Stenungsunds BK–Mölndal Basket. 12/2-2017: Marbo Basket–BK Göteborg.