09 okt 2016 18:54

09 okt 2016 19:11

Dan Moberg vann premiärupplagan

RULLSKIDOR: Lerdala IF anordnade Bergsmilen

Dan Moberg, boende i Lerdala men tävlandes för IFK Skövde, vann premiärupplagan av Lerdala IF:s lopp på rullskidor, Bergsmilen, som avgjordes under söndagen.

Det var premiär för Bergsmilen under söndagsförmiddagen. Det är ett lopp på rullskidor där huvudklassen avgörs över tio kilometer med start i Sjöhaga vid sjön Lången och målgång på Rak linan vid Stubberud.

Dan Moberg från Lerdala men tävlandes för IFK Skövde tog hem segern i den första upplagan av Bergsmilen med tiden 22,49,88. Moberg var starkast upp för berget och den sista stigningen på mer än 200 höjdmeter i herrklassen

Damklassen vanns av Caroline Andersson från Lerdala men tävlandes för Gällivare skidallians med tiden 26.22,10

På juniorsidan i herrklassen vann Mårten Gedda från OK Landehof på 14,08,88 över fem kilometer medan Rebecca Lehberg från Sävedalens AIK vann damklassen på juniorsidan med tiden 18,35,82 över de fem kilometerna.

Bergsmilen är en ny företeelse som Lerdala IF hoppas köra igen. Totalt deltog 33 rullskidåkare under söndagen i de fem olika klasserna. En dam- och en herrklass och två ungdomsklasser för pojkar och flickor mellan 13 och 16 år samt en motionsklass.

Det var premiär för Bergsmilen under söndagsförmiddagen. Det är ett lopp på rullskidor där huvudklassen avgörs över tio kilometer med start i Sjöhaga vid sjön Lången och målgång på Rak linan vid Stubberud.

Dan Moberg från Lerdala men tävlandes för IFK Skövde tog hem segern i den första upplagan av Bergsmilen med tiden 22,49,88. Moberg var starkast upp för berget och den sista stigningen på mer än 200 höjdmeter i herrklassen

Damklassen vanns av Caroline Andersson från Lerdala men tävlandes för Gällivare skidallians med tiden 26.22,10

På juniorsidan i herrklassen vann Mårten Gedda från OK Landehof på 14,08,88 över fem kilometer medan Rebecca Lehberg från Sävedalens AIK vann damklassen på juniorsidan med tiden 18,35,82 över de fem kilometerna.

Bergsmilen är en ny företeelse som Lerdala IF hoppas köra igen. Totalt deltog 33 rullskidåkare under söndagen i de fem olika klasserna. En dam- och en herrklass och två ungdomsklasser för pojkar och flickor mellan 13 och 16 år samt en motionsklass.