09 okt 2016 17:58

09 okt 2016 17:58

Stöpen IBK tog hand om extrapoängen

INNEBANDY: Division 2 Västergötland

Matchen mellan Stöpen IBK och Fristads GoIF gick till förlängning efter 3–3 efter tre spelade perioder. Där drog sedan hemmalaget det längsta strået och lade beslag på bonuspoängen efter att Marcus Sjöholm avgjort 2.42 in på övertiden.

Stöpen IBK var illa ute hemma mot Fristads Goif på lördagskvällen. Med tre minuter och 48 sekunder kvar att spela låg laget under med 1–3. Absolut inget talade då för poäng men Stöpen IBK reste sig och kom i kapp.

Med en minut och 52 sekunder kvar reducerade Marcus Wiechert och när 46 sekunder återstod av ordinarie speltid kvitterade Jonas Tibblin till 3–3.

Därmed gick matchen till förlängning där alltså Stöpen IBK drog det längsta strået efter ett avgörande segermål av Marcus Sjöholm.

Annars var det gästerna som började bäst och ledde med 2–0 efter den första perioden. Anton Gustavsson reducerade sedan i mittenperioden efter assist av Joakim Elofsson som också spelade fram till segermålet.

Det här var Stöpen IBK:s andra seger i årets seriespel. De vann även premiären hemma mot Tibro IBK med 8–6 och efter segersiffrorna 4–3 (0–2, 1–0, 2–1, 1–0) mot Fristads GoIF fortsätter laget att vara obesegrat på hemmaplan. I nästa omgång ställs laget mot Tranemo IBK hemma i Stöpenhallen.

Mål: Stöpen IBK: Anton Gustavsson, Marcus Wiechert, Jonas Tibblin, Marcus Sjöholm.

Stöpen IBK var illa ute hemma mot Fristads Goif på lördagskvällen. Med tre minuter och 48 sekunder kvar att spela låg laget under med 1–3. Absolut inget talade då för poäng men Stöpen IBK reste sig och kom i kapp.

Med en minut och 52 sekunder kvar reducerade Marcus Wiechert och när 46 sekunder återstod av ordinarie speltid kvitterade Jonas Tibblin till 3–3.

Därmed gick matchen till förlängning där alltså Stöpen IBK drog det längsta strået efter ett avgörande segermål av Marcus Sjöholm.

Annars var det gästerna som började bäst och ledde med 2–0 efter den första perioden. Anton Gustavsson reducerade sedan i mittenperioden efter assist av Joakim Elofsson som också spelade fram till segermålet.

Det här var Stöpen IBK:s andra seger i årets seriespel. De vann även premiären hemma mot Tibro IBK med 8–6 och efter segersiffrorna 4–3 (0–2, 1–0, 2–1, 1–0) mot Fristads GoIF fortsätter laget att vara obesegrat på hemmaplan. I nästa omgång ställs laget mot Tranemo IBK hemma i Stöpenhallen.

Mål: Stöpen IBK: Anton Gustavsson, Marcus Wiechert, Jonas Tibblin, Marcus Sjöholm.