09 okt 2016 19:07

09 okt 2016 19:07

Helgens kvalfotboll

Kval till division 1, damer, grupp 4

HUSQVARNA FF–FALKÖPINGS KIK

0–1 (0–0)

Falköpings KIK är klart för spel i division 1. Det stod klart efter helgens seger borta mot Husqvarna FF. Johanna Georgsson blev stor matchhjälte för Falköpings KIK då hon gjorde matchens enda mål med kvarten kvar att spela. FKIK spelade oavgjort, 0–0, mot Lindö FF i den första kvalmatchen förra helgen och efter den här segern har de nu fyra poäng i trelagsgruppen. De två bästa lagen går vidare och nu får Husqvarna och Lindö (möter varandra nästa helg) göra upp om vem som ska göra Falköpings KIK sällskap till division 1. FKIK är därmed tillbaka i ettan som de fick lämna 2014 då de degraderades.

Mål: FKIK: Johanna Georgsson.

 

Kval till division 3, grupp 8:

IK KONGAHÄLLA–FALKÖPINGS FK

4–1 (1–1)

Falköpings FK med tränaren Claes Lundström från Skövde fick en tung start på kvalspelet till division 3. Det blev klar förlust mot IK Konghälla på bortaplan i den första matchen i gruppen. FFK tog ledningen efter 27 minuters spel efter mål av Joakim Ljungberg men gästerna fick inte behålla ledningen länge. Tre minuter senare kvitterade Kongahälla och i den andra halvleken gick hemmalaget tidigt undan till 3–1 som blev 4–1 innan matchen var färdigspelad. Nu blir det svårt för FFK att gå upp i seriesystemet. Bara ett lag i gruppen avancerar och det andra mötet i gruppen mellan Melleruds IF och Kode IF slutade 1–2.

Mål: FFK: Joakim Ljungberg.

 

Kval till division 3, grupp 9:

TIDAHOLMS GIF–GERDSKENS BK

2–4 (1–3)

Tidaholms GIF förlorade den första kvalmatchen i kvalet till division 3. TGIF fick dock en bra start hemma på Ulvesborg med ett ledningsmål efter 19 minuters spel genom Uthen Chaisamrong. Men inom loppet av nio minuter efter det hade gästande Gerdskens BK från Alingsås vänt och ledde med 2–1 som även blev 3–1 i sista minuten av den första halvleken. TGIF hade dock inte gett upp och Ninos Gewargis väckte hemmalagets hopp genom att reducera i början på den andra halvleken. Men närmare än så kom aldrig TGIF. Några minuter efter 2–3 utökade gästerna ledningen och det blev också slutresultatet efter 90 minuters spel. En tung start på kvalspelet för TGIF som nu får svårt att avancera i seriesystemet. Bara ett lag i gruppen går upp och det andra mötet mellan Värnamo S:a FF och Borås AIK slutade 3–3.

Mål: TGIF: Uthen Chaisamrong, Ninos Gewargis.

HUSQVARNA FF–FALKÖPINGS KIK

0–1 (0–0)

Falköpings KIK är klart för spel i division 1. Det stod klart efter helgens seger borta mot Husqvarna FF. Johanna Georgsson blev stor matchhjälte för Falköpings KIK då hon gjorde matchens enda mål med kvarten kvar att spela. FKIK spelade oavgjort, 0–0, mot Lindö FF i den första kvalmatchen förra helgen och efter den här segern har de nu fyra poäng i trelagsgruppen. De två bästa lagen går vidare och nu får Husqvarna och Lindö (möter varandra nästa helg) göra upp om vem som ska göra Falköpings KIK sällskap till division 1. FKIK är därmed tillbaka i ettan som de fick lämna 2014 då de degraderades.

Mål: FKIK: Johanna Georgsson.

 

Kval till division 3, grupp 8:

IK KONGAHÄLLA–FALKÖPINGS FK

4–1 (1–1)

Falköpings FK med tränaren Claes Lundström från Skövde fick en tung start på kvalspelet till division 3. Det blev klar förlust mot IK Konghälla på bortaplan i den första matchen i gruppen. FFK tog ledningen efter 27 minuters spel efter mål av Joakim Ljungberg men gästerna fick inte behålla ledningen länge. Tre minuter senare kvitterade Kongahälla och i den andra halvleken gick hemmalaget tidigt undan till 3–1 som blev 4–1 innan matchen var färdigspelad. Nu blir det svårt för FFK att gå upp i seriesystemet. Bara ett lag i gruppen avancerar och det andra mötet i gruppen mellan Melleruds IF och Kode IF slutade 1–2.

Mål: FFK: Joakim Ljungberg.

 

Kval till division 3, grupp 9:

TIDAHOLMS GIF–GERDSKENS BK

2–4 (1–3)

Tidaholms GIF förlorade den första kvalmatchen i kvalet till division 3. TGIF fick dock en bra start hemma på Ulvesborg med ett ledningsmål efter 19 minuters spel genom Uthen Chaisamrong. Men inom loppet av nio minuter efter det hade gästande Gerdskens BK från Alingsås vänt och ledde med 2–1 som även blev 3–1 i sista minuten av den första halvleken. TGIF hade dock inte gett upp och Ninos Gewargis väckte hemmalagets hopp genom att reducera i början på den andra halvleken. Men närmare än så kom aldrig TGIF. Några minuter efter 2–3 utökade gästerna ledningen och det blev också slutresultatet efter 90 minuters spel. En tung start på kvalspelet för TGIF som nu får svårt att avancera i seriesystemet. Bara ett lag i gruppen går upp och det andra mötet mellan Värnamo S:a FF och Borås AIK slutade 3–3.

Mål: TGIF: Uthen Chaisamrong, Ninos Gewargis.