03 okt 2016 22:10

03 okt 2016 22:18

Fortsatt jakt på seriesegern

FOTBOLL: "Vi har ett bra utgångsläge som vi är nöjda med"

IFK Uddevalla behåller sin andraplats i serien efter måndagens seger mot Grebbestad. Det innebär att spänningen lever vidare för Skövde AIK som leder serien med fem poäng när två omgångar återstår.

Skövde AIK vann sin senaste match med 5–2 på bortaplan mot Gunnilse i lördags och tog samtidigt ett jättekliv mot seriesegern.

Måndagskvällens Bohusderby mellan IFK Uddevalla och Grebbestads IF på Kramratgården i Uddevalla var av stor betydelse för SAIK och förutsättningarna var enkla. Om serietvåan IFK Uddevalla inte tog mer än en poäng i matchen skulle det innebär att Skövdelagets serieseger och avancemang till division 1 var säkrat.

”Bra utgångsläge”

På Kamratgården blev det en match som slutade med en hemmaseger för IFK Uddevalla.

Ledningsmålet kom redan efter nio minuters spel, och innan halvlek stod det 2–0. Med tio minuter kvar gjorde Uddevalla 3–0 för att på tilläggstid runda av till en komfortabel 4–0-seger.

Efter måndagens träning samlades SAIK:s A-lag för att tillsammans följa Bohusderbyt. SAIK-tränaren Charbel Abraham däremot, spenderade kvällen på Torsbovallen där han coachade SAIK:s u-trupp i en match mot Vänersborgs FK. Resultatet i Uddevalla är dock inget som han lägger för stor vikt vid.

– Vi vet att vi ska spela våra matcher och att vi har allt i egna händer. Men om vi hade fått hjälp i dag (måndag) så hade vi varit tacksamma, säger Abraham.

Det blev visserligen ingen serieseger att fira på måndagskvällen. Men Skövde AIK har fortfarande allt i egna händer. På lördag kommer Lidköpings FK på besök till Södermalms IP. Om SAIK sköter sina kort rätt och tar en trepoängare i den matchen elimineras Uddevallas chanser att komma i kapp och SAIK säkrar därmed seriesegern.

– Vi spelar alltid för att vinna, säger SAIK-tränaren som inte underskattar Lidköping som ligger på seriens negativa kvalplats:

– Det är ett hungrigt lag som behöver poäng, så det gäller att vi håller oss till det vi ska göra.

Skulle Skövdelaget tappa poäng på hemmaplan mot Lidköping på lördag, samtidigt som Uddevalla vinner sin bortamatch mot Gunnilse så blir saken en helt annan. Då ställs lagen inför en direkt avgörande seriefinal på Uddevallas hemmaplan i seriens sista omgång.

Med två matcher kvar uttrycker dock Charbel Abraham ingen oro.

– Vi har ett bra utgångsläge som vi är nöjda med. Men det är matcher som ska spelas och vi kommer inte att få någonting gratis, säger han.

Skövde AIK vann sin senaste match med 5–2 på bortaplan mot Gunnilse i lördags och tog samtidigt ett jättekliv mot seriesegern.

Måndagskvällens Bohusderby mellan IFK Uddevalla och Grebbestads IF på Kramratgården i Uddevalla var av stor betydelse för SAIK och förutsättningarna var enkla. Om serietvåan IFK Uddevalla inte tog mer än en poäng i matchen skulle det innebär att Skövdelagets serieseger och avancemang till division 1 var säkrat.

”Bra utgångsläge”

På Kamratgården blev det en match som slutade med en hemmaseger för IFK Uddevalla.

Ledningsmålet kom redan efter nio minuters spel, och innan halvlek stod det 2–0. Med tio minuter kvar gjorde Uddevalla 3–0 för att på tilläggstid runda av till en komfortabel 4–0-seger.

Efter måndagens träning samlades SAIK:s A-lag för att tillsammans följa Bohusderbyt. SAIK-tränaren Charbel Abraham däremot, spenderade kvällen på Torsbovallen där han coachade SAIK:s u-trupp i en match mot Vänersborgs FK. Resultatet i Uddevalla är dock inget som han lägger för stor vikt vid.

– Vi vet att vi ska spela våra matcher och att vi har allt i egna händer. Men om vi hade fått hjälp i dag (måndag) så hade vi varit tacksamma, säger Abraham.

Det blev visserligen ingen serieseger att fira på måndagskvällen. Men Skövde AIK har fortfarande allt i egna händer. På lördag kommer Lidköpings FK på besök till Södermalms IP. Om SAIK sköter sina kort rätt och tar en trepoängare i den matchen elimineras Uddevallas chanser att komma i kapp och SAIK säkrar därmed seriesegern.

– Vi spelar alltid för att vinna, säger SAIK-tränaren som inte underskattar Lidköping som ligger på seriens negativa kvalplats:

– Det är ett hungrigt lag som behöver poäng, så det gäller att vi håller oss till det vi ska göra.

Skulle Skövdelaget tappa poäng på hemmaplan mot Lidköping på lördag, samtidigt som Uddevalla vinner sin bortamatch mot Gunnilse så blir saken en helt annan. Då ställs lagen inför en direkt avgörande seriefinal på Uddevallas hemmaplan i seriens sista omgång.

Med två matcher kvar uttrycker dock Charbel Abraham ingen oro.

– Vi har ett bra utgångsläge som vi är nöjda med. Men det är matcher som ska spelas och vi kommer inte att få någonting gratis, säger han.