09 okt 2016 15:55

09 okt 2016 15:55

Lördagens handboll

Division 3 västsvenska norra

IFK KRISTINEHAMN–HK GULDKROKEN

27–29 (9–17)

HK Guldkroken följde upp premiärsegern mot KFUM Trollhättan med att besegra IFK Kristinehamn på bortaplan med två bollar.

Hjolaget hade länge en betryggande ledning men IFK Kristinehamn lyckades närma sig i målprotokollet och på slutet var det jämnt. Guldkroken ledde med 27–19 men hemmalaget gick upp till 27–26 efter sju raka mål. Det skiljde en boll på slutet men Kristinehamn förmådde aldrig kvittera. Gästernas Rasmus Hellstrand spikade slutresultatet i slutsekunderna.

– Det blev onödigt jämnt på slutet. Vi måste lära oss att en match pågår i 60 minuter och spela vårt spel i hela matchen, säger tränaren William Samuelsson.

– Vad det beror på att vi tappar vet jag inte. Vi är inte dåligt tränade utan det är något annat. Vår första halvlek var annars exemplarisk, då spelade vi mycket bra handboll, fortsätter Samuelsson som gav beröm åt målvakten Viktor Johansson och junioren Hugo Bädicker.

Mål: HK Guldkroken: Mattias Lindqvist 6, Rasmus Löfqvist 6, Felix Berggren 5, Robin Alexandersson 4, Hugo Bädicker 3, Rasmus Hellstrand 2, Freddy Yström 2, Simon Isaksson.

IFK KRISTINEHAMN–HK GULDKROKEN

27–29 (9–17)

HK Guldkroken följde upp premiärsegern mot KFUM Trollhättan med att besegra IFK Kristinehamn på bortaplan med två bollar.

Hjolaget hade länge en betryggande ledning men IFK Kristinehamn lyckades närma sig i målprotokollet och på slutet var det jämnt. Guldkroken ledde med 27–19 men hemmalaget gick upp till 27–26 efter sju raka mål. Det skiljde en boll på slutet men Kristinehamn förmådde aldrig kvittera. Gästernas Rasmus Hellstrand spikade slutresultatet i slutsekunderna.

– Det blev onödigt jämnt på slutet. Vi måste lära oss att en match pågår i 60 minuter och spela vårt spel i hela matchen, säger tränaren William Samuelsson.

– Vad det beror på att vi tappar vet jag inte. Vi är inte dåligt tränade utan det är något annat. Vår första halvlek var annars exemplarisk, då spelade vi mycket bra handboll, fortsätter Samuelsson som gav beröm åt målvakten Viktor Johansson och junioren Hugo Bädicker.

Mål: HK Guldkroken: Mattias Lindqvist 6, Rasmus Löfqvist 6, Felix Berggren 5, Robin Alexandersson 4, Hugo Bädicker 3, Rasmus Hellstrand 2, Freddy Yström 2, Simon Isaksson.