04 okt 2016 06:00

04 okt 2016 06:00

Bra start kunde ha varit bättre

HANDBOLL: Efter tre spelade matcher

IFK Skövde har spelat tre seriematcher och tagit tre poäng.
– Jag är nöjd med spelet hittills, även om det kunde ha blivit fler poäng, säger tränaren Patrik Liljestrand.

På tisdagskvällen kommer Alingsås HK på besök till Arena Skövde. Ännu en på pappret tuff uppgift för de blåvita från Skövde.

Man kan utan tveka konstatera att IFK haft ett svårt inledningsprogram. Bortamatcher mot Sävehof som till på köpet invigde sin nya arena inför storpublik och sedan Guif i Eskilstuna. mellan dessa två matcher Hammarby hemma som ofta har vunnit i Arena Skövde de senaste åren.

– Med tanke på det kan man ju tycka att det ser bra ut, men vi hade bra läge att ta poäng i Partille och ledde ju i slutet mot Guif och kunde ha avgjort, så det kunde ha varit ett ännu bättre facit. Det är ju tre poäng med mersmak, kommenterar Liljestrand som fortsätter:

Besviken på HK

– Visst, det har startat bra, men vi kan absolut inte slå oss till ro och känna oss nöjda. Är vi inte på tårna mot Alingsås kan det rinna i väg, varnar IFK-tränaren.

Just inställningen i laget och vilja jobba på att förbättra sig är mycket viktigt och avgörande om man skall vara med på banan.

– Därför blev jag väldigt besviken på HK Skövdes insats mot Fjärås (26–32). Vi hade sju spelare i laget som är aktuella för spel i A-laget och då måste vi kunna prestera bättre. Med tanke på det blir det inte så svårt att ta ut laget mot Alingsås, om man säger så.

Fartfyllt

Som sagt Alingsås HK väntar i säsongens andra hemmamatch. Något speciellt man skall tänka på där man möter dem?

– Det brukar bli bra matcher mot Alingsås, sedan är de vassa i sina kontringar så det gäller att vi är noggranna framåt. Å andra sidan är vi också snabba att kontra så det kan säkert bli en fartfylld match, säger Patrik Liljestrand.

På tisdagskvällen kommer Alingsås HK på besök till Arena Skövde. Ännu en på pappret tuff uppgift för de blåvita från Skövde.

Man kan utan tveka konstatera att IFK haft ett svårt inledningsprogram. Bortamatcher mot Sävehof som till på köpet invigde sin nya arena inför storpublik och sedan Guif i Eskilstuna. mellan dessa två matcher Hammarby hemma som ofta har vunnit i Arena Skövde de senaste åren.

– Med tanke på det kan man ju tycka att det ser bra ut, men vi hade bra läge att ta poäng i Partille och ledde ju i slutet mot Guif och kunde ha avgjort, så det kunde ha varit ett ännu bättre facit. Det är ju tre poäng med mersmak, kommenterar Liljestrand som fortsätter:

Besviken på HK

– Visst, det har startat bra, men vi kan absolut inte slå oss till ro och känna oss nöjda. Är vi inte på tårna mot Alingsås kan det rinna i väg, varnar IFK-tränaren.

Just inställningen i laget och vilja jobba på att förbättra sig är mycket viktigt och avgörande om man skall vara med på banan.

– Därför blev jag väldigt besviken på HK Skövdes insats mot Fjärås (26–32). Vi hade sju spelare i laget som är aktuella för spel i A-laget och då måste vi kunna prestera bättre. Med tanke på det blir det inte så svårt att ta ut laget mot Alingsås, om man säger så.

Fartfyllt

Som sagt Alingsås HK väntar i säsongens andra hemmamatch. Något speciellt man skall tänka på där man möter dem?

– Det brukar bli bra matcher mot Alingsås, sedan är de vassa i sina kontringar så det gäller att vi är noggranna framåt. Å andra sidan är vi också snabba att kontra så det kan säkert bli en fartfylld match, säger Patrik Liljestrand.