10 okt 2016 15:23

10 okt 2016 15:23

Hatefnejad fyra i Göteborg

LÖPNING: Bra insats på halvmara

IFK Skövdes Tony Hatefnejad har sprungit Göteborg Halvmarathon och slutade precis utanför pallen på fjärde plats.

Hatefnejad satte nytt personligt rekord på Berlin Marathon (2,38.35) för två veckor sedan och i helgen var det dags för ännu en tävling. Hatefnejad sprang Göteborg Halvmarathon och slogs om de främsta placeringarna.

– Målsättningen med loppet var att få upp fart igen efter Berlin Marathon. Det är inte optimalt att springa ett halvmarathon så här tätt in på, men målsättningen var fortfarande att jag ej skulle ta ut mig helt, säger IFK-löparen.

Det var blåsigt, men Hatefnejad öppnade optimistiskt.

– Det kändes bra till en början och jag öppnade väldigt bra. Visste att det skulle bli tufft med tanke på den kraftiga blåsten utmed vattnet, men jag lyckades hålla farten bra. Fick relativt snart en påminnelse om att Berlin Marathon var för bara två veckor sedan då baksida lår började strama, fortsätter Hatefnejad.

Första tio kilometerna avverkades på 32 minuter och med sju kilometer kvar av loppet kom han i kapp Freedom Amaniel från Falköping som låg trea i loppet. IFK-löparen hängde i, men orkade inte ta striden om pallplatsen och slutade fyra med tiden 1,14.41 – tre sekunder bakom Amaniel.

– Han var starkare i sista backen in mot målområdet och jag fick nöja mig med fjärde plats, säger han.

Vann gjorde Ullevi FK:s Nuray Yassin på tiden 1,12.09.

Hatefnejad satte nytt personligt rekord på Berlin Marathon (2,38.35) för två veckor sedan och i helgen var det dags för ännu en tävling. Hatefnejad sprang Göteborg Halvmarathon och slogs om de främsta placeringarna.

– Målsättningen med loppet var att få upp fart igen efter Berlin Marathon. Det är inte optimalt att springa ett halvmarathon så här tätt in på, men målsättningen var fortfarande att jag ej skulle ta ut mig helt, säger IFK-löparen.

Det var blåsigt, men Hatefnejad öppnade optimistiskt.

– Det kändes bra till en början och jag öppnade väldigt bra. Visste att det skulle bli tufft med tanke på den kraftiga blåsten utmed vattnet, men jag lyckades hålla farten bra. Fick relativt snart en påminnelse om att Berlin Marathon var för bara två veckor sedan då baksida lår började strama, fortsätter Hatefnejad.

Första tio kilometerna avverkades på 32 minuter och med sju kilometer kvar av loppet kom han i kapp Freedom Amaniel från Falköping som låg trea i loppet. IFK-löparen hängde i, men orkade inte ta striden om pallplatsen och slutade fyra med tiden 1,14.41 – tre sekunder bakom Amaniel.

– Han var starkare i sista backen in mot målområdet och jag fick nöja mig med fjärde plats, säger han.

Vann gjorde Ullevi FK:s Nuray Yassin på tiden 1,12.09.