07 okt 2016 16:45

07 okt 2016 16:45

Appelgren rena väggen

HANDBOLL: Bundesliga Sjöstrand tillbaka efter skada

Mattias Andersson har tackat för sig som målvakt i handbollslandslaget. Det öppnar vägen för andra målvakter. Inte minst IFK Skövdess förre burväktare Mikael Appelgren.

Appelgren ur ursprungligen från Kroppskultur i Uddevalla och gjorde tre säsonger i IFK Skövde innan det blev Tyskland. Först spelade han för Melsungen, men sedan förra året återfinns han i storklubben Rhein-Neckar Löwen från Mannheim.

Ett lag som inlett säsongen starkt och hänger med i toppen tillsammans med Kiel, Füchse Berlin och Flensburg.

I veckan gjorde Appelgren en kanonmatch när hans lag besegrade Gummersbach med 27–20. han beskrivs som en levande vägg och kom upp i 47 i räddningsprocent och hans släppte bara in sex mål i första halvlek. Det stod 15–6 i paus och inte svårt att utse IFK Skövdes förre målvakt till matchvinnare. Appelgren kamperar ihop med Andreas Palicka och det är Mikael som fått mest speltid hittills. Båda finns naturligtvis med i landslagsdiskussionen.

På tal om målvakter med anknytning till Skövde kan det konstateras att Johan Sjöstrand kommit tillbaka i Melsungen efter skadeproblem. När laget nyligen besegrade Frisch Af Göppingen gjorde han en så stark insats att han togs ut i omgångens lag. Johan har varit med i senaste två matcherna. Stöpensonen har tackat nej landslaget.

Appelgren ur ursprungligen från Kroppskultur i Uddevalla och gjorde tre säsonger i IFK Skövde innan det blev Tyskland. Först spelade han för Melsungen, men sedan förra året återfinns han i storklubben Rhein-Neckar Löwen från Mannheim.

Ett lag som inlett säsongen starkt och hänger med i toppen tillsammans med Kiel, Füchse Berlin och Flensburg.

I veckan gjorde Appelgren en kanonmatch när hans lag besegrade Gummersbach med 27–20. han beskrivs som en levande vägg och kom upp i 47 i räddningsprocent och hans släppte bara in sex mål i första halvlek. Det stod 15–6 i paus och inte svårt att utse IFK Skövdes förre målvakt till matchvinnare. Appelgren kamperar ihop med Andreas Palicka och det är Mikael som fått mest speltid hittills. Båda finns naturligtvis med i landslagsdiskussionen.

På tal om målvakter med anknytning till Skövde kan det konstateras att Johan Sjöstrand kommit tillbaka i Melsungen efter skadeproblem. När laget nyligen besegrade Frisch Af Göppingen gjorde han en så stark insats att han togs ut i omgångens lag. Johan har varit med i senaste två matcherna. Stöpensonen har tackat nej landslaget.