14 okt 2016 21:39

14 okt 2016 21:39

Svår dag för Sveriges juniorer

ENDURO: Six days

Under torsdagen drygade de svenska juniorerna ut sin ledning. Men under fredagen vände det och försprånget på närmare två minuter krympte till blott 24 sekunder inför de två avslutande tävlingsdagarna.

Det sägs att Six days inte börjar på allvar förrän den tredje tävlingsdagen. Nu har man avklarat den fjärde och de svenska juniorerna har onekligen haft en tuff dag om man jämför med de tidigare.

Spanien, som tidigare under veckan låg tvåa, tappade en förare under torsdagen och har därmed fått släppa alla tankar om en medalj i juniorklassen. I stället handlar det nu om Sverige och USA i tätstriden.

Halvvägs in i den fjärde tävlingsdagen i spanska Navarra hade det svenska juniorlaget, bestående av Albin Elowson, Jesper Börjesson och Mikael Persson, tappat mer än halva sitt försprång till USA. Och ju längre dagen gick, ju mindre blev det svenska försprånget.

Inför det sista specialprovet för dagen var det inte mer än 21 sekunder som skilde lagen åt. Sverige visade sig dock vara något snabbare på det sjätte och sista provet och leder nu med 24 sekunder inför de två avslutande dagarna.

Tidigare under veckan har Elowson placerat sig inom topp 15 totalt men under fredagen körde han in på 33:e plats. Persson slutade 39:a och Börjesson 46:a.

I Trophyklassen är det fortfarande USA som är i ledningen, följt av Italien. Det svenska laget, där Tibros Oliver Nelson ingår, klättrade från sjunde till sjätte plats under fredagen.

De svenska damerna behåller femteplatsen i klassen som Australien leder.

Det sägs att Six days inte börjar på allvar förrän den tredje tävlingsdagen. Nu har man avklarat den fjärde och de svenska juniorerna har onekligen haft en tuff dag om man jämför med de tidigare.

Spanien, som tidigare under veckan låg tvåa, tappade en förare under torsdagen och har därmed fått släppa alla tankar om en medalj i juniorklassen. I stället handlar det nu om Sverige och USA i tätstriden.

Halvvägs in i den fjärde tävlingsdagen i spanska Navarra hade det svenska juniorlaget, bestående av Albin Elowson, Jesper Börjesson och Mikael Persson, tappat mer än halva sitt försprång till USA. Och ju längre dagen gick, ju mindre blev det svenska försprånget.

Inför det sista specialprovet för dagen var det inte mer än 21 sekunder som skilde lagen åt. Sverige visade sig dock vara något snabbare på det sjätte och sista provet och leder nu med 24 sekunder inför de två avslutande dagarna.

Tidigare under veckan har Elowson placerat sig inom topp 15 totalt men under fredagen körde han in på 33:e plats. Persson slutade 39:a och Börjesson 46:a.

I Trophyklassen är det fortfarande USA som är i ledningen, följt av Italien. Det svenska laget, där Tibros Oliver Nelson ingår, klättrade från sjunde till sjätte plats under fredagen.

De svenska damerna behåller femteplatsen i klassen som Australien leder.