09 okt 2016 17:46

09 okt 2016 17:46

Skövde IBF vann prestigemötet mot Tibro IBK

INNEBANDY: Grundlade segern i den första perioden

Skövde IBF behövde bara en period på sig för att avgöra prestigemötet med Tibro IBK.
– Vi gör en grymt bra första period där vi håller oss till det vi ska, inte bjuder på något och inte göra några misstag, säger Skövdetränaren Simon Wremer efter 9–5-segern.

Skövde IBF har inlett seriespelet starkt. Efter storsegern i premiären hemma mot BK Halna följde Skövdespelarna upp med en ny hemmaseger när Tibro IBK kom på besök.

Skövde IBF satte full fart direkt och hade avgjort matchen redan efter den första perioden.

Då ledde laget med 5–0 efter övertygande spel.

– Vi gör en jättebra första period. Vi har rätt energi, bolltempo och har ett rakt spel, säger Simon Wremer efter 9–5 (5–0, 4–3, 0–2).

Efter halva matchen ledde Skövde IBF med 7–0 och Tibro IBK var tidigt ett slaget lag även om de närmade sig något i målprotokollet.

– Efter att vi gjort 7–0 i den andra perioden går vi ner oss lite i vårt spel och börjar slappna av. Segern var dock aldrig hotad utan det kändes bekvämt. Det var en skön seger i en kul match inför mycket publik på läktarna, säger Simon Wremer.

– Vi tar med oss vår första period från den här matchen men vi hade ändå totalt sett bra koll. Det här var vår andra seger och det är en bra start på säsongen. Nu ska vi ta med oss det här spelet till bortaplan när vi möter Vara nästa fredag, fortsätter han.

Tibros tredje förlust

Tibro IBK inkasserade sin tredje raka förlust i serieupptakten. En tuff start på seriespelet för nykomlingen.

– Vi möter ett mycket bra lag på pappret som förmodligen är seriens bästa lag. Vi visade för stor respekt i början. Vid 7–0 såg det ju mörkt ut men vi knyter näven och slutför matchen på ett bra sätt, säger tränaren Tony Eriksson.

– Vi får också se till vilka vi möter. Vi är nykomlingar och Skövde IBF är ett topplag i division 2. Då ska det skilja en del men jag tycker ändå att vi kämpar på bra. Det är skillnad mellan trean och tvåan i bolltempo och fysiskt spel. Det gäller för oss att växa in i serien, fortsätter Tibrotränaren.

283 personer fanns på plats i Arena Skövde C där Skövde IBF visade att det skiljer en del mellan de båda lagen.

Mål: Skövde IBF: Patrik Malmström 2, David Karlsson 2, Linus Almkvist, Niclas Ljungkvist Johansson, Albin Kalén, Jens Bolin, Tom Westerberg. Tibro IBK: Johan Gustafsson 2, Emil Lilja, Per Lingehed, Alexander Nicklasson

Skövde IBF har inlett seriespelet starkt. Efter storsegern i premiären hemma mot BK Halna följde Skövdespelarna upp med en ny hemmaseger när Tibro IBK kom på besök.

Skövde IBF satte full fart direkt och hade avgjort matchen redan efter den första perioden.

Då ledde laget med 5–0 efter övertygande spel.

– Vi gör en jättebra första period. Vi har rätt energi, bolltempo och har ett rakt spel, säger Simon Wremer efter 9–5 (5–0, 4–3, 0–2).

Efter halva matchen ledde Skövde IBF med 7–0 och Tibro IBK var tidigt ett slaget lag även om de närmade sig något i målprotokollet.

– Efter att vi gjort 7–0 i den andra perioden går vi ner oss lite i vårt spel och börjar slappna av. Segern var dock aldrig hotad utan det kändes bekvämt. Det var en skön seger i en kul match inför mycket publik på läktarna, säger Simon Wremer.

– Vi tar med oss vår första period från den här matchen men vi hade ändå totalt sett bra koll. Det här var vår andra seger och det är en bra start på säsongen. Nu ska vi ta med oss det här spelet till bortaplan när vi möter Vara nästa fredag, fortsätter han.

Tibros tredje förlust

Tibro IBK inkasserade sin tredje raka förlust i serieupptakten. En tuff start på seriespelet för nykomlingen.

– Vi möter ett mycket bra lag på pappret som förmodligen är seriens bästa lag. Vi visade för stor respekt i början. Vid 7–0 såg det ju mörkt ut men vi knyter näven och slutför matchen på ett bra sätt, säger tränaren Tony Eriksson.

– Vi får också se till vilka vi möter. Vi är nykomlingar och Skövde IBF är ett topplag i division 2. Då ska det skilja en del men jag tycker ändå att vi kämpar på bra. Det är skillnad mellan trean och tvåan i bolltempo och fysiskt spel. Det gäller för oss att växa in i serien, fortsätter Tibrotränaren.

283 personer fanns på plats i Arena Skövde C där Skövde IBF visade att det skiljer en del mellan de båda lagen.

Mål: Skövde IBF: Patrik Malmström 2, David Karlsson 2, Linus Almkvist, Niclas Ljungkvist Johansson, Albin Kalén, Jens Bolin, Tom Westerberg. Tibro IBK: Johan Gustafsson 2, Emil Lilja, Per Lingehed, Alexander Nicklasson