06 okt 2016 06:00

06 okt 2016 13:36

Norén försvarar Sverige

SUPERCROSS: Världsförare på Tele 2 arena

2014 kördes 24MX Supercross på Tele 2 arena i Stockholm för första gången. Nu är det dags igen. På startlistan finns såväl världsförare som utmanande svenskar.

Amerikanen Joshua Hill, ecuadorianen Martin Davalos, och italienaren Angelo Pellegrini. Det är några av förarna som kommer att köra för seger när 24MX Supercross arrangeras på en fullskalig supercrossbana på Tele 2 arena i Stockholm på lördagskvällen.

En av fyra svenskar som finns med på startlistan är Fredrik Norén. Den tidigare Falköpings MK-föraren som sedan 2011 är bosatt i USA där han heltidssatsar på motocross och supercross blir den som förväntas försvara de blågula färgerna på hemmaplan i Sverige.

Utöver huvudklassen kommer det att köras heat för både 65cc och 125cc. Båda klasserna bjuder på inslag från Skaraborg.

I den yngsta klassen, 65cc, är Melvin Sandström från Falköpings MK en av 16 startande.

20 förare har kvalificerat sig för en startplats i klassen för 125cc. Däribland finns Tibro MK:s Martin Holm och Falköpings MK:s Edvin Hagman.

Amerikanen Joshua Hill, ecuadorianen Martin Davalos, och italienaren Angelo Pellegrini. Det är några av förarna som kommer att köra för seger när 24MX Supercross arrangeras på en fullskalig supercrossbana på Tele 2 arena i Stockholm på lördagskvällen.

En av fyra svenskar som finns med på startlistan är Fredrik Norén. Den tidigare Falköpings MK-föraren som sedan 2011 är bosatt i USA där han heltidssatsar på motocross och supercross blir den som förväntas försvara de blågula färgerna på hemmaplan i Sverige.

Utöver huvudklassen kommer det att köras heat för både 65cc och 125cc. Båda klasserna bjuder på inslag från Skaraborg.

I den yngsta klassen, 65cc, är Melvin Sandström från Falköpings MK en av 16 startande.

20 förare har kvalificerat sig för en startplats i klassen för 125cc. Däribland finns Tibro MK:s Martin Holm och Falköpings MK:s Edvin Hagman.