07 okt 2016 15:26

07 okt 2016 15:26

"IFK har hört av sig"

FOTBOLL: Johny David kan ta över som tränare för IFK Skövde

Johny David lotsade Borgunda till serieseger i division 6 och nu är han aktuell som tränare för IFK Skövde i trean.
– De har hört av sig och vi har snackat lite, säger Johny.

Det blev succé för Johny David som tog över tränarskapet i Borgunda inför den här säsongen. Laget infriade favoritskapet, vann serien och tog klivet upp till division 5.

– Det var trevligt. Det här var mitt första år som tränare och många tippade oss som favoriter. Att vara seriefavorit är nästan svårare när alla vill så en, men vi gjorde en kanonhöst med åtta raka segrar. Det var kul för hela Borgunda, de har varit med i sexan under många år, kommenterar Johny.

Nu återstår att se om Johny David blir kvar på Biksborg och tränar laget i division 5. Han funderar på sin framtid och har varit i kontakt med IFK Skövde som blev sexa i division 3 mellersta Götaland den här säsongen. Nu letar de blåvita efter en ersättare till Kjell Trakosdjanac som inte fortsätter.

– Jag har funderat fram och tillbaka och jag vet ganska väl vad jag vill göra. Bara att jag ska vänta en vecka till innan jag kommer ut med det, fortsätter Johny.

Är IFK Skövde ett alternativ för din del?

– Det är för tidigt att säga. Jag vill hellre vänta lite med respekt för klubbarna.

Ligger varmt om hjärtat

Johny David har spelat i IFK Skövde under många år och har känslor för klubben.

– Det är en förening som jag har varmt om hjärtat. Jag har varit där i många år av mitt liv, säger Johny som fått mersmak när det gäller rollen som tränare.

– Jag sa själv att jag skulle testa på det i ett år och se om det var något för mig, men jag har tyckt att det har varit varit jättekul och kommer att fortsätta.

Att vara kvar i Borgunda är också ett alternativ och därmed återstår att se vad det blir.

– Jag vet inte om det bästa är ett år till i de här serierna för att lära mig ännu mer eller om man ska gå vidare. Det är alltid roligt att testa på en högre nivå, man kanske inte får chansen så ofta. Vi får se vad som händer, avslutar Johny.

Det blev succé för Johny David som tog över tränarskapet i Borgunda inför den här säsongen. Laget infriade favoritskapet, vann serien och tog klivet upp till division 5.

– Det var trevligt. Det här var mitt första år som tränare och många tippade oss som favoriter. Att vara seriefavorit är nästan svårare när alla vill så en, men vi gjorde en kanonhöst med åtta raka segrar. Det var kul för hela Borgunda, de har varit med i sexan under många år, kommenterar Johny.

Nu återstår att se om Johny David blir kvar på Biksborg och tränar laget i division 5. Han funderar på sin framtid och har varit i kontakt med IFK Skövde som blev sexa i division 3 mellersta Götaland den här säsongen. Nu letar de blåvita efter en ersättare till Kjell Trakosdjanac som inte fortsätter.

– Jag har funderat fram och tillbaka och jag vet ganska väl vad jag vill göra. Bara att jag ska vänta en vecka till innan jag kommer ut med det, fortsätter Johny.

Är IFK Skövde ett alternativ för din del?

– Det är för tidigt att säga. Jag vill hellre vänta lite med respekt för klubbarna.

Ligger varmt om hjärtat

Johny David har spelat i IFK Skövde under många år och har känslor för klubben.

– Det är en förening som jag har varmt om hjärtat. Jag har varit där i många år av mitt liv, säger Johny som fått mersmak när det gäller rollen som tränare.

– Jag sa själv att jag skulle testa på det i ett år och se om det var något för mig, men jag har tyckt att det har varit varit jättekul och kommer att fortsätta.

Att vara kvar i Borgunda är också ett alternativ och därmed återstår att se vad det blir.

– Jag vet inte om det bästa är ett år till i de här serierna för att lära mig ännu mer eller om man ska gå vidare. Det är alltid roligt att testa på en högre nivå, man kanske inte får chansen så ofta. Vi får se vad som händer, avslutar Johny.