08 jan 2017 21:06

08 jan 2017 21:06

Oskar Back stor matchhjälte – igen

ISHOCKEY: Slog till för andra hemmamatchen i följd

I onsdags avgjorde han matchen mot Borlänge med två mål i tredje perioden. I söndagens derby mot Mariestad Bois slog Oskar Back återigen till med ett sent mål som gav Skövde IK tre poäng.

I onsdags mot Borlänge avgjorde Back med fem minuter kvar, nu väntade han tills det var två minuter kvar innan han fick Billingehov att jubla.

– Jag ser att Sjögren kommer förbi sin back och jag drar iväg stenhårt mot mål. Sjögren slår ett hårt pass till mig och jag försöker bara få pucken på mål. Sen studsar den på en av deras spelare in i mål, säger Back om målet.

Mycket av Skövde IK:s offensiva spel kretsar kring kedjan med Thomas Wallgren, Carl-Johan Sjögren och Oskar Back. När Jesper Appel pangade in 1–0 redan efter 17 sekunder var det Back och Wallgren som spelade fram. Kedjan stod för samtliga mål hemma mot Borlänge och var starkt bidragande även till söndagens seger.

– Vi har bra kemi i kedjan. Vi försöker vara kyliga och vi vet att vi kommer att skapa lägen. Det gäller bara att nypa till när lägena ges.

”En seger för publiken”

Mariestad har haft ett övertag i de senaste årens derbyn och SIK har faktiskt inte besegrat lokalrivalen i ett hemmaderby sedan 2012/2013. Nu var det alltså dags igen och Back tror att segern kan ge energi inför fortsättningen av serien.

– Det är alltid skönt att vinna derbyna. Det här var en seger för publiken som var här och kollade och för hela staden. Vi har haft en trist trend i derbyn men jag tror att det vänder nu.

– Det var en jämn match, men vi spelar ett riktigt bra försvarsspel. De kastar in lite slumppuckar mot mål men vi är väldigt kompakta. Det var nyckeln till segern i dag, avslutar en nöjd derbyhjälte.

På onsdag spelar Back och hans lagkamrater borta mot Nybro. Skövde IK:s målskytte har hittills varit obefintligt på bortaplan då man blivit nollade två raka matcher. Det återstår att se om Back kan ändra på det.

I onsdags mot Borlänge avgjorde Back med fem minuter kvar, nu väntade han tills det var två minuter kvar innan han fick Billingehov att jubla.

– Jag ser att Sjögren kommer förbi sin back och jag drar iväg stenhårt mot mål. Sjögren slår ett hårt pass till mig och jag försöker bara få pucken på mål. Sen studsar den på en av deras spelare in i mål, säger Back om målet.

Mycket av Skövde IK:s offensiva spel kretsar kring kedjan med Thomas Wallgren, Carl-Johan Sjögren och Oskar Back. När Jesper Appel pangade in 1–0 redan efter 17 sekunder var det Back och Wallgren som spelade fram. Kedjan stod för samtliga mål hemma mot Borlänge och var starkt bidragande även till söndagens seger.

– Vi har bra kemi i kedjan. Vi försöker vara kyliga och vi vet att vi kommer att skapa lägen. Det gäller bara att nypa till när lägena ges.

”En seger för publiken”

Mariestad har haft ett övertag i de senaste årens derbyn och SIK har faktiskt inte besegrat lokalrivalen i ett hemmaderby sedan 2012/2013. Nu var det alltså dags igen och Back tror att segern kan ge energi inför fortsättningen av serien.

– Det är alltid skönt att vinna derbyna. Det här var en seger för publiken som var här och kollade och för hela staden. Vi har haft en trist trend i derbyn men jag tror att det vänder nu.

– Det var en jämn match, men vi spelar ett riktigt bra försvarsspel. De kastar in lite slumppuckar mot mål men vi är väldigt kompakta. Det var nyckeln till segern i dag, avslutar en nöjd derbyhjälte.

På onsdag spelar Back och hans lagkamrater borta mot Nybro. Skövde IK:s målskytte har hittills varit obefintligt på bortaplan då man blivit nollade två raka matcher. Det återstår att se om Back kan ändra på det.

  • Anton Gustavsson