10 okt 2016 11:38

10 okt 2016 11:38

IF Hagen väl framme

ORIENTERING: 25-mannastafetten avgjord

Sveriges största orienteringsstafett, 25-manna, avgjordes i helgen söder om Kungens kurva i Stockholm. IF Hagen blev bästa Skaraborgsklubb med placering 145. Totalt deltog 372 lag i denna klassiker.

25-manna är både elit- och breddtävling. Laget ska bestå av 25 löpare i varierande ålder. De bästa nordiska klubbarna deltar. Haldens SK vann 2015 och visade åter världsklass och avgjorde med landslagslöpare Magne Daehli på sista sträckan. Segermarginalen blev i år bara 18 sekunder.

Nästan alla orienteringsklubbar i Skaraborg deltog. IF Hagen blev bästa klubb. Falköpings AIK OK var på väg att bli bästa lokala lag, men en felstämpling innebar att laget inte fick någon slutplacering. Jesper Lindström sprang den avslutande sträckan för IF Hagen.

– Ett godkänt lopp, berättar Jesper. Lite mer stabilt än tidigare i år. Försökte fokusera på min teknik och inte hänga på andra löpare.

”Gott humör”

IF Hagens lagledare Mats Karlsson summerar:

– I stort sett samma placering som 2015. Vi hade hoppats på något bättre. Långsiktigt ska vi under 100. Men alla sprang bra och med glatt humör. En rolig resa till Stockholm och bra sammanhållning i klubben under hela helgen. Och alla sprang även på söndag.

Tibro OK strävar efter att delta i 25-manna varje år, berättar lagledare Jonas Lundgren.

– En bra social aktivitet för föreningen med bussresa, hotell och stor gemenskap. Resultatet är mindre viktigt, men vi är jättenöjda med årets insats.

Till 25-mannahelgen hör även en medeldistanstävling som avgörs på söndagen. I år deltog 3500 löpare. Flera unga löpare från Skaraborg gjorde fina resultat i tuff konkurrens. Hanna Mårtensson, OK Skogsstjärnan, Töreboda, vinner D18E. Daniel Bogren, IF Hagen, vinner H16. FAIK-tjejerna Alva Sonesson och Ellen Blennow blir 7:a respektive 9:a i D16.

25-manna är både elit- och breddtävling. Laget ska bestå av 25 löpare i varierande ålder. De bästa nordiska klubbarna deltar. Haldens SK vann 2015 och visade åter världsklass och avgjorde med landslagslöpare Magne Daehli på sista sträckan. Segermarginalen blev i år bara 18 sekunder.

Nästan alla orienteringsklubbar i Skaraborg deltog. IF Hagen blev bästa klubb. Falköpings AIK OK var på väg att bli bästa lokala lag, men en felstämpling innebar att laget inte fick någon slutplacering. Jesper Lindström sprang den avslutande sträckan för IF Hagen.

– Ett godkänt lopp, berättar Jesper. Lite mer stabilt än tidigare i år. Försökte fokusera på min teknik och inte hänga på andra löpare.

”Gott humör”

IF Hagens lagledare Mats Karlsson summerar:

– I stort sett samma placering som 2015. Vi hade hoppats på något bättre. Långsiktigt ska vi under 100. Men alla sprang bra och med glatt humör. En rolig resa till Stockholm och bra sammanhållning i klubben under hela helgen. Och alla sprang även på söndag.

Tibro OK strävar efter att delta i 25-manna varje år, berättar lagledare Jonas Lundgren.

– En bra social aktivitet för föreningen med bussresa, hotell och stor gemenskap. Resultatet är mindre viktigt, men vi är jättenöjda med årets insats.

Till 25-mannahelgen hör även en medeldistanstävling som avgörs på söndagen. I år deltog 3500 löpare. Flera unga löpare från Skaraborg gjorde fina resultat i tuff konkurrens. Hanna Mårtensson, OK Skogsstjärnan, Töreboda, vinner D18E. Daniel Bogren, IF Hagen, vinner H16. FAIK-tjejerna Alva Sonesson och Ellen Blennow blir 7:a respektive 9:a i D16.

  • Torbjörn Löfving