10 okt 2016 22:14

10 okt 2016 22:14

IFK Skövde gick miste om viktiga poäng

HANDBOLL: Kasch målskytte förgäves borta mot Ricoh

Ricoh är på förhand ett av lagen IFK Skövde ska kunna ha bakom sig i tabellen och de blåvita var nära full pott.
Därför var det en minst sagt bister blåvit förlust.
– Om vi vill fightas om slutspel så är det de här matcherna vi måste ta, suckar IFK:s Felix Kasch.

Förra säsongen slogs IFK Skövde och Ricoh om att undvika kval och mycket pekar på att det kan bli likadant i år. Därför betyder de inbördes mötena mycket och när IFK på bortaplan hade vittring på full pott var det givetvis extra deppigt när man fick vända tomhänta hem till Skövde.

– Det blir extra tungt när man känner att man haft de två poängen och tappar på slutet. Det är en sak om man blir överkörda för att de andra är mycket bättre, men så var inte fallet och vi var värda ett bättre öde, fortsätter Kasch.

Hoppas på slutspel

IFK hoppas dessutom på att bli bland de åtta främsta och nå slutspel. Då kan det här ha varit dyrbara poäng laget gick miste om i slutskedet, men nu hoppas Felix Kasch att IFK kan ta full pott mot Redbergslids IK i nästa omgång istället.

– Det här var en viktig match men det är bara att ladda om. RIK hemma är också en av de matcher där vi ska samla poäng om vi vill nå slutspel, säger 21-åringen.

Kasch såg ut att ta IFK till seger när han gjorde några viktiga mål i mitten av den andra halvleken (18–15, 19–16 och 21–17) och IFK ryckte till sig en ledning. Dessutom satte han 23–20 till IFK efter 54.16 och då pekade det mesta mot blåvita poäng i Solnahallen, men en svag avslutning blev ödesdiger och Ricoh vände till seger.

– Vi förlorade verkligen de här två poängen på fem minuter i slutet och därför svider det lite extra, kommenterar Kasch.

IFK körde fast i anfallsspelet och ledningen med 23–20 förvandlades till 23–24. På slutet fick dock IFK Skövde chansen att kvittera och Kasch gick på avslut med tio sekunder kvar, men sköt i hemmalagets försvarsblock.

– Handen var uppe och jag hade inte hundra koll på hur många passningar vi hade kvar. Jag borde kanske ha varit lite kyligare, men tog ett beslut och det gick inte vägen, säger Kasch.

Returen tog sedan på IFK-spelarens fot och gick ut över kortlinjen.

– Det var lite oflyt. Bollen kunde lika gärna ha hamnat i min famn och vi hade fått en chans till, avslutar Felix Kasch.

Förra säsongen slogs IFK Skövde och Ricoh om att undvika kval och mycket pekar på att det kan bli likadant i år. Därför betyder de inbördes mötena mycket och när IFK på bortaplan hade vittring på full pott var det givetvis extra deppigt när man fick vända tomhänta hem till Skövde.

– Det blir extra tungt när man känner att man haft de två poängen och tappar på slutet. Det är en sak om man blir överkörda för att de andra är mycket bättre, men så var inte fallet och vi var värda ett bättre öde, fortsätter Kasch.

Hoppas på slutspel

IFK hoppas dessutom på att bli bland de åtta främsta och nå slutspel. Då kan det här ha varit dyrbara poäng laget gick miste om i slutskedet, men nu hoppas Felix Kasch att IFK kan ta full pott mot Redbergslids IK i nästa omgång istället.

– Det här var en viktig match men det är bara att ladda om. RIK hemma är också en av de matcher där vi ska samla poäng om vi vill nå slutspel, säger 21-åringen.

Kasch såg ut att ta IFK till seger när han gjorde några viktiga mål i mitten av den andra halvleken (18–15, 19–16 och 21–17) och IFK ryckte till sig en ledning. Dessutom satte han 23–20 till IFK efter 54.16 och då pekade det mesta mot blåvita poäng i Solnahallen, men en svag avslutning blev ödesdiger och Ricoh vände till seger.

– Vi förlorade verkligen de här två poängen på fem minuter i slutet och därför svider det lite extra, kommenterar Kasch.

IFK körde fast i anfallsspelet och ledningen med 23–20 förvandlades till 23–24. På slutet fick dock IFK Skövde chansen att kvittera och Kasch gick på avslut med tio sekunder kvar, men sköt i hemmalagets försvarsblock.

– Handen var uppe och jag hade inte hundra koll på hur många passningar vi hade kvar. Jag borde kanske ha varit lite kyligare, men tog ett beslut och det gick inte vägen, säger Kasch.

Returen tog sedan på IFK-spelarens fot och gick ut över kortlinjen.

– Det var lite oflyt. Bollen kunde lika gärna ha hamnat i min famn och vi hade fått en chans till, avslutar Felix Kasch.