09 jan 2017 21:23

09 jan 2017 21:23

Fokus på fys när IFK startar

FOTBOLL: "Ungt och lovande lag"

Efter flera säsonger som spelare i IFK Skövde är det nu tränarrollen som gäller för Fredrik Andersson.

– Det känns spännande! Det är helt nytt för mig, men det känns väldigt kul, säger Andersson, som får med sig Hanna Abraham som assisterande tränare. De två får dessutom stöd av rutinerade Francisco Verona.

Andersson är i det stora hela nöjd med spelartruppen som han förfogar över, men helt klar är den inte.

– Vi har ett ungt och lovande lag, vilket jag gillar. Jag vill utveckla och hjälpa killarna framåt i sina karriärer. Vi letar främst efter en vänsterback och en målvakt, annars har vi bra med spelare. Victor Strand, målvakt från Tibro AIK och Eric Lindroth från SAIK kommer att vara med oss och träna.

IFK väljer i år att lägga lite extra fokus på fysträningen och har därför tagit hjälp av HK Countrys fystränare Mikael Gustafsson.

– Vi har fått fina recensioner från Country som har varit nöjda med honom. Det är jättebra för killarna att få bygga upp lite extra muskler inför en lång säsong. Vi kommer att träna 2-3 gånger i veckan, avslutar Fredrik Andersson.

– Det känns spännande! Det är helt nytt för mig, men det känns väldigt kul, säger Andersson, som får med sig Hanna Abraham som assisterande tränare. De två får dessutom stöd av rutinerade Francisco Verona.

Andersson är i det stora hela nöjd med spelartruppen som han förfogar över, men helt klar är den inte.

– Vi har ett ungt och lovande lag, vilket jag gillar. Jag vill utveckla och hjälpa killarna framåt i sina karriärer. Vi letar främst efter en vänsterback och en målvakt, annars har vi bra med spelare. Victor Strand, målvakt från Tibro AIK och Eric Lindroth från SAIK kommer att vara med oss och träna.

IFK väljer i år att lägga lite extra fokus på fysträningen och har därför tagit hjälp av HK Countrys fystränare Mikael Gustafsson.

– Vi har fått fina recensioner från Country som har varit nöjda med honom. Det är jättebra för killarna att få bygga upp lite extra muskler inför en lång säsong. Vi kommer att träna 2-3 gånger i veckan, avslutar Fredrik Andersson.

  • Anton Gustavsson