11 jan 2017 22:13

11 jan 2017 22:14

Andra raka TIK-förlusten

ISHOCKEY: Töreboda vann derbyt

2017 har inte börjat bra för Tibro IK. I onsdagens derby mot Töreboda föll TIK med 2–3 efter en svag insats.
– Tragiskt! Vi gör ingen bra match, säger tränaren Bjarne Lundh.

Töreboda började matchen klart bäst. Fullt logiskt tog bortalaget också ledningen. Tidigare Tibrospelaren Filip Mann bjöds på ett kanonläge av hemmalaget och stänkte upp 0–1 i krysset. Efter det målet lyfte Tibro upp spelet en aning och det dröjde bara fem minuter innan Robin Klasson elegant kunde kvittera.

Andra perioden påminde en hel del om den första. Det var fortsatt slarvigt i TIK. Bland annat drog man på sig två utvisningar på grund av för många spelare på isen. Precis när Tibro blivit fulltaliga efter den första av dessa två tog Töreboda ledningen. Även den här gången var det en tidigare Tibrospelare som gjorde mål. Tobias Hasselqvist fick öppet mål och gjorde inget misstag. Tibro hade en del lägen att kvittera men den riktiga skärpan i avsluten saknades.

– Jag och Åstemo tycker att laget har varit på gång den senaste tiden, men i dag faller vi igenom. Töreboda äter upp oss.

I tredje perioden började TIK bra och skapade en hel del lägen. Bland annat hade Rasmus Einesson en puck i stolpen. Anton Lauri i Törebodakassen spelade bra och såg till att behålla ledningen. Tio minuter in i ledningen kunde Töreboda i stället utöka ledningen till 1–3 genom Sebastian Persson. Hemmalaget reducerade visserligen till 2–3 genom Victor Wänghult men någon kvittering kom aldrig.

– Jag är besviken och konfunderad. Jag är orolig över läget, avslutar Bjarne Lundh.

Töreboda började matchen klart bäst. Fullt logiskt tog bortalaget också ledningen. Tidigare Tibrospelaren Filip Mann bjöds på ett kanonläge av hemmalaget och stänkte upp 0–1 i krysset. Efter det målet lyfte Tibro upp spelet en aning och det dröjde bara fem minuter innan Robin Klasson elegant kunde kvittera.

Andra perioden påminde en hel del om den första. Det var fortsatt slarvigt i TIK. Bland annat drog man på sig två utvisningar på grund av för många spelare på isen. Precis när Tibro blivit fulltaliga efter den första av dessa två tog Töreboda ledningen. Även den här gången var det en tidigare Tibrospelare som gjorde mål. Tobias Hasselqvist fick öppet mål och gjorde inget misstag. Tibro hade en del lägen att kvittera men den riktiga skärpan i avsluten saknades.

– Jag och Åstemo tycker att laget har varit på gång den senaste tiden, men i dag faller vi igenom. Töreboda äter upp oss.

I tredje perioden började TIK bra och skapade en hel del lägen. Bland annat hade Rasmus Einesson en puck i stolpen. Anton Lauri i Törebodakassen spelade bra och såg till att behålla ledningen. Tio minuter in i ledningen kunde Töreboda i stället utöka ledningen till 1–3 genom Sebastian Persson. Hemmalaget reducerade visserligen till 2–3 genom Victor Wänghult men någon kvittering kom aldrig.

– Jag är besviken och konfunderad. Jag är orolig över läget, avslutar Bjarne Lundh.

  • Anton Gustavsson

Matchfakta

Hockeytvåan södra A vår

TIBRO IK–TÖREBODA HF

2–3 (1–1, 0–1, 1–1)

Första perioden: 0–1 (13.07) Filip Mann, 1–1 (15.11) Robin Klasson ass Filip Molin.

Andra perioden: 1–2 (31.55) Tobias Hasselqvist.

Tredje perioden: 1–3 (50.27) Sebastian Persson, 2–3 (54.13) Victor Wänghult ass Rasmus Einesson, Carl Gustavsson

Publik: 121

Domare: Anders Fred.