09 okt 2016 19:29

09 okt 2016 19:29

Helgens innebandy

Dam 1 Västergötland

IBK ELFHÖG–SKÖVDE IBF

5–10 (2–1, 1–3, 2–6)

Skövde IBF:s damer har fått en smakstart på säsongen med tre raka segrar. I helgen avfärdade Skövdetjejerna IBK Elfhög med 10–5 på bortaplan i Trollhättan.

Skövdetjejerna låg dock under efter den första perioden men i mittenperioden kom gästerna i kapp och gick till periodvila inför den tredje perioden i ledning efter att Elin Bergstrand gjort 4–3 till Skövde med mindre än tre minuter kvar av den andra perioden.

I den tredje perioden chockstartade Skövde IBF med ett mål efter bara sju sekunders spel och sedan rullade det bara på. Skövdetjejerna var klart hetast och vann till slut med tvåsiffrigt innan matchen var till ända.

– Vi startade matchen väldigt krampaktigt men det lossnade efter hand för oss. Vårt tidiga mål i den sista perioden var väldigt viktigt. Det gav oss mer självförtroende och sedan kan vi gå ifrån, säger Skövdetränaren Johan Kindmalm.

– Skönt med en ny seger och det ser jättelovande ut för oss efter den här inledningen. Men det är bara hårt jobb som gäller och vi får inte tumma på något, fortsätter Kindmalm som gav Natasa Mrkonjic och Ida Andersson extra plus.

Mål: Skövde IBF: Elin Bergstrand 2, Hannah Hedendahl 2, Sandra Skogsberg 2, Susanna Fingal, Evelina Karlsson, Mikaela Spaak, Jessica Fingal.

IBK ELFHÖG–SKÖVDE IBF

5–10 (2–1, 1–3, 2–6)

Skövde IBF:s damer har fått en smakstart på säsongen med tre raka segrar. I helgen avfärdade Skövdetjejerna IBK Elfhög med 10–5 på bortaplan i Trollhättan.

Skövdetjejerna låg dock under efter den första perioden men i mittenperioden kom gästerna i kapp och gick till periodvila inför den tredje perioden i ledning efter att Elin Bergstrand gjort 4–3 till Skövde med mindre än tre minuter kvar av den andra perioden.

I den tredje perioden chockstartade Skövde IBF med ett mål efter bara sju sekunders spel och sedan rullade det bara på. Skövdetjejerna var klart hetast och vann till slut med tvåsiffrigt innan matchen var till ända.

– Vi startade matchen väldigt krampaktigt men det lossnade efter hand för oss. Vårt tidiga mål i den sista perioden var väldigt viktigt. Det gav oss mer självförtroende och sedan kan vi gå ifrån, säger Skövdetränaren Johan Kindmalm.

– Skönt med en ny seger och det ser jättelovande ut för oss efter den här inledningen. Men det är bara hårt jobb som gäller och vi får inte tumma på något, fortsätter Kindmalm som gav Natasa Mrkonjic och Ida Andersson extra plus.

Mål: Skövde IBF: Elin Bergstrand 2, Hannah Hedendahl 2, Sandra Skogsberg 2, Susanna Fingal, Evelina Karlsson, Mikaela Spaak, Jessica Fingal.