13 okt 2016 22:09

13 okt 2016 22:09

Elowson och juniorerna drar ifrån i täten

ENDURO: Sixdays

Det svenska juniorlaget, där FMCK Skövdes Albin Elowson och Tibro MK:s Jesper Börjesson ingår, har kvar ledningen i Sixdays, lag-VM i enduro, även efter den tredje dagens tävlande i Spanien. De svenska juniorerna drar ifrån i täten och är nu nästan två minuter före nya tvåan USA inför fortsättningen.

Sixdays, lag-VM i enduro, nådde sin tredje tävlingsdag under onsdagen och i juniorklassen behåller det svenska laget bestående av FMCK Skövdes Albin Elowson, Tibro MK:s Jesper Börjesson och Karlskogas Mikael Persson ledningen. De är nu nästan två minuter före nya tvåan USA. Därmed har Sverige dragit ifrån i täten.

Totalt ligger Elowson på en elfte plats efter att ha avancerat en placering under onsdagen. Elowson fortsätter att övertyga med sin körning och är fortsatt bäste svensk i mästerskapet. Han är också tvåa i juniorklassen bakom Josep Garcia Montana från Spanien. Spanjoren ligger totalt på en andra plats bakom amerikanen Taylor Robert som leder mästerskapet efter tre dagar. Jesper Börjesson tappade två placeringar under onsdagen och ligger nu totalt på en 22:a plats.

Det svenska seniorlaget i World Trophy bestående av Joakim Grelsson, Kevin Olsen, Adam Andersson och Tibro MK:s Oliver Nelson tappade en placering under onsdagen och ligger nu på en sjunde plats efter tre tävlingsdagar. Nelson har problem med sin hoj då det är strul med avgasporten. Nelson ligger nu på en 34:e plast totalt i tävlingen.

I damklassen ligger Sverige på en femte plats.

Sixdays, lag-VM i enduro, nådde sin tredje tävlingsdag under onsdagen och i juniorklassen behåller det svenska laget bestående av FMCK Skövdes Albin Elowson, Tibro MK:s Jesper Börjesson och Karlskogas Mikael Persson ledningen. De är nu nästan två minuter före nya tvåan USA. Därmed har Sverige dragit ifrån i täten.

Totalt ligger Elowson på en elfte plats efter att ha avancerat en placering under onsdagen. Elowson fortsätter att övertyga med sin körning och är fortsatt bäste svensk i mästerskapet. Han är också tvåa i juniorklassen bakom Josep Garcia Montana från Spanien. Spanjoren ligger totalt på en andra plats bakom amerikanen Taylor Robert som leder mästerskapet efter tre dagar. Jesper Börjesson tappade två placeringar under onsdagen och ligger nu totalt på en 22:a plats.

Det svenska seniorlaget i World Trophy bestående av Joakim Grelsson, Kevin Olsen, Adam Andersson och Tibro MK:s Oliver Nelson tappade en placering under onsdagen och ligger nu på en sjunde plats efter tre tävlingsdagar. Nelson har problem med sin hoj då det är strul med avgasporten. Nelson ligger nu på en 34:e plast totalt i tävlingen.

I damklassen ligger Sverige på en femte plats.