05 okt 2016 06:00

05 okt 2016 10:07

Formtoppat Bois i derbyt

ISHOCKEY: Full pott efter fyra matcher

Mariestad Bois fortsätter att övertyga i årets seriespel. Efter matchen mot Lindlöven förra helgen, där Bois vann med 6–2, är man det enda laget med full pott i den västra hockeyettan.

Förutom de tolv poängen har Bois skrapat ihop 17 plusmål på de inledande fyra matcherna.

– Vi kommer till match med ett jättegott självförtroende. Senast mot Lindlöven visade vi upp ett bra och stabilt spel, säger tränaren Karl Helmersson.

Boistränaren förklarar den inledande formtoppen med att man fått jobba med flera av spelarna i ett antal år nu.

– Dessutom har de killar som kommit utifrån passat bra in i gruppen. Men nu gäller det att inte slå sig till ro. Visst, det har sett bra ut, men vissa stunder har det sett mindre bra ut. Vi pratar om utveckling varje dag.

Trio på skadelistan

I Mariestad Bois finns Linus Engqvist, Anton Rask och Mikael Alba fortsatt på skadelistan. Erik Jones och Johan Dahlbom är frågetecken. Juniorerna Oliver Ahlgren och Christoffer Fabricius finns med i truppen.

Skövde IK har inlett med att ta nio poäng under de inledande fyra matcherna. Men de har ännu inte förlorat någon match under ordinarie speltid.

– Det är alltid lite speciellt med ett derby. Det blir mer känslor och mer folk på läktaren. Vi väljer att fokusera på vårt spel samtidigt som vi har respekt för motståndarna. Vi vet att de har en bra målvakt, ett par bra backar som till exempel Jesper Appel. Carl-Johan Sjögren är giftig framåt, säger Helmersson.

Förutom de tolv poängen har Bois skrapat ihop 17 plusmål på de inledande fyra matcherna.

– Vi kommer till match med ett jättegott självförtroende. Senast mot Lindlöven visade vi upp ett bra och stabilt spel, säger tränaren Karl Helmersson.

Boistränaren förklarar den inledande formtoppen med att man fått jobba med flera av spelarna i ett antal år nu.

– Dessutom har de killar som kommit utifrån passat bra in i gruppen. Men nu gäller det att inte slå sig till ro. Visst, det har sett bra ut, men vissa stunder har det sett mindre bra ut. Vi pratar om utveckling varje dag.

Trio på skadelistan

I Mariestad Bois finns Linus Engqvist, Anton Rask och Mikael Alba fortsatt på skadelistan. Erik Jones och Johan Dahlbom är frågetecken. Juniorerna Oliver Ahlgren och Christoffer Fabricius finns med i truppen.

Skövde IK har inlett med att ta nio poäng under de inledande fyra matcherna. Men de har ännu inte förlorat någon match under ordinarie speltid.

– Det är alltid lite speciellt med ett derby. Det blir mer känslor och mer folk på läktaren. Vi väljer att fokusera på vårt spel samtidigt som vi har respekt för motståndarna. Vi vet att de har en bra målvakt, ett par bra backar som till exempel Jesper Appel. Carl-Johan Sjögren är giftig framåt, säger Helmersson.

  • Christoffer Robertsson