03 okt 2016 15:44

03 okt 2016 15:44

Grevagårdens RF tog ny lagseger

RIDSPORT: Skövde RF arrangerade Dressyrallsvenskan

Skövde Ryttarförening stod som värd när den andra omgången av Dressyrallsvenskan division 2 arrangerades på Kultomten. Grevagårdens RF stod återigen som segrare i lagtävlingen.

Många timmar av förberedelser ligger bakom en väl arrangerad tävling. Det kan Skövde RF:s tävlingsledare Ulla Isacsson intyga.

– Förarbetet är viktigt. Har man gjort allt ordentligt så rullar dagen på bra, säger hon.

Närmare 90 ekipage kom till start på Kultomtens tre tävlingsbanor där 35 funktionärer styrde upp tävlingen.

Andra för Grevagården

I lagtävlingen slutade segern, precis som i den första omgången i Götene, hos Grevagårdens Ryttarförening.

Laget, bestående av Moa Angshed med hästen Vandolein, Denise Gustafsson med hästen Sydney, Elina Strängby med hästen Wilja och Sandra Bjurström med hästen Gentle Khan, vann tillsammans med 210,119 procent.

Med 204,286 procent slutade Skövde Ryttarförening på andraplats. I arrangörsklubbens lag ingick Anna Ringström med hästen Hedwig BQ, Michaela Sjödin med hästen Rocka Baloa, Isabelle Hellberg med hästen Lorenzo och Rebecka Hjelte med hästen Ulrich.

Trea i lagtävlingen, med 198,310 procent, blev Skultorps Ryttarsällskap där Åsa Alsterlund med hästen All Cash, Linn Claesson med hästen Ru, Paulin Oldin med hästen Ymer van Toarp och Elin Andersson med hästen Chapman Winner ingick i laget.

Individuellt

I tävlingens svåraste klass, Lätt A:3, slutade den individuella segern hos Elina Strängby och hästen Wilja från Grevagårdens RF. Även andraplatsen slutade hos Grevagårdens RF genom Moa Angshed och hästen Vandolein. Trea blev Åsa Alsterlund från Skultorps RS tillsammans med hästen All Cash.

I Lätt B:2 segrade Magdalena Borell och hästen Mo Calabria från Götene Ryttarklubb. Sandra Bjurström och hästen Gentle Khan från Grevagårdens RF tog andraplatsen före Paulin Oldin och hästen Ymer van Toarp från Skultorps RS.

Katarina Johansson och hästen Aston, tävlandes för Hjo Hästsportklubb, vann klassen Lätt B:1 före Sarah Johansson och hästen Chazam från Lidköpings Ridklubb. Trea blev Åsa Alsterlund med hästen All Cash från Skultorps RS.

Den sista omgången av Dressyrallsvenskan division 2 arrangeras i Essunga.

Många timmar av förberedelser ligger bakom en väl arrangerad tävling. Det kan Skövde RF:s tävlingsledare Ulla Isacsson intyga.

– Förarbetet är viktigt. Har man gjort allt ordentligt så rullar dagen på bra, säger hon.

Närmare 90 ekipage kom till start på Kultomtens tre tävlingsbanor där 35 funktionärer styrde upp tävlingen.

Andra för Grevagården

I lagtävlingen slutade segern, precis som i den första omgången i Götene, hos Grevagårdens Ryttarförening.

Laget, bestående av Moa Angshed med hästen Vandolein, Denise Gustafsson med hästen Sydney, Elina Strängby med hästen Wilja och Sandra Bjurström med hästen Gentle Khan, vann tillsammans med 210,119 procent.

Med 204,286 procent slutade Skövde Ryttarförening på andraplats. I arrangörsklubbens lag ingick Anna Ringström med hästen Hedwig BQ, Michaela Sjödin med hästen Rocka Baloa, Isabelle Hellberg med hästen Lorenzo och Rebecka Hjelte med hästen Ulrich.

Trea i lagtävlingen, med 198,310 procent, blev Skultorps Ryttarsällskap där Åsa Alsterlund med hästen All Cash, Linn Claesson med hästen Ru, Paulin Oldin med hästen Ymer van Toarp och Elin Andersson med hästen Chapman Winner ingick i laget.

Individuellt

I tävlingens svåraste klass, Lätt A:3, slutade den individuella segern hos Elina Strängby och hästen Wilja från Grevagårdens RF. Även andraplatsen slutade hos Grevagårdens RF genom Moa Angshed och hästen Vandolein. Trea blev Åsa Alsterlund från Skultorps RS tillsammans med hästen All Cash.

I Lätt B:2 segrade Magdalena Borell och hästen Mo Calabria från Götene Ryttarklubb. Sandra Bjurström och hästen Gentle Khan från Grevagårdens RF tog andraplatsen före Paulin Oldin och hästen Ymer van Toarp från Skultorps RS.

Katarina Johansson och hästen Aston, tävlandes för Hjo Hästsportklubb, vann klassen Lätt B:1 före Sarah Johansson och hästen Chazam från Lidköpings Ridklubb. Trea blev Åsa Alsterlund med hästen All Cash från Skultorps RS.

Den sista omgången av Dressyrallsvenskan division 2 arrangeras i Essunga.