09 okt 2016 20:21

09 okt 2016 20:21

Ännu en förlust för Skövde IK

ISHOCKEY: SIK poänglöst i Lindesberg

Skövde IK var inställt på att spela powerplay i början på den tredje perioden vid 1–1 men under en avvaktande utvisning lyckades SIK göra självmål på ett märkligt sätt.
– Det blir en riktig käftsmäll för oss när de får 2–1 där, säger SIK-tränaren Tomas Kempe efter 1–5-förlusten borta mot Lindlövens IF.

Efter tredje raka förlusten tappar Skövde IK mark i tabellen och befinner sig nu på en sjätte plats under strecket som berättigar spel i allettan senare i vinter efter sex spelade omgångar.

– Det studsar emot oss just nu men det är skarpt läge. Det är för mycket förluster på raken och vi måste suga tag i det här på något vis. Nu måste vi jobba ännu hårdare och vara mer fokuserade på det vi gör, säger SIK-tränaren Tomas Kempe.

SIK förlorade klart i Lindesberg mot Lindlövens IF.

Det stod 1–1 inför den sista perioden inför 300 åskådare i Lindehov sedan inlånade backen Albin Lindgren kvitterat i powerplay för SIK i mittenperioden.

Men i den sista perioden hade Skövde IK inget att hämta. Lindlöven tog ledningen efter dryga minutens spel och efter ytterligare fyra minuter hade laget en 3–1-ledning. Då var SIK ett slaget lag och förmådde inte resa sig.

I stället kunde Lindlöven utöka sin ledning och innan matchen var till ända hade hemmalaget gjort 5–1 på SIK.

– När de gör 2–1 har vi en avvaktande utvisning med oss och jag vet inte om det blir något hopslag men pucken åker i varje fall in i vårt mål. De tar en utvisning i vår zon och sedan är vi på väg upp med pucken och jag vet inte riktigt vad som händer. Pucken studsar verkligen olyckligt. Jag har aldrig självt varit med om något sådant men jag har ju sett det innan och hört om det. Det händer ju någon gång då och då varje säsong, säger Kempe och fortsätter:

– Vi har något bra läge i vårt PP som följer. Vi spelar hyfsat och kommer upp och skapar lägen men det är klart att det blir en käftsmäll för oss att åka på det 2–1-målet. Sedan gör de 3–1 men efter det har vi två riktigt vassa chanser som vi bränner. Det säger en del att det bara är ett backmål för oss, det är allt vi har även om vi skjuter 31 skott. Vi skapar de lägena vi behöver men nyper inte dit dem och då får du ju ingen energi heller.

SIK-tränaren var kritisk till lagets matchinledning.

– Sammantaget är vi för mesiga i början på matcherna. Även om det är bortaplan som måste man kraftsamla mycket mera och vara mer beredd. Det är bara nästan och då får man inte marginaler med sig. Vi är inte riktigt på tå från start och ett par av utvisningarna tycker jag är onödiga.

Efter tredje raka förlusten tappar Skövde IK mark i tabellen och befinner sig nu på en sjätte plats under strecket som berättigar spel i allettan senare i vinter efter sex spelade omgångar.

– Det studsar emot oss just nu men det är skarpt läge. Det är för mycket förluster på raken och vi måste suga tag i det här på något vis. Nu måste vi jobba ännu hårdare och vara mer fokuserade på det vi gör, säger SIK-tränaren Tomas Kempe.

SIK förlorade klart i Lindesberg mot Lindlövens IF.

Det stod 1–1 inför den sista perioden inför 300 åskådare i Lindehov sedan inlånade backen Albin Lindgren kvitterat i powerplay för SIK i mittenperioden.

Men i den sista perioden hade Skövde IK inget att hämta. Lindlöven tog ledningen efter dryga minutens spel och efter ytterligare fyra minuter hade laget en 3–1-ledning. Då var SIK ett slaget lag och förmådde inte resa sig.

I stället kunde Lindlöven utöka sin ledning och innan matchen var till ända hade hemmalaget gjort 5–1 på SIK.

– När de gör 2–1 har vi en avvaktande utvisning med oss och jag vet inte om det blir något hopslag men pucken åker i varje fall in i vårt mål. De tar en utvisning i vår zon och sedan är vi på väg upp med pucken och jag vet inte riktigt vad som händer. Pucken studsar verkligen olyckligt. Jag har aldrig självt varit med om något sådant men jag har ju sett det innan och hört om det. Det händer ju någon gång då och då varje säsong, säger Kempe och fortsätter:

– Vi har något bra läge i vårt PP som följer. Vi spelar hyfsat och kommer upp och skapar lägen men det är klart att det blir en käftsmäll för oss att åka på det 2–1-målet. Sedan gör de 3–1 men efter det har vi två riktigt vassa chanser som vi bränner. Det säger en del att det bara är ett backmål för oss, det är allt vi har även om vi skjuter 31 skott. Vi skapar de lägena vi behöver men nyper inte dit dem och då får du ju ingen energi heller.

SIK-tränaren var kritisk till lagets matchinledning.

– Sammantaget är vi för mesiga i början på matcherna. Även om det är bortaplan som måste man kraftsamla mycket mera och vara mer beredd. Det är bara nästan och då får man inte marginaler med sig. Vi är inte riktigt på tå från start och ett par av utvisningarna tycker jag är onödiga.

Matchfakta

Hockeyettan västra:

LINDLÖVEN–SKÖVDE IK

5–1 (1–0, 0–1, 4–0)

Första perioden: 1–0 (07.46) Max Lalander ass Felix Lundqvist i spel fem mot tre. Utvisningar: LIF: 2x2 Minuter. SIK: 4x2 Minuter.

Skott: 20–10.

Andra perioden: 1–1 (07.16) Albin Lindgren ass Albin Andersson och Viktor Jörnevik i spel fem mot fyra.

Utvisningar: LIF: 5+20 Minuter (Albin Gunnarsson) SIK: –.

Skott: 5–10. Tredje perioden: 2–1 (01.04) Rasmus Rundgren, 3–1 (05.21) Filip Bergmark ass Felix Scharnke och Wille Ylitalo, 4–1 (15.33) Anton Tano ass David Berg och Christoffer Ulvestav, 5–1 (19.11) Henrik Warman ass André Astley Rydberg och Filip Bergmark i spel fem mot fyra. Utvisningar: LIF: 2x2 Minuter. SIK: 2x2 Minuter.

Skott: 10–11. Totalt: 35–31.

Domare: Marcus Christensen. Publik: 300 personer.