11 okt 2016 17:27

11 okt 2016 17:27

Superettan lockar SAIK:s målkung

FOTBOLL: Gustav slutar och Sargon funderar på att lämna

Sargon Abrahams målskytte har varit en viktig faktor i Skövde AIK:s serieseger, men frågan är om SAIK får behålla anfallaren.
– Det är andra klubbar som har hört sig för och visat intresse, säger Sargon.

Skövde AIK säkrade seriesegern via 2–1 hemma mot Lidköping i lördags och nu gäller det att bygga en slagkraftig trupp till kommande säsong i division 1.

Undantaget Oskar Mårtensson, Simon Lundell, Emil Eriksson och Markus Fröjd så har samtliga spelare utgående kontrakt och anfallaren Sargon Abraham är en av dem. Nu funderar han på sin framtid, men konstaterar att han är öppen för att lämna Skövde AIK.

Många mål

17 mål förra säsongen och 19 mål hittills den här säsongen har givetvis fått upp ögonen hos klubbar högre upp i seriesystemet. Det handlar om lag i superettan som hört av sig enligt Sargon och chansen att spela på en högre nivå frestar 25-åringen.

– Klart det lockar att spela högre upp. Jag tror själv att jag har nivån för att göra det också så det vore ju synd om man inte testar, menar Sargon som dock inte tänker lämna till vilket pris som helst.

– Det beror ju på. Det måste ju komma något bra och jag tänker inte lämna allt här för något dåligt.

Sargon håller även dörren öppen för SAIK i division 1.

– SAIK är ett alternativ också. Vi har ändå gått upp en serie och har ett bra lag. Jag skulle nog inte kunna tänka mig en annan div 1-klubb för jag trivs väldigt bra i Skövde AIK.

Skulle Sargon Abraham lämna SAIK blir han inte det enda tunga spelartappet. Mittfältaren och lagkaptenen Gustav Karlsson lär inte följa med laget upp till division 1. Fotbollen tar mycket tid och den vill han i stället lägga på familjen, vilket betyder att han slutar med fotbollen.

– Man ska aldrig säga aldrig, men mer eller mindre så har jag tagit mitt beslut. Ser situationen ut som den gör nu så blir det med största sannlikhet inte att jag spelar nästa år. Det hade varit fantastiskt roligt att spela med det här unga laget i division 1 och hjälpa till även nästa år, men min tid är väl förbi. Nu får nästa generation ta över, säger Gustav.

Att sluta med fotbollen blir en omställning.

– Det är svårgreppat att man ska sluta för jag har ju ändå spelat fotboll i så många år, fortsätter mittfältaren.

23-årige försvarsgeneralen Andreas Uusitalo lutar däremot åt att fortsätta i SAIK.

– Jag tycker att så länge vi satsar i Skövde och de vill ha kvar mig så är det inte så mycket att snacka om, säger Uusitalo.

Skövde AIK säkrade seriesegern via 2–1 hemma mot Lidköping i lördags och nu gäller det att bygga en slagkraftig trupp till kommande säsong i division 1.

Undantaget Oskar Mårtensson, Simon Lundell, Emil Eriksson och Markus Fröjd så har samtliga spelare utgående kontrakt och anfallaren Sargon Abraham är en av dem. Nu funderar han på sin framtid, men konstaterar att han är öppen för att lämna Skövde AIK.

Många mål

17 mål förra säsongen och 19 mål hittills den här säsongen har givetvis fått upp ögonen hos klubbar högre upp i seriesystemet. Det handlar om lag i superettan som hört av sig enligt Sargon och chansen att spela på en högre nivå frestar 25-åringen.

– Klart det lockar att spela högre upp. Jag tror själv att jag har nivån för att göra det också så det vore ju synd om man inte testar, menar Sargon som dock inte tänker lämna till vilket pris som helst.

– Det beror ju på. Det måste ju komma något bra och jag tänker inte lämna allt här för något dåligt.

Sargon håller även dörren öppen för SAIK i division 1.

– SAIK är ett alternativ också. Vi har ändå gått upp en serie och har ett bra lag. Jag skulle nog inte kunna tänka mig en annan div 1-klubb för jag trivs väldigt bra i Skövde AIK.

Skulle Sargon Abraham lämna SAIK blir han inte det enda tunga spelartappet. Mittfältaren och lagkaptenen Gustav Karlsson lär inte följa med laget upp till division 1. Fotbollen tar mycket tid och den vill han i stället lägga på familjen, vilket betyder att han slutar med fotbollen.

– Man ska aldrig säga aldrig, men mer eller mindre så har jag tagit mitt beslut. Ser situationen ut som den gör nu så blir det med största sannlikhet inte att jag spelar nästa år. Det hade varit fantastiskt roligt att spela med det här unga laget i division 1 och hjälpa till även nästa år, men min tid är väl förbi. Nu får nästa generation ta över, säger Gustav.

Att sluta med fotbollen blir en omställning.

– Det är svårgreppat att man ska sluta för jag har ju ändå spelat fotboll i så många år, fortsätter mittfältaren.

23-årige försvarsgeneralen Andreas Uusitalo lutar däremot åt att fortsätta i SAIK.

– Jag tycker att så länge vi satsar i Skövde och de vill ha kvar mig så är det inte så mycket att snacka om, säger Uusitalo.