13 okt 2016 06:00

13 okt 2016 06:00

Inför Skövde HF–Västeråsirsta HF

HANDBOLL: SHE

Efter ett landslagsuppehåll och tio dagar utan spel i SHE är det återigen dags för matcher.
Skövde HF ställs mot Västeråsirsta och senast lagen möttes i tävlingssammanhang handlade det om kvartsfinal i vårens SM-slutspel. Då hängde inte Skövde med och åkte ur slutspelet med buller och bång efter 0–3 i matcher.

Skövde HF noterade dessutom säsongens första förlust när Kristianstad vann på hemmaplan i början av oktober. Nu vill Skövde ha dubbel revansch och bör vara taggat.

– Jag hoppas att vi är riktigt sugna och det ska inte vara några problem att hitta motivation till den här matchen, säger SHF:s assisterande tränare Nikls Brinkhammar.

Västeråsirsta har bara tagit en seger och det var i senaste omgången mot nykomlingen Boden. Laget ligger efter Skövde i tabellen med tre omgångar spelade, men Brinkhammar bedömer dem som en svår motståndare.

– Jag tror det kommer att bli en tuff match. Sedan vill vi ju ha revansch från förra säsongen, det säger ju sig självt, men det är svårt att få det på beställning utan det gäller att göra en bra match, resonerar Brinkhammar.

Västeråsirsta har tappat några etablerade spelare från den förra säsongen, bland dem Alexandra Bjärrenholt, Lina A Carlsson och Sofia Olofsson.

– Det är ett gäng de har tappat, men jag har sett några matcher och de spelar ungefär samma spel som de har gjort tidigare. Bara det att det är andra individer på de positionerna och spelet blir lite annorlunda spel på grund av det, säger Brinkhammar.

Senast mot Kristianstad var det ingen spelmässig höjdare.

– Vi kom inte upp i nivå och hade på tok för många missar. Försvars- och målvaktsspelet var inga problem och att släppa 24 mål på bortaplan är inte alls farligt. Problemet var att vi fick stå i försvar så länge och det blev lite otåliga spelare som ville ställa om och avgöra direkt.

– Vi har mycket att revanschera oss för gentemot förra matchen. Vi behöver vara mycket coolare på alla sätt och vis när vi får bollen. Vi ska trycka, men ska göra det med insidan av huvudet.

Malin Larsson är fingerskadad, går gipsad och spelar inte mot Västeråsirsta. Hon blir av med gipset på måndag och sedan lär det nog dröja ett par veckor innan hon är tillbaka i full form. Malin Otter, Malin Håkansson och Linnea Martinsson är också skadade.

Skövde HF noterade dessutom säsongens första förlust när Kristianstad vann på hemmaplan i början av oktober. Nu vill Skövde ha dubbel revansch och bör vara taggat.

– Jag hoppas att vi är riktigt sugna och det ska inte vara några problem att hitta motivation till den här matchen, säger SHF:s assisterande tränare Nikls Brinkhammar.

Västeråsirsta har bara tagit en seger och det var i senaste omgången mot nykomlingen Boden. Laget ligger efter Skövde i tabellen med tre omgångar spelade, men Brinkhammar bedömer dem som en svår motståndare.

– Jag tror det kommer att bli en tuff match. Sedan vill vi ju ha revansch från förra säsongen, det säger ju sig självt, men det är svårt att få det på beställning utan det gäller att göra en bra match, resonerar Brinkhammar.

Västeråsirsta har tappat några etablerade spelare från den förra säsongen, bland dem Alexandra Bjärrenholt, Lina A Carlsson och Sofia Olofsson.

– Det är ett gäng de har tappat, men jag har sett några matcher och de spelar ungefär samma spel som de har gjort tidigare. Bara det att det är andra individer på de positionerna och spelet blir lite annorlunda spel på grund av det, säger Brinkhammar.

Senast mot Kristianstad var det ingen spelmässig höjdare.

– Vi kom inte upp i nivå och hade på tok för många missar. Försvars- och målvaktsspelet var inga problem och att släppa 24 mål på bortaplan är inte alls farligt. Problemet var att vi fick stå i försvar så länge och det blev lite otåliga spelare som ville ställa om och avgöra direkt.

– Vi har mycket att revanschera oss för gentemot förra matchen. Vi behöver vara mycket coolare på alla sätt och vis när vi får bollen. Vi ska trycka, men ska göra det med insidan av huvudet.

Malin Larsson är fingerskadad, går gipsad och spelar inte mot Västeråsirsta. Hon blir av med gipset på måndag och sedan lär det nog dröja ett par veckor innan hon är tillbaka i full form. Malin Otter, Malin Håkansson och Linnea Martinsson är också skadade.

LAGET

Skövde HF: Målvakter: Viktoria Börjesson, Hanna Edvardsson. Utespelare: Linnea Efraimsson, Sofia Berggren, Sofia Berndtsson, Nora Jakobsson van Stam, Julia Ehn, Rebecka Otter, Tilda Olsson, Fatos Kücükyildiz, Tilda Matthijs, Sara Johansson, Josefine Tempsch, Julia Böjeryd, Emily Thompson, Emma Arlestad.

FORMEN

Skövde: Kristianstad (b) 22–24, Höör H65 (h) 24–23, Boden (b) 36–23.

Västeråsirsta: Boden (h) 32–23, Lugi (b) 18–29, Skuru (h) 29–23.

Kommentar: Båda lagen bröt trender senast. Skövde då de förlorade för första gången medan Västeråsirsta spräckte segernollan.

ÖVRIGA MATCHER

12/10: Skuru–Skara, Hellton–Sävehof. 15/10: Heid–Team Eslöv, Lugi–Höör H65. 16/10: Boden–Kristianstad.

RÄDDNINGSPROCENT

Skövde: Viktoria Börjesson 38, Hanna Edvardsson 31.

Västeråsirsta: Emma Hultberg 30, Irma Schjött 35.

BÄSTA MÅLSKYTTAR

Skövde: Fatos Kücükyildiz 23, Sara Johansson 13, Julia Ehn 9.

Västeråsirsta: Hanna Flodman 18, Ellenor Nilsson Åström 12, Matilda Forsberg 7, Hannah Grytegård 7.

FLEST PASSNINGAR

Skövde: Sara Johansson 6, Fatos Kücükyildiz 4, Sofia Berndtsson 4, Tilda Matthijs 4.

Västeråsirsta: Ellenor Nilsson Åström 13, Viktoria Högström Unell 4, Miriam Sandberg Salach 3, Hanna Flodman 3.

SLA-LIGAN

Skövde: Fatos Kücükyildiz 7, Sara Johansson 4, Sofia Berggren 2, Hanna Edvardsson 2.