13 okt 2016 06:00

13 okt 2016 06:00

Kücükyildiz har tagit stort ansvar

HANDBOLL: Fatos målbäst i Skövde HF med 23 fullträffar

Fatos Kücükyildiz gör sin andra säsong i Skövde HF och hon har tagit steg framåt. Med sina 23 mål är hon lagets bästa målskytt så här långt och niometersspelaren har tagit ett större ansvar i matcherna än tidigare.
– Jag har förbättrat min fysik och sedan spelar vi ett spel som passar mig bättre i år, säger 22-åringen inför torsdagskvällens möte med Västeråsirsta HF.

Fatos Kücükyildiz är inte bara Skövde HF:s bästa målskytt så här långt.

Hon har tagit ett stort ansvar och gjort mål i viktiga lägen av matcherna.

Mest personifierat i hemmamötet med Höörs HK H65 när hon tog ett eget initiativ och avgjorde i slutsekunderna.

22-åringen från Stockholm gör sin andra säsong i Skövde HF och niometersspelaren har utvecklats. Den här säsongen tar hon betydligt större ansvar i ett SHF som inlett seriespelet med två vinster på tre matcher.

Förklaringen stavas bland annat en stark försäsong.

– För första gången på väldigt många år, eller någonsin, har jag haft en bra försäsong där jag fått en plan och följt planen till fullt och pricka. Jag har försökt ge kroppen en chans att orka och det känns som att den träningen har gett resultat nu. Jag orkar mycket mer nu, säger Fatos Kücükyildiz.

En annan anledning är att hon har fått ett större utrymme när spelare som Maja Eriksson och Anna-Maria ”Majsan” Johansson har lämnat klubben. Då har SHF fått anpassa sitt spel.

– Vi spelar ett spel som passar både min och alla andra niometersspelares spelstil bättre den här säsongen. Vi har inte skyttarna i år utan det är mer genombrott på niometer när vi är halvdistansspelare. Vi har lagt upp ett spel som i stort sett passar oss alla, fortsätter Fatos Kücükyildiz.

Föll mot Kristianstad

Efter två inledande segrar gjorde SHF senast en slät figur mot Kristianstad HK på bortaplan.

Det var konstigt med tanke på lagets starka insats i matchen tidigare mot Höör.

– När vi mötte Höör hemma fick vi till det mesta, försvars-, kontrings- och anfallsspelet. Borta mot Kristianstad fick vi stå så mycket i försvar med tanke på våra snabba avslut och de har ju ett ganska trögt anfallsspel som gjorde att vi tappade tålamodet. Istället för att jobba de tio extra sekunderna så orkade vi inte. Vi fick mål i baken och det var mycket show på individuella plan. Det blev inte mycket till spel.

– Det är klart att vi är revanschsugna. Vi har dragit lärdom av den matchen. Då hade vi knappt ett enda långt anfall. Nu måste vi tillbaka till grunderna och hålla oss till vår matchplan.

Tolv dagar senare väntar Västeråsirsta HF på i Arena Skövde på torsdagskvällen efter ett kortare landslagsuppehåll.

– Det är ganska lång tid mellan matcherna. Det är tråkigt när man väl har kommit in i det för då vill man ju bara fortsätta och fortsätta. Det är som det är och vi har ju ett landslag som behöver spela matcher också. Det är något man får vänja sig vid men det har inte varit något större problem. Vi har haft en bra träningsvecka. Alla är revanschsugna och vill prestera mycket bättre.

Revansch att kräva

SHF vill även upprättelse efter den svaga insatsen i vårens SM-slutspel där Västeråsirsta HF gav SHF respass i kvartsfinalspelet.

– Vi förlorade ju tre raka matcher mot dem. Det var väldigt klara förluster så vi vill visa att vi är ett bättre lag och att vi har förbättrat och lärt oss från förra säsongen. Vi fallerade. Det var ingen som presterade i någon av de matcherna. Vi spelade inte som ett lag och knappt individuellt heller utan alla var ju dåliga på alla nivåer, säger Kücükyildiz när hon tänker tillbaka.

Fatos Kücükyildiz är inte bara Skövde HF:s bästa målskytt så här långt.

Hon har tagit ett stort ansvar och gjort mål i viktiga lägen av matcherna.

Mest personifierat i hemmamötet med Höörs HK H65 när hon tog ett eget initiativ och avgjorde i slutsekunderna.

22-åringen från Stockholm gör sin andra säsong i Skövde HF och niometersspelaren har utvecklats. Den här säsongen tar hon betydligt större ansvar i ett SHF som inlett seriespelet med två vinster på tre matcher.

Förklaringen stavas bland annat en stark försäsong.

– För första gången på väldigt många år, eller någonsin, har jag haft en bra försäsong där jag fått en plan och följt planen till fullt och pricka. Jag har försökt ge kroppen en chans att orka och det känns som att den träningen har gett resultat nu. Jag orkar mycket mer nu, säger Fatos Kücükyildiz.

En annan anledning är att hon har fått ett större utrymme när spelare som Maja Eriksson och Anna-Maria ”Majsan” Johansson har lämnat klubben. Då har SHF fått anpassa sitt spel.

– Vi spelar ett spel som passar både min och alla andra niometersspelares spelstil bättre den här säsongen. Vi har inte skyttarna i år utan det är mer genombrott på niometer när vi är halvdistansspelare. Vi har lagt upp ett spel som i stort sett passar oss alla, fortsätter Fatos Kücükyildiz.

Föll mot Kristianstad

Efter två inledande segrar gjorde SHF senast en slät figur mot Kristianstad HK på bortaplan.

Det var konstigt med tanke på lagets starka insats i matchen tidigare mot Höör.

– När vi mötte Höör hemma fick vi till det mesta, försvars-, kontrings- och anfallsspelet. Borta mot Kristianstad fick vi stå så mycket i försvar med tanke på våra snabba avslut och de har ju ett ganska trögt anfallsspel som gjorde att vi tappade tålamodet. Istället för att jobba de tio extra sekunderna så orkade vi inte. Vi fick mål i baken och det var mycket show på individuella plan. Det blev inte mycket till spel.

– Det är klart att vi är revanschsugna. Vi har dragit lärdom av den matchen. Då hade vi knappt ett enda långt anfall. Nu måste vi tillbaka till grunderna och hålla oss till vår matchplan.

Tolv dagar senare väntar Västeråsirsta HF på i Arena Skövde på torsdagskvällen efter ett kortare landslagsuppehåll.

– Det är ganska lång tid mellan matcherna. Det är tråkigt när man väl har kommit in i det för då vill man ju bara fortsätta och fortsätta. Det är som det är och vi har ju ett landslag som behöver spela matcher också. Det är något man får vänja sig vid men det har inte varit något större problem. Vi har haft en bra träningsvecka. Alla är revanschsugna och vill prestera mycket bättre.

Revansch att kräva

SHF vill även upprättelse efter den svaga insatsen i vårens SM-slutspel där Västeråsirsta HF gav SHF respass i kvartsfinalspelet.

– Vi förlorade ju tre raka matcher mot dem. Det var väldigt klara förluster så vi vill visa att vi är ett bättre lag och att vi har förbättrat och lärt oss från förra säsongen. Vi fallerade. Det var ingen som presterade i någon av de matcherna. Vi spelade inte som ett lag och knappt individuellt heller utan alla var ju dåliga på alla nivåer, säger Kücükyildiz när hon tänker tillbaka.